Френски войници в тирове на летище София (СНИМКИ)

Над 50 френски войници чакат под строй пред тир на летище София, за да се качат в него. Снимките публикува BNEWS. Няма информация за къде са отпътували, нито откъде са дошли, но буди съмнение фактът, че се качват на тир с българска регистрация, а не в автобус. Ако чуждите войници, за които пътници на летището свидетелстват, че са говорили на френски, са дошли в България, за да участват в учения или са част от ротация на натовски войски тук, защо не се превозват с автобус? По непотвърдена информация става въпрос не само за един, а за три тира, в които са отпътували войниците.

Скриха 50 чужди войници в ТИР на летище София (СНИМКИ)

Проверка във FlightRadar24 показва, че вчера на летище София е кацнал самолет на Atlas Air. Полетът е CMB – съкращение от CAMBER. Тази позивна се използва от Транспортното командване на САЩ при превоз на войници или военни товари. Самолетът е излетял от военнoвъздушната база Al Azraq в Йордания. На следващия ден, 17 март, самолетът е излетял за Франкфурт. Няма информация дали този полет има връзка с войниците, заснети на летище София, или е съвпадение. След публикуването на снимките от летището в социалните мрежи започна дискусия дали тези войници имат връзка с войната в Украйна.

През последните седмици много европейски лидери повдигнаха темата за възможно изпращане на войници от НАТО в Украйна. Френският президент Еманюел Макрон беше първият, който заяви открито, че не е изключено да изпрати френски войски в Украйна. Френските медии публикуваха информация за мащабно военно учение на Френския чуждестранен легион и попитаха дали има връзка с изявленията на президента Макрон.

Някои държави от НАТО вече изпратиха свои военни подразделения в Украйна, заяви полският външен министър Радослав Шикорски и добави, че няма да разкрие кои държави са изпратили военните си там, „за разлика от някои политици“.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

9 коментара

  1. A от Сглобката ОПГ ГЕРБ-ПП-ДБ-ДПС кво ше изминджат по въпроса? Там Тиквата, пеевската свиня-майка, Гаргамелката, КироИдиота#, Асенката, генерал Гном, Ристю, Магарев нещо да споделят??

  2. И това пред погледа на десетки полицаи. Шофьор на тир има ли право да превозва хора в прицепа, ние във война ли сме, че да се предвижват хора по такъв начин, като нелегални мигранти

  3. лошото е че ние се превръщаме в плацдарм за техника и войска , та нищо чудно да ни зачешат руснаците и то напълно справедливо

  4. Най-интересното е, че вчера изтече 20 годишния договор да сме в НАТО и няма никакъв знак и опит да се измъкнем от него. Янките са награбили енергетиката ни и ни унищожават безапелационно. Толкова нещастно слаби сме както никога.

  5. Очаквам някои от тях да умрат от задушаване и като ги отворят, да установят преразход. По подобн начин превозват нелегалните пришълци. Интересен начин на транспорт са измислили. Ама като сме такава жалка държава с още по-жалки управници, ще има още подобни изненади.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *