Прокуратурата поиска от БНБ информация за номерата на кюлчетата и банкнотите от спалнята на Борисов

Софийска градска прокуратура е поискала от БНБ експертиза и информация по серийните номера на банкнотите и кюлчетата от снимките, правени в спалнята на бившия премиер Бойко Борисов в резиденция „Бояна“.

С огромно закъснение Прокуратурата на Гешев най-сетне се е задействала, като е оформила това разследване като преписка по медийни публикации.

Припомняме, че в началото на юни 2020 г. до няколко интернет медии анонимно бяха изпратени първо аудиозапис, а след това и няколко снимки. На тях се виждаше нощно шкафче с пистолет отгоре, а в отвореното чекмедже – банкноти от по 500 евро и златни кюлчета. На една от снимките се виждаше спящ на спалнята мъж, а самият Борисов потвърди, че това е той. 2 месеца по-късно последва втора порция изображения- видеозапис и още няколко снимки. От видеото на стопкадър се видя силует на елегантна жена в черна рокля, с дълга черна коса.

Разпространяването на снимките стана повод Борисов, тогава все още премиер, да даде извънреден брифинг с цялото ръководство на ГЕРБ зад гърба си, на който обяви, че го атакуват с компромат, направен като по учебник на КГБ. Все пак той потвърди, че снимките са от спалнята му в „Бояна“, и предположи заради вида на мокета, че компроматът е отпреди година – по време на подготовката на европейските избори, когато се е срещал там и със съпартийци.

По-късно Борисов много пъти обвини за кадрите президента Румен Радев, както и неизвестни конспиратори, които действали „като по учебник на КГБ“. След това обяви, че жена, която му е близка и която символично нарече Мата Хари, е отишла в апартамента му в „Бояна“, докато него го няма, където е внесла и аранжирала парите и златото в чекмеджето. Снимките обаче очевидно са правени в 5 различни дни, видно от интериора в стаята. Така накрая Борисов се спря на версията, че през спалнята му са минали много жени и той не е сигурен коя от тях е фотографът. След това още 2 пъти до медиите бяха изпращани снимки с подобно съдържание.

В крайна сметка прокуратурата на Гешев започна разследване по разпространените снимки. Което скоропостижно прекрати заради „липса на данни за престъпление“, като беше уточнено, че „не може да се установи на кои дати са правени снимките и дали виждащите се в отвореното чекмедже банкноти са истински, както и дали кюлчетата наистина са златни.

Преди месец обаче излезе докладът на мониторинговата група към комисията за Граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи (ЛИБЕ) към Европейския парламент, в който на прокуратурата на Гешев беше поставен въпрос защо не разследва публикуваните в медиите снимки.

Коментарът на Скандално.нет:

България е американска колония, което означава, че не само политиците, а и службите й са изцяло подчинени на американските спец. служби. ГДБОП, ДАНС, КП КОНПИ, НАП, Специализираната прокуратура и пр. звена разполагат с доста пълна информация за всички ключови политици, олигарси, нарко-трафиканти, крупни бизнесмени, административни брокери, оръжейни търговци и крупни сводници. Всички тия групи са част от компрадорския елит или поне обслужващ персонал на вашингтонския колонизатор. И ако той реши да удари някого, го прави отново чрез нашите служби, които са му на пряко подчинение. А те винаги чакат нареждане и сигнал кога и срещу кого точно от всички тези престъпници да се активират. Като сигналът може да дойде както директно от Вашингтон, така и през васалите им в Брюксел. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *