НАТО Отхвърли Мир с Русия – Приемат Украйна в Алианса!

НАТО официално обяви, че не се отказва от присъединяването на Украйна към Алианса, въпреки възраженията на Русия. „Украйна вече има сключено партньорство с НАТО и щом страната иска да стане пълноправен член, ние ще уважим това нейно желание.“ Това заяви Йенс Столтенберг след среща с президента на Украйна Володимир Зеленски.

„Русия тласна Украйна към НАТО след събитията от 2014“, убедено заяви генералния секретар на Алианса, което си е откровена лъжа, защото стана точно обратното – събитията от 2014 и последвалата гражданска война в Украйна бяха резултат от алчността на САЩ чрез доминираните от тях НАТО да включат Украйна в Алианса, за да получат удобна локация за военни бази срещу Русия. За капак, през последната година наблюдатели алармират за ударно превъоръжаване на украинската армия с американски оръжия и насъскването й срещу Москва.

Русия нееднократно обяви, че Украйна е червена линия за тяхната отбрана и няма да позволи НАТО да се настани в непосредствена близост до границата им само на 200 км. от Москва. Владимир Путин настоя да получи гаранции от Алианса, че ще спре разширяването си на Изток, но те бяха отхвърлени. В момента САЩ хвърля всички сили да убеди ЕС, че Русия планира инвазия срещу Украйна, с надеждата на Москва да й бъдат наложени нови санкции. Много от страните- членки на ЕС обаче не взимат насериозно безпочвените и често инфантилно звучащи обвинения на САЩ и се опитват да омекотят ситуацията, като настояват преговорите на Брюксел с Русия да продължават, вместо да й се налагат нови санкции. Германия, Франция, Италия и Испания настояват да се търси диалог с Москва, вместо продължаване и ескалиране на конфронтацията. Но страните от Източна Европа (основно Полша и трите прибалтийски републики) които са исторически русофоби, тотално доминирани от САЩ, натискат да се наложат нови санкции на Москва.

Едно е сигурно – конфликтът между САЩ и Русия заради Украйна няма да бъде решен скоро. Първо – защото според правилника на Алианса страна, която е в състояние на гражданска война и има териториални спорове със съседни държави (Донбас и Крим) не може да влезе в НАТО. И второ- ЕС няма никакво желание да присъединява към себе си фалиралата Украйна, защото самият той е пред фалит. На САЩ пък укрите са им необходими само за да притискат Русия. Конфликтът ще продължи да тлее поне докато САЩ не си изберат нова мишена. Да не забравяме, че Афганистан от „враг № 1 за националната сигурност на САЩ“, изведнъж се превърна в „досадно бреме“ за Вашингтон и Белия дом оттегли ударно всичките си войски за по- малко от месец. Разбира се, това се случи след 20 годишна окупация и хиляди жертви от двете страни. Но очевидно САЩ вече бяха изпълнили геополитическите си цели и задачи. Skandalno.net 

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Това е самата истина, защо обаче тя не се споделя от огромна част от нашите политици, журналисти политолози и всякакви други, които присъстват нон стоп по медиите.Не си ли дават сметка какво торнадо ни готвят задокеанските ни „ПАРТНьОРИ“ Не Ковито, други зверове ни дебнат, а ние стоим като овце пред кланница.

  2. НАСТОЯЩИ ПОЛИТИЧЕСКИ ПРОСТИТУТКИ УПРАВЛЯВАЩИ В МОМЕНТА БЪЛГАРИЯ АКО ВИЕ ЗАСТАНЕТЕ СРЕЩУ БРАТСКА СВЯТА РУСИЯ ИЗРЕЧЕТЕ И ЕДНА ДУМА ИЛИ ПОДКРЕПЯТЕ САНКЦИИ СРЕЩУ БРАТУШКИТЕ ИЛИ ВДИГНЕТЕ РЪКА СРЕЩУ ТЯХ С НАТОВСКИТЕ ФАШИСТИ НИЕ 85% ОТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД КОИТО НЕ СМЕ ГЛАСУВАЛИ ЗА ВАС И СЕ САМОИЗБРАХТЕ ГРАБВАМЕ СОПИТЕ И ВИЛИТЕ И ЩЕ ВИ ИЗХВЪРЛИМ БОКЛУЦИ КРАДЛИВИ И ЛЪЖЛИВИ МАЛОУМНИЦИ И ХАРВАРДСКИ НЕГРАМОТНИЦИ

  3. Месец януари 2020 Г-н Путин отговори на журналистически въпрос,
    Какво ще бъде отношението на Русия към Бг в евентуален конфликт.
    Отговор Ще бъде ударена, УНИЩОЖЕНА желанието на САЩ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *