Москва: Следите от последните терористични атаки срещу Русия водят към Украйна

Извършените следствени действия от руските компетентни органи показват, че следите от последните терористични атаки водят към Украйна. Това се казва в съобщение на руското външно министерство, предаде ТАСС.

„Извършеният на 22 март в град Красногорск (в концертната зала Крокус сити хол-б.р.) и шокирал целия свят кървав терористичен акт далеч не е първата терористична атака срещу страната ни в последно време. Следствените действия, проведени от руските компетентни органи, показват, че следите от всички тези престъпления водят до Украйна“, заяви руското външно министерство.

Русия настоява Украйна незабавно да спре да подкрепя тероризма, да предаде извършителите и да компенсира жертвите от терористичните атентати. Според дипломатическото ведомство Киев ще понесе отговорност заради извършените тежки нарушения на конвенциите за борба с тероризма.

„Борбата с международния тероризъм е отговорност на всяка държава. Руската страна изисква от режима в Киев незабавно да спре всякаква подкрепа за терористични дейности, да предаде извършителите на досегашните и да компенсира щетите, причинени на жертвите. Нарушенията на Украйна по подписаните от нея антитерористични конвенции ще доведе до понасяне на международна правна отговорност“, подчертаха от ведомството.

Русия е предала на Украйна искания за незабавен арест и екстрадиция на всички организатори и извършители на последните терористични атаки, включително на ръководителя на Службата за сигурност на Украйна (СБУ) Василий Малюк.

„Руското външно министерство е предало на украинските власти искания в рамките на Международната конвенция за борба с бомбените терористични атентати и Международната конвенция за борба с финансирането на тероризма за незабавно задържане и екстрадиция на всички лица, замесени в тези терористични атаки“, гласи текстът. „Сред тези искания е и арестът на ръководителя на СБУ Василий Малюк, който на 25 март най-цинично призна, че Украйна е организирала бомбения атентат на Кримския мост през октомври 2022 г. и разкри подробности за организацията на други терористични атаки на територията на Руската федерация.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *