Моряците от „Царевна“ вече в България: Войниците от ДНР ни Спасиха! Грижиха се много добре за нас!

„Сами слязохме от кораба, щом видяхме войниците от ДНР. Помолихме ги да ни помогнат да се евакуираме. Те се съгласиха на драго сърце да помогнат на българи“. Това казаха завърналите се на българска земя моряци от държания в плен в продължение на 50 дни от батальона „Азов“ в Мариупол кораб „Царевна“.

„Ние сами взехме решението да слезем от кораба. Войниците от Донецката народна република ни превозиха с автобус до Донецк, а оттам до Ростов на Дон. През цялото време се държаха много добре, хранеха ни, в Донецк няколко дни бяхме настанени в хотел“. Спасените са 14 български граждани и един украинец, който учи във Военноморското училище във Варна. Евакуираните моряци бяха превозени със самолет от Ростов на Дон до Варна, където кацнаха около 13 часа.

Информацията, че моряците сами са слезли от кораба и са спасени от войници на ДНР, дойде от техни близки, а не от българските власти. Седмица по- рано министър- председателят Кирил Петков разкри, че е в ход секретна операция за освобождаването на моряците ни от „Царевна“, но в сюблимния момент те отказали да слязат от кораба и се наложило операцията да се отложи за друг момент.

Близки на моряците обаче разкриха, че през цялото това време българските власти не са осъществили никакъв контакт с хората на кораба и по никакъв начин не са помогнали за освобождаването им. С други думи – въпросната „българска спасителна операция“ фигурира само в главата на ПростоКир. От разказите на моряците стана ясно също, че са се евакуирали по собствена инициатива, когато съзрели на пристанището войници от Донецката народна република. Ако ПростоКир все пак не лъже и не е луд и действително е имало българска спасителна операция, то възниква следния интересен въпрос: Защо нашите моряци са се доверили на руснаците от ДНР, а не на българските евроатлантически власти?

В момента на „Царевна“ има още петима моряци, които доброволно воглаве с капитана са останали да пазят стоката на корабособственика.

Стана ясно и че български моряци от друг блокиран кораб – този път край Черноморск, очакват да бъдат евакуирани, разкриха от МВнР.

Казусът с „Царевна“ стана публично достояние, след като семействата на моряците не издържаха и решиха да разкрият истината, че близките им от месец са в пристанището на Мариопул, а българската държава не прави нищо, за да им помогне. Доста по- късно Кирил Петков разкри, че всъщност имало „секретна“ операция за спасяването им, но моряците отказали да бъдат спасени. По-късно обаче същите моряци бяха спасени от войници от Донецката народна република. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. БЛАГОДАРИМ ТИ БРАТСКА РУСИЯ БЛАГОДАРИМ ТИ БРАТСКИ РУСКИ ДОНЕЦК БЛАГОДАРИМ НА ГОСПОД ЧЕ НИ Е ДАЛ НАЙ ГОЛЕМИЯ ПОДАРЪК НА СВЕТА ВЕЛИКИЯ СВЯТ БРАТСКИ РУСКИ НАРОД ПО КРЪВ ВЯРА И ДУХ БЛАГОДАРИМ ВИ БРАТЯ ЩЕ ВИ НОСИМ В СЪРЦАТА НИ ДОКАТО НИ ИМА НА СВЕТА И НИКОГА СЪС НИКОГО НЯМА ДА ВИ ЗАМЕНИМ СЛАВА РУСИЯ ПОБЕДА ЗА РУСИЯ Z

  2. ПРОСТОТО КИРО ШУШУМИГАТА ГЕНЧОВСКА КУРТИЗАНКАТА ЛЕНА БЪДЕТЕ ПРОКЛЕТИ ИЗМАМНИЦИ ЛЪЖЦИ КРАДЦИ ПРЕДАТЕЛИ ЕЙ МОРЯЦИ СТРАХЛИВИ МИШКИ ПОДЧОВЕЦИ БЕЗ ДОСТОЙНСТВО ПУТКИ ЕДИН ОТ ВАС НЕ ЗАСТАНА КАТО МЪЖ ДА КАЖЕ ИСТИНАТА КОЙ ВИ СПАСИ ЗАПОМНЕТЕ НА ТОЗИ СВЯТ ИМА ВЪЗМЕЗДИЕ ДВА ПЪТИ СМЪРТТА НЕ ВРЪЩА НИКОГО НЕ СЕ КАЧАЙТЕ ПОВЕЧЕ НА КОРАБ НЕ ВЛИЗАЙТЕ В МОРЕТО ДАЖЕ И НА ПЛАЖ ГОСПОД ЩЕ ВИ ГО ВЪРНЕ МИЖИТУРКИ НЕБЛАГОДАРНИ МУШМУРЛОЦИ НЕ ВИНАГИ ЩЕ ВИ СПАСЯТ БЪЛГАРСКИ РЕЙНДЖЪРИ В
    ДОНЕЦКИ РУСКИ УНИФОРМИ ПО СВЕТА НЕБЛАГОДАРНИЦИ

  3. НАРОДЕ КУРВЕНСКОТО ПРОДАЖНО ПРАВИТЕЛСТВО БЪЛГАРОУБИЙЦИ НА КИРО ПРОСТОТО ВИ ЛЪЖЕ “ ВРАГОВЕТЕ “ БРАТСКА РУСИЯ И БРАТСКАТА РУСКА ДОНЕЦКА РЕПУБЛИКА СПАСИХА БЪЛГАРСКИТЕ БЕЗ ЧОВЕШКО ДОСТОЙНСТВО МОРЯЦИ СТРАХЛИВИ НЕБЛАГОДАРНИ МИШОЦИ

  4. Слуги и обслужващ персонал на еничари. Скопените тамагочета лесно се заробват и държат в робство, докато населението бъде избито, а родината му се превърне в територия на чужда държава.
    Милиони серсеми вярват в пропагандата, демокрацията, кравароджендърските ценности……. и направо ми едва да емигрирам в Афганистан, само защото там поне хората, знаят как се брани родина.
    Какво да очакваш и искаш от население, което се радва на управляващи, които са превърнали синовете му в роби, а дъщерите му в проститутки на запад, а то с пяна на уста псува комунизма и руснаците.

  5. Знам че има още един български кораб „Рожен“, намиращ се в руско-украински /там някъде/ води. Защо нито дума за него? Колко са моряците? В кое пристанище се намира?
    За „Царевна“ – добре де, моряците са спасени. А самият кораб? Той струва милиони

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *