Началникът на румънската армия призова населението да се готви за война с Русия + Коментарът на Скандално.нет

Началникът на Генералния щаб на румънските въоръжени сили Георгица Влад призова населението на страната си да се готви за война с Русия. В интервю за румънския клон на радио „Свобода“ (украинска международна агенция, аналог на „Свободна Европа“ и „Дойче вече“) той каза, че румънското население, както всички жители на Европа, трябва да се подготви за възможното излизане на руската агресия извън пределите на Украйна, предаде украинската информационна агенция УНИАН.

Според шефа на румънския генерален щаб Русия „се е превърнала в проблем за световния ред и за демокрацията“, затова война, която тя води не е само с Украйна, а „с целия демократичен свят“.

„Населението на Румъния, както и цялото население на Европейския съюз, Европа, трябва да се тревожи и трябва да вземем подходящи мерки, за да бъдем подготвени… Повече от уверен съм, че президентът Путин ще ескалира конфликта в близко бъдеще“, обяви той.

Военен №1 на Румъния се застъпи и за доброволно основно военно обучение за мъже и жени под 35 години и предложи правни реформи, така че Румъния да може законно да сваля руски дронове.

По-късно румънският премиер Марсел Чолаку  изрази несъгласие с изказването на началника на Генералния щаб. Euractiv цитира отговорът на Чолаку, който заяви, че Румъния няма да участва в никакви войни. „Нека останем спокойни, Румъния няма да влезе във война“, каза той.

Украинската агенция УНИАН писа по-рано, позовавайки се на военния експерт Иван Киричевски, че НАТО може би в момента скрито подготвя силите си в пълна бойна готовност, опасявайки се от руска атака срещу страните-членки на алианса. „Ученията на НАТО са като нашите учения през 2022 г., които бяха последният засекретен и много успешен етап от подготовката ни за тайна мобилизация за пълномащабна война“, каза украинският военен експерт.

Според него европейските столици се готвят за руска сухопътна офанзива срещу страните от НАТО това лято.

КОМЕНТАРЪТ НА СКАНДАЛНО.НЕТ:

Я да видим какво пише в Уикипедия относно участието на румънската армия във Втората световна война на страната на Тристранния пакт:

„За по-малко от два месеца (до началото на януари) от общо 228 000 румънски войници на Източния фронт, 142 000 са убити, ранени или пленени. Още 12 600 са загубени в обкръжения Сталинград. Загубили боеспособност, в началото на 1943 г. останките от 3-та и 4-та румънска армия са върнати в родината си за възстановяване.[10]“

До подобно разнебитено състояние са доведени през 43 г. и армиите на останалите страни – съюзнички на Хитлер Италия и Унгария, както и останалите чуждестранни военни контингенти от почти всички европейски държави, пратени да воюват срещу СССР – от Испания и Франция до Босна.

И ако мамалигарят и други европейски висши фуражки не блъфират, а действително са с горещи глави, то Скандално.нет им предлага един разхладителен душ под формата на днешното откровение на Путин: „Путин: Новите руски оръжия превъзхождат тези на НАТО (С ВИДЕО)„. Мислете, идиоти евроатлантически. Лошото е, че за разлика от вас, Путин със сигурност не блъфира. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

8 коментара

  1. Браво „Скандално“ припомняйте такива исторически факти, щото сегашният Запад е полудял напълно. Полудели са и нашите политически подлоги. Ютуба ми позволи да се разходя по всички плажове на Италия, няма нито една перка, нито една. Нашите тъпи изроди затвориха двата ядрени блока в Козлодуй, подариха оборудването на БЕЛЕНЕ, сега искат да монтират перки по плажовете, като докарат и някой ам.военен кораб и целия ни морски туризъм отива на кино.Африка се зъбужда, ние тъпеем упорито.

  2. Ние в България се готвим за война от доста време, но ще воюваме на страната на Русия срещу измамническа Европа! Народе купувай храна, лекарства, гориво и оръжие!
    Към администратора: господа ние се готвим за война най-вече срещу англосаксите а вие ….twenty one. Махнете този мръснишки език….Не искаме да го чуваме!

  3. Румънците воюваха срещу Русия през ВСВ, ние нито тогава, още повече сега. Предсказанията на Севрюкова, че българите трябва да се приберат у нас до края на тази година трябва да ни подсказват на чия страна сме ние, на страната на англосаксите ли, или на братушките, които ни освободиха.

  4. Румънците изобщо не ги мисля те ще се оправят защото са първенци по бягане на дълги растояния с препятствия . Доказаха го през ВСВ като оголиха немския фланг и изпревариха и немци и руснаци по скоростен крос назад.

  5. Абе ревете вие за втори 9 май! Ще го имате! Рашките ЩЕ ВИ СМАЖАТ! И ПАК ЩЕ ПИШЕ ИВАН НА РАЙХСТАГА! УЧЕТЕ РУСКИ! ЩЕ ВИ ТРЯБВА! СЛАВА НА РУСИЯ! СЛАВА НА ПУТИН!!!

  6. Бля-бля.
    Не им се връзвайте на тия клоуни.
    Един-двама братя(сестри) по-горе добре са го написали…
    Изпращам ви сила, приятели!

  7. Търсят си повод за въвеждане на военно положение и мобилизация.
    Под предлог “руска агресия”.
    А Путин(извинете г-н Президент), си го премести от единия крачол в другия.
    Готвят провокация.
    Може и да не им се получи, но все пак добре е да сме бдителни.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *