Орбан и Льо Пен: Битката ни е за една различна Европа

Миналата седмица присъствахме на словесната инквизиция, на която бе подложен полския премиер Матеуш Моравецки в Европейския парламент, заради решението на Конституционния съд на Полша, което постави държавното право над европейското. Вчера видяхме другото лице на Европа. Виктор Орбан посрещна Марин Льо Пен в Будапеща, с тържествеността, която се полага на един истински европейски лидер. Далеч от критиките и шантажите, на които Урсула фон дер Лайен и нейната Комисия ежеседмично подлагат “лошите ученици” на ЕС, Марин Льо Пен отиде при Орбан с протегната ръка и с намерението да постави основите на “една Европа, която не се страхува да вдигне гордо глава и да вземе в ръце собствената си съдба”.

От една страна, Урсула фон дер Лайен наивно обясни на Полша колко лошо и деструктивно е да зачиташ най-висшия закон на страната си и да следваш решенията на съдебната система. Единственото лекарство за това “лошо поведение“ според нея е още повече Европа и спиране на евросредствата. От друга страна, вчера Льо Пен и Орбан припомниха “градивната сила на разнообразните европейски култури, и описаха многообразието на народите, като основна движеща сила за бъдещо сътрудничество”. Двамата обсъдиха “бъдещето на Европа, миграционните потоци и нуждата да бъдат предпазени и засилени държавните граници, както и предизвикателствата от цивилизационен характер, на които е необходим общ отговор”.

Марин Льо Пен и Виктор Орбан имат обща визия, както за Европа, така и за това как трябва да се управлява една държава. Срещата помежду им е напълно закономерна и идва в знаков и за двамата момент. И двамата виждат в ЕС организация за сътрудничество между суверенни държави и нации, за които различията са богатство, а не пречка.

Виктор Орбан има нужда от знак, че не е сам в битката срещу все по-тоталитарния ЕС. Унгарците трябва да знаят, че и в Западна, стара Европа, има хора готови да отстояват националния интерес, да се борят за идеали, без да смятат, че той е “лошият диктатор от Източна Европа”. Марин Льо Пен е олицетворение точно на тази битка срещу една репресивна система и тя обеща безрезервна подкрепа на своя домакин, ако бъде избрана за президент на Франция.

След шест месеца Франция гласува и за Льо Пен е много важно да покаже, че има управляващи европейски партньори, както и осанката на лидер, когото посрещат с фанфари, точно както направи Орбан. Унгарският лидер е символ на упорито отстояването на националния интерес в рамките на ЕС и на борба срещу все по-експанзивната либерална идеология. Преди няколко дни Льо Пен се срещна с полския премиер Матеуш Моравецки и със словенския Янез Янша, който в момента е и председател на Съвета на Европейския съюз. За тези управници тя е истински партньор, а не маргинална фигура, както медиите упорито се опитват да я представят. Тези срещи сочат, че друга Европа е възможна и тя има много поддръжници. Репресиите и шантажа, с които Европейската комисия започна да си служи, имат алтернатива. Те предизвикват ответен отговор и той е реален и сериозен.

И както Марин Льо Пен сама припомни в Будапеща вчера, френските президентски избори са крайъгълен камък за цяла Европа. “Работейки за свободата на народите, няма да бъдат спасени само нашите хилядолетни нации, но и автентичната идея за Европа”, изтъкна тя.

Авторът Миряна Станчева е политически съветник по въпросите на международната търговия на евродепутати от групата „Идентичност и Демокрация“, от която са част френският „Национален сбор“ и италианската „Лига“. Повече от десет години тя работи в Европейския парламент.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. 1. Демокрацията означава единствено, когато дадена държава, народ или територия се контролира и експлоатира от британоварварите.
    2. Когато дадена държава е свободна, означава че начело е кървав тиранин или поне се управлява от диктатор, който трябва да бъде унищожен.
    3. Свобода на словото означава единствено, това което британоварварите са ти позволили да ругаеш, тези които ти посочват. Ако кажеш нещо неизгодно за тях, вече не е свобода на словото, а руска пропаганда.
    4. Толерантност означава да се подчиняваш като роб на западните си господари и да търпиш прищявките им, докато унищожават Родината ти и ти налагат цигански, негърски или падалски диктат. Който не е съгласен е фашист, комунист, ксенофоб, хомофоб ……… и трябва да бъде поне разстрелян.
    5. Всяка държава търгуваща с Русия губи своя суверенитет, а свободни и демократични са единствено държавите и народите, които дават всичко безплатно на САЩ. Несъгласните се поръсват с „демократични“ бомби с обеднен уран!

  2. Нова Конституция на България Глава първа Чл.1. България е колония. Тя се управлява чрез колониалната адмиистрация. Народ, политическа партия или друга организация няма право да оспорва това. Чл.2. В колонията СЕ допускат автономни териториални образувания. Териториалната цялост на Република България е минало. Официалният език в колонията е английски, турски, иврит. Чл.3. Колония България е правова държава. Права имат американски, еврейски, британски и турски монополи. Колония България участва в изграждането и развитието на инициативата Триморие, осигурявайки пушечно месо. Чл.4. Турци, цигани, евреи, британци и американци се раждат свободни и с равни права. Българите нямат права, защото са роби. Американските чифути пишат законите, а българската рая изпълнява.Пентагонът гарантира суверенитета на колонията.

  3. НАТО ЕС САЩ СОРОС ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ МРАЗИМ ВИ И Н И К О Г А НЯМА ДА СТАНЕМ БРАТЯ НИЕ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД СИ ИМАМЕ РОДНИ БРАТЯ ПО КРЪВ ВЯРА И ДУХ ВЕЛИКА И СВЯТА БРАТСКА Н А В Е К И РУСИЯ И Н И К О Г А СЪС НИКОГО НЯМА ДА Я ЗАМЕНИМ

  4. Постепенно националистическите среди ще се осъзнават, че войната е на унищожение и ще трябва да започват да комуникират. Лошото е, че политиците в момента са доста неориентирани, какво става. Мъглата Ковид ги обърква. Орбан на пример е за задължителна ваксинация. Марин льо Пен е политик и макар французите да имат вече една Жана д’Арк, трудно би повела армии. Не знам защо хората подценяват организацията на атаката срещу себе си. Врагът не е някъде там, той е на нощното ви шкафче, в последният модел „смартфон“, той е пред вас от телевизора и собствените ви компютри и таблети, клетката на GSM оператора, прахът на улицата. Слушам как хората се самозаблуждават и се надяват утре, догодина или през лятото да минела „пандемията“. Няма да мине, това е новият ред! Приемете ли го, мислите ли дълго, търсите ли твърди доказателства, ще изтървем момента. Националистите обсъждат, но всеки си има собствен проблем, собствена кауза, а срещу тях е система. Дори цяла Унгрия да е зад Орбан, ако той продължава да е неориентиран, маджари няма да има. Цяла Франция трудно ще приеме льо Пен, там тюрлюгювечът е пълен, но поне бяла Франция да я подкрепи е добро начало. Поляците са се вперили в историята, също като нас и разпиляват енергията си. Останалите около тях и те са във собствените си филми и никак не виждат какво става. Путин е враг, знам колко неприятно звучи, но е така. Това. което прави го доказва. Най-долни са западните джендърогерманци, нидер-мидер, валонци, фландърци прочие налъмоносеща измет, те са убедени глобалисти. Не всички естествено, но масата. Югът е ваксиниран. Не е случайно. Буйната кръв трябва да бъде заразена и под контрол. Ердоган показа завидна недалновидност и смачка турците, а вероятно не е успял да ваксинира кюрдите, което е едно интересно развитие на изток от нас. Балканският хаос този път ще полезен. Може да е за пръв път, но е така. Много държави, слаби властници, пипат нежно, имаме шанс. Това е Европа. Има надежда и за Австрия, Швейцария и Източна Германия. Да видим, къде съпротивата ще започне да втвърдява и да дава зъбат отпор.

  5. То в тоя БГ сайт човек може да срещне най- разумните анализи и надеждна информация. Бедата е, че аудиторията е малка, а това е най- тъжната характеристика на нашето общество, и най- вече на младите хора. Идете в другите сайтове, каква глупава полемика на нашенци.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *