Нагъл Лъжец! Радев: „Три морета“ не е Военен съюз срещу Русия!

„Още миналата есен, когато България пое домакинството на инициативата „Три морета“, у нас започнаха да се тиражират всевъзможни спекулации. Някои анализатори ни върнаха със сто години назад към идеите на полския маршал Пилсудски и проектът му „Междуморие“ за възпиране на Русия и започнаха да ни облъчват с всякакви теории в тази посока. Днешната инициатива „Три морета“ обаче се развива в съвсем друго време и в друго геополитическо пространство. Затова ще ви обясня какво не е „Три морета“. В момента вървят всякакви спекулации как, виждате ли, това било политико-военен съюз срещу Русия. Нито е съюз, нито е военен, нито е срещу Русия“.  Това заяви Румен Радев в свое изказване на конференцията „Инициативата „Три морета“ – между Геополитическата конфронтация и прагматичния реализъм“. Ето какви още дърти лъжи изрече псевдо-президента и американскиагент Румен Радев на форума:

„Следващата спекулация на противниците на инициативата е, че тя целяла да отреже тръбите на руския газ от изток на запад. Да се твърди това е страшно нелепо точно в страна, участничка в тази инициатива, където една тръба, наречена „Турски поток“, мина със завидна скорост през България и не само мина, а и ние, българите, се охарчихме за нея до стотинка, влизайки в дългове, за да пренесем безплатно руски газ от Турция до Сърбия. Така че няма никакви основания едно такова твърдение. Видяхте, че и „Северен поток-2“ вече приключва успешно“, допълни Румен Радев и продължи.

„С тази инициатива САЩ целяла да откъсне нашия източноевропейски регион от ЕС. Нищо подобно. Европейската комисия и Германия са стратегически партньори на тази инициатива и нейната основна цел е по-бързото социално и икономическо сближаване между Източна и Западна Европа. Така че аз приветствам тази конференция, защото тук можем да изказваме тези, които се базират на факти“, каза още той.

Румен Радев продължи с куп хвалби по американския проект: „Три морета“ е платформа за регионално развитие, която обхваща 12 държави от Централна и Източна Европа, от които, ако изключим Австрия, останалите страни имаме сходна историческа, икономическа и социална съдба и траектория на развитие през последното столетие. Затова обединявайки нашите усилия, ние можем да бъдем много по-ефективни в стремежа си да се обединим. сигурен съм, че заедно с общи усилия много по-бързо ще се интегрираме в Европейския съюз, много по-бързо ще постигнем конвергенция и стандарт на живот, като този на останалите държави от Западна Европа“, заяви още президентът.

„Три морета“ ще подобри нашата синергия, транспортната, енергийна и дигитална инфраструктура на нашия регион , които са много по-неразвити в сравнение с богатите Западноевропейски държави. А равнището и качеството на живот са правопропорционални на развитието на тези инфраструктури, каза президента Радев.

И завърши речта си със следното: „Всеки, който мисли, че Инициативата „Три морета“ е насочена срещу Русия и нашите геополитически интереси като цяло, нека се замисли добре ли ще е за България тук да дойдат големите цифрови и енергийни гиганти. И да седнат да си говорят с нашия бизнес за първи път, идвайки в България. Амбицията ни е да сключим споразумение между съответните научноизследователски центрове в нашите 12 държави от инициативата, така че да дадем перспектива на младите учени в нашия източен регион. Защото именно науката вече е водещият фактор в развитието на икономиките.

А ето как народът в социалните посрещна благата президентска вест, че „Три морета“ не цели да ни хвърли във война с Русия, а да ни образова:

Рего:

Радев се опитва да ни убеди, че изгражданият от САЩ кордон около Русия целял научна и образователна свързаност на държавите?! Ами, България е в ЕС, това не е ли достатъчна арена за изграждането научна и образователна свързаност на държавите в него, та се правят и допълнителни коридори? И защо не правят коридор „Две морета“ – от Черно море на изток до Северно море на запад? Само в това има смисъл ако целта е научна и образователна свързаност – трансфер на научни технологии и обмен на образоватени идеи от по-развития запад на ЕС към по-изостаналия изток… И ако действително това е целта, защо не се инициира от Брюксел, а от САЩ? Какво им дреме на янките за научната и образователна свързаност на изтока и запада в ЕС?

Илф и Петров:

Мистър Радефф ми напомня на Остап Бендер от книгата „12-те стола“. Та там „Великият комбинатор“ разказва на жителите на село Васюки, как посредством турнир по шах селото им ще се превърне в Ню-Москва. Та и наш Радефф (наш ли е всъщност?) ни разтяга локуми за просперитет, санким не „просперираме“ вече 13 години в елитния EU-лагер. Радев се мъчи с някакви измислени проекти за свързаност и дигитализация, изсмукани от пръстите, да ни баламосва за щастливото бъдеще, което ни очаква под американски флаг. Какво ни е еня обаче нас за “свързаността и комуникациите” на американската армия на Балканите. Хич да не се свързват и да не си комуникират, а да се махат, час по-скоро. А аз и “несвързан” ще оцелея някакси.

ввв:

Льотчкиа е американски агент.. оп, пардон „възпитаник“. Такива като ти кажат „добър ден“, гледай към небето …

terrarium:

Радев ще види втори президентски мандат през крив макарон. Твърденията му в статията са очевидно неверни преди всичко, защото иде реч за организиране на определена по пространствен белег група страни от Евросъюза (източноевропейските) с несъмнено различни, военно-политически в основата си, задачи, различни от тези на западните страни от ЕС. Икономическата компонента в тази организация „Три морета“ е само за прикритие на същинските цели. Ако наистина бяха водещи икономическите, то не е работа на САЩ да ни организира, води и напътства, а изцяло на Брюксел. Друг аргумент, противоречащ на казаното от Радев е придвижването на значителни военни контингенти към съседните на Белорусия и Русия страни като Прибалтнийските, Румъния и особено Полша. Виждаме и как САЩ финансират в тези страни да се пропагандира с особено изострен и враждебен език срещу Русия. В повечето от тези страни вече се предприемат и конкретни неприятелски политически мерки като гонене на руски дипломати например, препятстване на участия на руски спортисти и много други подобни. Това е поведение на ръба на мащабен въоръжен конфликт с Русия, който според мен с голяма доза вероятност ще тръгне от провокиран сблъсък в Украйна или съответно от Полша и Латвия срещу Белорусия. Оттам ще сме само на крачка от глобална война на НАТО с Русия…

Васко Кеца:

„Свързаността на региона“, по плановете на тази полско-американска инициатива „Три морета“ е концентрирана единствено в комуникациите и логистиката между съществуващите военни американски бази в Италия, Гърция, Кипър, Турция, Косово, Македония, България, Румъния и Полша. В тази инициатива НАТО е извън играта. Целта е да се осигури максимално улеснено придвижване на американските войски и бойна техника между тези бази – към Балканския и Балтийския театър на бъдещите военни действия срещу Руската федерация. На този регион е отредена съдбата на фронтова зона, в която ще бъдат разположени радарите и установките на ПРО, командно-логистични центрове, летища, складове с боеприпаси и хангари за бронетанкова техника. Тия приказки на президента за чужди инвестиции и как разни световни IT-компании щели да дойдат тук, са пълно ала-бала. Никой нищо не строи и не развива в прифронтовата зона, предвидена за разрушаване при първи удар. Тези приказки за наука, образование, високи технологии, цветя и рози са за баламурници. И както винаги досега, всичко ще се плати от нас. Американците няма да дадат и един долар. Те са муфтаджии. Всичко това янкитата го правели „за нашата сигурност“. Дали?

Петър:

РАДЕВ ЛЪЖЕ. Като лакей на англоезичниците няма как да не лъже непрекъснато. Това е част от новите му ежедневни служебни задължения.

Митето:

Радев или лъже, или е излъган.Трети вариант няма.Изводът обаче е еднозначен – той не заслужава и не трябва да е Президент на България.

Няма проблем:

Вижте какво сега американци малоумни и все по-фалиращи… няма нужда да се хабите с тези “Три морета”. Те нито ще спасят вас, нито ще уплашат Путин. От вас се иска да направите няколко простички неща: Разпуснете НАТО, като ненужен (няма срещу кого да противостои, просто няма друг такъв военен блок в света), изтеглете войските си от всички руски граници, а след това и от цяла Европа. Откажете се от инициативата „Три морета“, закрийте базите си в Япония и Южна Корея (Окинава и Гуам), отзовете флота си от Южнокитайско море, напуснете Близкия Изток, върнете се към ядрената сделка с Иран, вдигнете всички санкции (в т.ч. и за Северен поток-2), напуснете Грузия, Молдова и Украйна, признайте Крим за руски, обещайте, че няма никога повече да се месите във вътрешните работи на други суверенни държави, няма да ги изнудвате, няма да ги манипулирате, няма да им организирате „цветни революции“, държавни преврати и силово завземане на властта, няма да убивате чужди президенти… и тогава Русия и Китай може би ще седнат да разговарят с вас … за Космоса, за Арктика, за Близкия Изток, за Европа, за Зелената сделка, за бъдещето на планетата и за разни други неща, за които твърдите, че уж много ви се говори.

На Румен любовника:

Румбата не се притеснява за новия си президентски мандат, защото постоянно се кланя на Х. Мустафа. Американците имат опит в изборите в колонизираните от тях държави и пак ще ни го турят… за президент, докато не свърши определената му работа. А че Радев ни будалка, е ясно като бял ден. Но не очаквах от него такава евтина аргументация. Вземете само фразата: „,,България влезе в дългове, за да пренесе безплатно руски газ от Турция до Сърбия.“ написано с „голямо признание и благодарност“ и после обяснението му, че „затова инициативата „Три морета“ не е насочена срещу Русия???? Мижи да те лажем. Те американците така говореха и през 90-та година: „Разпуснете Варшавкия договор, а ний ви обещаваме, че НАТО няма да тръгне на Изток!“. Янките сипеха голи обещания без подпис под документ, на една гола „джентълменска“ дума. А после си се разшириха. Кой пита българския народ дали иска влизане в НАТО? Ама ни тикнаха „по наше желание“. Какво сме сега: мишена с гарантирана сигурност, особено от Турция, където главатарят на ДПС нагло заявява: „…България е наша земя, а родината ни е Турция“ и тоза „Президент“ го съветва да преосмисли твърденията си, вместо да го даде на Прокуратурата и КС. Демек още не е дошло времето така да се говори…. Браво на Мустафа и мустафчета около нея-яко държат, нема лабаво!

Българин:

Днес националното предателство се предлага като евтина стока от амбулантни търговци, изживяващи се като „политици“ и “държавници. Че няма да гласувам за Слави Трифонов за президент е ясно, защото е един глупак. Но няма да гласувам и за Радев, защото не е глупак и точно затова е много по-опасен от останалите продажници. Вредите, които несъзнателно би нанесъл Трифонов биха били много по-малки от онези, които ще нанесе Радев, съвсем съзнателно. Мястото на България не е в НАТО. Един ден (няма да съм жив да го видя), но това ще е факт. Предстои управляващите в България (които и да са те) да извършат огромни престъпления към своя народ и към неговото бъдеще. За съжаление, българският народ в момента не е в кондиция да им се противопостави. Дано новото робство не трае още пет века.

Струва ли си?

Радев, толкова ли е сладка тая власт бе мама му стара, че не можеш да кажеш: “Майната ви, американци, аз съм на страната на своя народ, а вие си чупете главите с руснаците, щом ви харесва,”? Трябва ли ти да си президент дори на такава висока цена? Цената ще я платим ние, както винаги. Веднъж платихме за снимка до камината на Борисов с Тръмп. 3 милиарда (за ония смешни самолетчета) ни излезе тоя фотос. Сега ще платим и за тебе (безплатен обяд няма) с “Три морета”, но струва ли си?

Спаружев:

С всяка нова хвалебствена дума за Триморието, натовския генерал олеква пред българския народ. Не било насочено срещу Русия, която ти е съсед през Черно море, а си я игнорирал, като естествен географски, културно-исторически и икономически морски партньор с достъп до Арктика, обявявайки я за враг , защото си приятел на врага й, приписвайки това нездраво влечение на целокупния български народ. Това какво е? Да отричаш на съседа си правото на етажна собственост, щото през девет земи някой ти нарежда да мразиш съседа си, да му подливаш вода, и да надуваш тонколоните денем и нощем, белким кокошките му спрат да снасят, за да може онзи да си продава своите, какво е? Тези генералски напъни са смешни и жалки. Не руските кокошки, а българските спряха да носят. Те и без това американците харесват други яйца. Спарени.

Радев, не се хаби, няма да хване дикиш:

По-честно щеше да бъде, ако Радев беше казал: „Три морета“ е политико-военен съюз срещу Русия”. Тогава всичко щеше да си е на мястото. Ще има хора които ще са “против” и други, които ще са “за”. Неговата реплика наивно цели да обърка тези които са “против”. Е, няма да му се получи! Хората познават коварството на американците. Те няма да дадат и един долар, без да спечелят не два, а двеста и два. А всички знаем с каква мечта лягат и стават янкитата – да стане така, че да я няма Русия. И никой у нас не може да бъде излъган.

Невен Василев:

Особено противна опорка на клакьорите на Радев е тая.“Само гадните гербери псуват президента“. И някои платени тролски тикви я повтарят до втръсване. Негодуванието срещу Льотчика е защото постави личните си интереси над националните. И заради чудовищните му лъжи, че Три морета не били нищо лошо. И в тая връзка – ако американските креатури ИТН и ДБ е нормално да подкрепят американския агент Радев за втори президентски мандат, то за ярките русофили от БСП и Лявата алтернатива на Виденов заставането зад кандидатурата на Радев е пълна подигравка с електората им.

Артаксеркс:

Какъв точно ни е келепира от това Триморие!? За Полша (да не забравяме че шляхтичите се биеха на страната на османците в освободителната война) е ясно, за Украйна може би, за останалите кой знае… но за нас, българите, дето дължим третата си държава именно на Русия?!? Платили сме скъпо за Турски поток, вика Радев. Ами като провалихме суперпечелившия за нас Южен поток под натиска на боклука Маккейн (как пък виетнамците пропуснаха да го пречукат този!?), него руснаците щяха да си го платят сами. Те, руснаците и АЕЦ „Белене“ предлагаха да направят за своя сметка. Ама ние като верни американогъзолизци- не та не!

Анти-Радев:

Каквото каже Мустафата – това ще е. Впрочем, забелязвате ли някоя значима политическа партия да е посочила от сега конкуртна фигура за президентските избори !? Не, всички чинно мълчат пред Козяк. Да оставим открито про-руските партии, ако споменем кандидатурата на Сидеров – тук ще жужне като кошер ! Ама какъв бил, ама що било, пък бил луд , пък бил хулиган и т.н… Да погледнем „лустросаните“ партии ! Могат ли червените да предложат харизматични кандидати , патриоти , интелигентни – например проф.Иво Христов или Велизар Енчев ? Могат, ама няма да го направят, щото Мустафата не дава ! Сред другите партии даже и за един читав кандидат не се сещам… Така че пътят към президентския пост на Триморския Масон е разчистен още отсега! От американците.

Райчо Триморски:

Господин президентът ни има за балъци. От думите му излиза, че 30 години никой не е инвестирал у нас защото го е нямало Триморието. Но сега, като построим с наши пари военната инфраструктура за американските танкове, ще цъфнем и вържем. Айде не на нас тия. Всички видяхме какво им се случи на БСП на фалшивите избори след като се поколебаха да подкрепят Радев за втори президентски мандат и респективно за „Трите морета“. Направо ги маргинализираха с 15 % подкрепя. И сега се чудят как да извъртят така нещата, че хем да подкрепят проект за война с Русия, хем да не раздразнят левите си русофилски избиратели. Аз лично оттук-нататък зададат ли се избори- заминавам да бера гъби. Skandalno.net

Автор и селекционер на народните анализатори – Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

9 коментара

  1. Радев, продажнико мръсен. В ада ще гориш, предателю на България.

  2. Изключено е Радев да не си дава сметка за целите на тази организация под шапката на САЩ. истина е, че в условията на колониална зависимост и при наличието на най-голямата военна база в Европа на две крачки от нас-Бондстиил, плюс четирите военни бази у нас, всеки опит за съпротива е обречен. Може пък човекът да иска да закрие държавата, Бойчето направи толкова много. Предстоящите избори стават още по- безсмислени, а президентските ще докажат пълното ни малоумие.

    • Ако не си дава сметка значи е тотален ахмак, а ако си дава означава, че е национален предател!
      Айде пак малоумните туземци да бегат да гласуват за тази продажна мижитурка.

  3. ГЕНЕРАЛ РАДЕВ Е НАШИЯТ ПРЕЗИДЕНТ И ПАК ЩЕ СИ ГО ИЗБЕРЕМ.МНОГО ВИ СЕ ИСКА,НО ДЪРТОТО КУЧЕ ПЪРВАНОВ ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ВЛЕЗЕ В ПРЕЗИДЕНСТВОТО ОСВЕН КАТО ГОСТ,НО МЕ СЪМНЯВА,ЧЕ НЯМА ДА ГО ПОКАНЯТ!

    • За пореден път се убеждавам, че на прост народ не трябва да се помага и е по-добре да бъде избит и заличен!

      • И ТИ ЛИ ЩЕ НИ ИЗБИЕШ БЕ МИШКО?ИМАШ ЛИ СМЕЛОСТ ДА ИЗЛЕЗЕШ ОТ ВАС И ДА СЕ ИЗПРАВИШ КАТО МЪЖ И КАКВОТО ДОЙДЕ БЕЗ ДА ХЛЕНЧИШ?ЕЛА ДА НИ ЗАЛИЧИШ ,МИШОК!

      • С най-голямо удоволствие бих ти резнал празната тиква

  4. Г-н.Президент ( обръщам се така към Вас от уважение към държавата и институцията), колкото и да се мъчите да обработвате обществото , че това е чисто икономическо интеграционен проект- няма да успеете( все едно да се съберат , кварталният клошар,местният просяк и проститутка и техният съюз да измисли и развие нещо иновативно в полза на хората.Та какво представляват държавите от проекта: бедни , без ресурси,с разпадащи се икономики базирани на услуги,с никакви сили за отбрана и ВС с остаряла техника и де мотивиран човешки ресурс.Така че хайде малко по сериозно.
    Проекта триморие си е чисто американски проект ( взаимстван от хиените на Европа- Полша).
    Този проект цели:1. Разделяне на технологична Европа от Руски ресурси.2.Създаване на предмостие за евентуално нападение над Русия ( интересува ги територията на тези държави и ако може някакво пушечно месо).И.т.н.
    И ние сме пак първи на грешната страна – Честито.

  5. ТАКИВА ЗАПЛАХИ НЕ ГИ ПОДМИНАВАМ! КУПИ СИ СВЕЩИ,НА ТВОИТЕ ЩЕ ИМ ТРЯБВАТ!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *