Над 80 хил. души участваха в митинг-концерт в Москва в чест на обединението на Крим с Русия! Виж целия концерт Тук:

Над 80 хиляди московчани и гости на столицата участваха в концерта на Червения площад в чест на годишнината от обединението на Крим с Руската федерация. Това съобщи официалният представител на руското МВР Ирина Волк. Крим е не просто стратегически важна територия, това са преди всичко хора, които никога не са се разделяли с Русия, заяви президентът Владимир Путин в реч на митинга-концерта по случай 10-годишнината от обединението на Крим с Русия, предаде ТАСС.

Целия митинг – концерт виж тук:

ВИЖ ВИДЕОТО:

„Крим е не само стратегически важна територия, това не е само нашата история, нашите традиции и гордостта на Русия. Крим са преди всичко хората: жителите на Севастопол, кримчаните. Те са нашата гордост!“ – каза руският лидер. Путин подчерта, че тези хора „през десетилетията носеха вяра в отечеството“. „Те никога не са се разделяли с Русия и това позволи на Крим да се върне в нашето общо семейство“, добави Путин. 

Пътят на републиките от Донбас и регионите на Новуросия към родината им се оказа по-трагичен от този на Крим, но сега всички най-накрая са заедно, каза още руският президент. „Що се отнася до Новорусия, както и до Донбас: хората, живеещи там, също тогава, в дните на „Руската пролет“, заявиха желанието си да се върнат при семейството си, пътят им към родината се оказа много по-труден и трагичен. Но все пак го направихме!“, каза Путин.

Руският президент покани тримата основни кандидати за президент на отминалите избори на снощния митинг-концерт в Москва – Николай Харитонов (Комунистическата партия), Владислав Даванков („Нови хора“) и Леонид Слуцки ( ЛДПР). Путин обясни, че са дошли заедно на Червения площад, защото всички те имат обща родина. Качвайки се на сцената на площада, Путин разказа за срещата си с тримата кандидати. „Това бе неочаквано за тях, аз ги поканих да дойдат при вас на днешния празник“, обърна се президентът към присъстващите. „Имаме различни подходи за постигане на националните цели, но имаме една родина“, подчерта Путин. Той поздрави всички с годишнината от обединението на Крим и Севастопол с Русия и даде думата на Харитонов, Даванков и Слуцки.

На 16 март 2014 г. в Крим и Севастопол бе проведен референдум по въпроса за обединението с Руската федерация на фона на държавния преврат в Украйна, посочва агенцията. Тогава 96,7% и 95,6% от избирателите съответно в Крим и Севастопол гласуваха за обединение с Русия. На 18 март 2014 г. Путин подписа споразумение за приемане на Република Крим и Севастопол в състава на Руската федерация.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. НА ВСНИМАНИЕТО НА SKANDALNO.NET
    Френски военни, най-вероятно от Френския чуждестранен легион кацат на летище София с НАТОвски транспортни самолети, след което незабавно се товарят на цивилни ТИРове и замаскирани като „товар“ заминават през Румъния за Украйна. Емануел Макрон спази своето обещание да започне война с Русия и да прати войски в Украйна.
    За огромна наша трагедия и България вече официално е въвлечена в тази открита война срещу Русия – с логистика и транспорт. За предателството и мушенгиите на васалната фашистка Сглобка/Ротативка всички медии в колониална България услужливо си мълчат. Само от http://www.bnews.bg имаха смелостта да огласят за скандалната новина с френските войници на летище София. Ето и линк към новината, има и снимков материал:
    https://bnews.bg/fotobomba-v-bnews-frenskite-vojski-sa-veche-v-ukrajna-natovariha-gi-na-tirove-v-balgariya-kato-tovar/

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *