МО на Русия: САЩ създават нова пандемия с мутирали вируси

Службата на САЩ за стратегии и реакции при пандемии подготвя нова пандемия, като в момента активно подготвя мутации на вируси, заяви генерал-лейтенант Игор Кирилов, началник на войските за радиационна, химическа и биологическа защита (РХБЗ) на руските въоръжени сили.

Текстът на брифинга беше публикуван в канала Telegram на Министерството на отбраната на Руската федерация.

Ген. Кирилов заяви, че дирекцията, създадена през юли 2023 г. , има за цел да реализира стратегическите планове на САЩ за установяване на глобален биологичен контрол. Въпреки че официалните цели на службата са да разработва стратегии за справяне с биологични предизвикателства.

Всъщност, смята генерал-лейтенантът, Вашингтон вече е започнал подготовка за нова пандемия. „Не изключваме възможноостта САЩ да използват така наречените отбранителни технологии – за нападателни цели, както и за глобално управление чрез създаване на кризи от биологичен характер“, каза той.

Кирилов отбеляза, че САЩ имат възможността да извършват пълен набор от дейности с патогени, които са компоненти на биологични оръжия. Документите, с които Руската федерация се сдоби по време на специалната операция в Украйна от учени, работили в американски биолаборатории там, показват, че САЩ са събирали патогени от различни региони на света, както и че са тествали нерегистрирани лекарства върху войници и цивилни.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. ОБОРА НА НАШИЯТ КРАВАРНИК ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПОЧИСТЕН ЗА ДА ОСТАНАТ ЖИВИ ЖИВОТНИТЕ.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *