Най-новата неолиберална мантра – Конституцията е остаряла, щом пречи на Кирил

Винаги съм наблюдавал с особен интерес поведението и действията на българската либерална общност. Ето и сегашната им реакция по казуса с двойното гражданство на Кирил Петков е изключително любопитна. Сигурно сте забелязали, че за българските либерали най-висшата ценност е спазването на закона. Неслучайно само като чуят понятието „съдебна реформа“ мнозинството от тях падат на колене и изпадат в интелектуален екстаз.

А какво означава „съдебна реформа“? Ами, не, не означава „да махнем Гешев и да сложим онзи, когото Прокопиев посочи“. „Съдебна реформа“ означава да се спазват законите. От всички. Ама наистина от всички. Както от Пеевски, така и от Петков. Българските либерали неспирно повтарят, че без спазването на законите няма демокрация. И аз им повярвах, че наистина мислят това, а не само го говорят.

И за пореден път се оказах в плен на собствената си доверчивост. Либералите настояват за спазването на законите от останалите. Оказва се, че за хората, които те харесват, не е задължително. Разходете се из фейсбук и из либералните издания.

Веднага ще забележите коя е най-актуалната либерална мантра – конституцията е остаряла, щом пречи на Кирил; законите са несъвършени, щом пречат на Кирил; трябва да пазим правото от закона или закона от правото, не помня как беше този любим на либералите цитат. И какво се оказва накрая? Оказва се, че либералите ще спазват законите, само когато те не пречат на Кирил и на останалите като Кирил. В противен случай, ако пречат, да вървят законите по дяволите. И демокрацията да върви по дяволите. Важното е Кирил и другите като Кирил да са доволни.

Автор: Петър Волгин

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. Английско право:
    Законът е строг и справедлив.
    Строг е към бедните.
    Справедлив – към богатите.

    Идва от Средновековна Европа, наследили са го Римската Империя, а тя от древна Елада и т.н.

    Либерали, Неолиберали – сган от крадци, криещи се зад шепа баш крадци.

  2. Българското население живее дълбоко упоено от наркозата на либерална пропаганда, която го кара да вярва, че е избрало най-верния възможен път, но чужди на демокрацията зловещи сили объркват животеца му, вместо да е като в „развитите демокрации“. Идеолозите и анализаторите му постоянно му сочат виновниците за бедността, мизерията, корупцията и му втълпяват, че всичко е в неговите ръце. Така че сега е възможно да поставят по-фин, интелигентен, културен премиер, който непременно отново ще е предан на колонизатора, за да води народ и държава в правилната посока. И ще стане така, защото такъв е редът в корпоративната държава на капитала! Ще се прилагат нови похвати, различна пропаганда и ще се имитира друга политическа среда, за да се извърши операцията леко, тихо и кротко, за да изглежда като нормална конституционна процедура. Системата ще смени козината си, за да прикрие характера си, за да се предпази от евентуално насилие, а после всичко ще тръгне в познатия начин, с познатите процедури.

  3. За всеки, който не е заслепен от либералните мантри и привидната фасада на Запада, е ясно, че Европа изживява невероятна по мащабите си криза. Много скоро дори за парапитеците ще станат видими и драматичните ефекти от „демократичният“ капитализъм, от които ще си патят децата и внуците им. Леберализмът не само е вреден, но и ги таксува двойно. Първо изпразва джобовете и главите им, а после ги лишава от бъдеще. Но пък невежи оФци с купени дипломи, продължават да вярват на мениджърите на възприятия, които прикриват основната причина за проблемите ни.

  4. Законът има сила, първо ако е направен добре и мнозинството го подкрепя, съответно и спазва. Второ, ако не се променя при всяка прищявка на някого тук или из земното кълбо, пък бил той Батман, капитан Америка или обикновен ХероЙ. Трето, когато не може да се тълкува, кратък и ясен е дори на банго Васил. Самият Волгин си противоречи, вкарвайки частен случай пристрастно. Кирил не е прецедент, но сега това измислиха, за да го спрат. Не виждам в конкуренцията му някакви по-различни херувими, всичко е партийни утайки, комсомолски недорастляци или отрочетата им. Тук таме някой чалгар, овчар с филия и това е. За умните и мислещи хора, социолозите дават 3 процента. Да ме извинява Иво Христов, но неговите 20 сигурно спят.

  5. Това вече се превръща в поредното „КОЙ-кой-кой“. Да си спомним как и защо се започна „кой“-енето. Заради опасността от разследване на своеволията и башибозущината на Тиквата и слугата му Цвък-Цвък. Папагалското стържене на темата Кирчо не е по-различно и преследва същата цел – да отклонява, разсейва и фокусира внимание и недоволство върху нещо опиращо по някакъв начин до Радев и опасността която той носи за съществуването на Тиквата и кликата му. Хора, не забравяйте че ВРАГ НОМЕР 1 на страната е безочливият крадец, отвратителният простак и тотален неадекватник яхащ доскоро всичко и всички в държавата. Неговото отстраняване, осъждане и „обезкосмяване“ от награбеното трябва да е неотслабващо усилие и за това сдружаването с всякакви радевци, рашковци и кирчовци си струва за да възтържествува демокрацията, справедливостта и културата в държавата. Изчегъртването на герберащината не е кух лозунг и неговата реализация е възможна само с преизбирането на Радев и озъптяването на презряният му опонент. И понеже всички виждат какви неизбираеми вариклечковци пращат в избора срещу Радев, напъните на бранещите блатото са някак да пречат и да се противят на прочистването му.

  6. Да не гледаме на случая само от едната му страна. КС допсуна тълкуване на отминали обстоятелства. Сега вече ще трябва да разгледат гражданствата на цяла върволица политици и държавници през последните години. Нека видим и още един аспект – подадено е нотариално завереноя волеизявление и канадсският паспорт е върнат. Т.е. Петков не е ползвал канадското си гражданство след подаване на заявлението. не зная кой е либер, кой консерва, но разбрах, че едни чужди иновници могат да предопределят решение на наш висш орган, най-висшия… не става така… Ефектът ще е положителен за партията на Петков – в това няма съмнение. Кукловодите ползват остарели семи на мислене.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *