Михаил Хазин, съветник на Путин: През 2023 г. Русия, САЩ и Китай ще си Поделят Света! Ето какво ще е бъдещето на България: (С ВИДЕО)

„България, както и всички останали страни от Източна Европа, влиза във все по-сложна ситуация, произтичаща както от трайното стагниране на световната икономика, което ще се задълбочава през следващите 2 десетилетия, така и от процеси, свързани с разпадането на Европейския съюз. В сравнение с останалите страни от ЕС положението в България е най-критично. И това е така по причина, че още с влизането си в ЕС страната ви не успя да наложи собствена позиция. Това заяви бившият съветник на руския президент Владимир Путин – геополитическият анализатор Михаил Хазин в интервю за телевизия БСТВ. Цялото интервю прочети долу:

Липсата на дори минимален държавен суверенитет у България се видя най-ясно по време на преговорите й с Русия за газопровода Южен поток. Тогава България най-неадекватно отказа 100 % икономически изгодна за нея оферта, без абсолютно никакви пасиви. Брюксел и Вашингтон даже не я питаха. На България просто й бе наредено да се откаже от проекта и тя се подчини.

Вторият голям проблем за България е свързан с грандиозния икономически възход на Турция през последното десетилетие. Вследствие на все по-нарастващата си икономика, Анкара зае мястото си на значим регионален геополитически играч и възроди стария си имперски инстинкт да гледа на всички балкански страни като на своя „икономическа плячка“. Тази позиция е достатъчно агресивна и хищна. И проблемът е в това, че за да се предпази и съхрани своята цялост, България трябва да си даде ясна сметка за реалната ситуация в нейния регион и в света. А не мисля, че в София някой обследва това или се замисля.

България трябва да отчете сложните отношения на днешната администрация на САЩ с ЕС, както и сложната конструкция на отношенията между лидерите в самия Евросъюз. Европейският съюз е в упадък и двата му мотора Франция и Германия се задъхват и давят. Затова същите се готвят да въведат системата“Европа на 2 скорости“, което предвижда страните от периферията да бъдат отрязани от еврофондовете. Берлин и Париж се надяват по този начин да удължат живота на потъващия ЕС с едни 10 години.

И накрая – процесите, които текат на изток от България. Става въпрос за ЕврАзийското икономическо пространство- проект, към който се готви да се присъедини и Турция. Също така трябва да се наблюдава и китайската икономическа активност, която завзема все по-големи територии в Източна Европа и на Балканите, а най-много в Гърция и Италия. Доколкото ми е известно, България не работи в тази посока, не преговаря за привличането на китайски инвестиции, за разлика от едни Унгария и Полша, например.

В посткризисния свят Украйна няма да съществува нито като икономическо, нито като политическо понятие. Което автоматично значи, че Унгария и Полша ще получат голям дял от нея. А това ще ги превърне в много по-значителни и големи икономически играчи.
Югоизточна Украйна (Новорусия) ще се присъедини към Русия, а с голяма вероятност това ще направи и Молдова. Но дори и да запазят държавния си суверенитет, със сигурност те ще влязат в зоната на руското влияние… а тогава Русия може да се окаже не толкова далече от България.

Световните процеси, които се развиват през последните няколко години, трябва да се осмислят много добре, защото са знакови. Те са определящи за следващите 50 и повече години. И тези, които мислят, че глобалният европейски проек около Брюксел има бъдеще и там всичко ще върви по мед и масло, са доста наивни.

Днес България няма стратегия. Тя е ориентирана към Брюксел и с това се изчерпва цялата й визия за бъдещето. И забележете – не към Берлин, не към Париж, даже не към Варшава и Будапеща… а към Брюксел. Но този глобален проект, наречен ЕС, няма никакво бъдеще! Няма икономическо бъдеще и по тази причина няма и политическо такова. Това не е Европейският съюз от 70-те и 80-те години. Днес промишлената продукция на ЕС, която навремето им носеше просперитет, вече я произвеждат и предлагат и всички останали държави от бившия т. нар. Трети свят. В този контекст бих казал, че България трябва да определи целите и плановете си.

Реалностите в света бяха и си остават следните: Когато си малък, за да живееш добре, за да се развиваш и да имаш бъдеще- някой трябва да те обича! Този „някой“ през 60-те и 70-те години за България беше СССР. Съветския съюз, и по-специално Русия, искрено обичаше България – по ред причини- исторически, културни… И в резултат на това промишленият потенциал на България тогава беше толкова голям, колкото потенциала на Гърция и Турция взети заедно.

А сега кой обича България?!

За да те обичат, трябва да се държиш така, че да има защо.

Русия може да предложи днес на света две неща. Първото е армия и това е разбираемо. Страните от Близкия Изток осъзнаха, че ако нямаш армия, колкото и пари да имаш – идват Иран, Израел или Турция… и ти вече нямаш държава. А в най-добрия случай – губиш суверенитет.

И второ: Русия днес е единствената страна в света, която е носител на алтернативни НЕ-либерални концепции за бъдещето. През Русия просветва фантомният образ на СССР, като ляво консервативна държава. Това е ключов момент.

Ренесансът на левите идеи в света е абсолютно неизбежен. Не неолибералните- глобалистки, а именно ляво-консервативните. Не дясно-либерални, каквито бяха в САЩ, не ляво-либерални, каквито бяха в Брюксел, а именно – ляво-консервативните в Русия.

В този смисъл си мисля, че в системно-политическо направление в Русия ще се засилват именно левите идеи. Но не става въпрос за комунизъм. Ще се появят нови леви идеи, нови политици с нови идеи.

Мога да прогнозирам и да ви илюстрирам как ще се развие световната политическа ситуация през следващите няколко години: само 1 година след като Тръмп спечели втория си мандат, той ще се срещне със Си Дзинпин и с Владимир Путин на нова „Ялтенска конференция“. Трима души ще чертаят бъдещето на света и новите зони на влияние: Тръмп, Путин и Си Дзин Пин. Те тримата ще съберат работни групи – всеки ще посочи пет-шест-седем човека, които ще готвят новата „Ялта”, новият „Бретънуудс”, новото разпределение на света на зони на влияние.

Ще договарят новите зони на влияние около 1-2 години, – това е дълъг процес.

Тази конференция ще се състои в периода 2022 – 2023 година.

Ключовата задача на тримата лидери ще е да обезпечат новият световен ред. И ако говорим за новите червени линии, то най-вероятно Източна Европа ще влезе в ЕврАзийската икономическа зона. Но ведно с Турция. И от гледна точка на бъдещето на България, вие много добре ще трябва да си помислите, как ще строите тези отношения. Трябва да се направи така, че в Москва отново да заобичат България. А България теоретично има шансове за това. Сега за това най-близко място до сърцето на Русия претендира другата наша братска по кръв, плът и дух страна – Сърбия. България трябва много внимателно да гледа и слуша онова, за което разговарят в момента Русия и Турция. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

Целия Разговор със Съветника на президента Путин, Михаил Хазин, можете да гледате тук! ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/jupX-PNFLHc

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Руската федерация е многонационална държава и като такава няма право, а и не може да гради национализъм. За нея остават две възможности или глобализъм, при който олигарсите предават населението или военен социализъм, при който разпределението на постъпленията е по-равномерно, но и законите са по-сурови. Вероятно мнозинството все пак ще надделее. Българите сме търпелив, но не и законолюбив народ. В тази организация ще ни бъде трудно да живеем и това ще доведе до отдалечаване с „руснаците“. Ако обаче спретнем една Балканска федерация с подобните нам сърби, македонци и дори гърци, която да е в орбитата на Руската федерация, можем да си живеем на сянка почти като в соца. Проблемите на полуострова винаги са били два, чий език ще се говори и от кое племе ще са шефовете. Ако някой успее да реши тази енигма, работата ще стане.

  2. НИКАКЪВ ХЪБ НЯМА ДА ИМА И НИКАКВА ШИСТОВА АМЕРИКАНСКА ГАЗ НЯМА ДА СЕ ВНАСЯ В БЪЛГАРИЯ ТЪПАТА МУТРА БОРИСОВ И ЦВЕТАНОВ БЪЛГАРОУБИЙЦИТЕ СА ДОГОВОРИЛИ СЪС АМЕРИКАНЦИТЕ ЗАД ГЪРБЪ НА НАРОДА КАКТО ВИНАГИ ДА ОПУСТОШАТ И РАЗКОПАЯТ ДОБРУДЖА ЗА ДОБИВ НА ШИСТОВ ГАЗ И ДА УНИЩОЖЪТ ЖИТНИЦАТА НА БЪЛГАРИЯ ЗЛАТНА ДОБРУДЖА ДА НАТЪПЧАТ ВАРНА СЪС ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ ВЪСТАВАЙ НАРОДЕ ТИКВАТА И ОНЯ СЪС ОСОБЕНАТА ФОРМА НА ГЛАВАТА НИ ПРОДАДОХА НА АМЕРИКАНЦИТЕ С ЦЕЛ ОБЕЗЛЮДЯВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ ЗА ПРИЦЕЛ СРЕЩУ БРАТСКА РУСИЯ

  3. НЯМА ЛИ КОЙ ДА ГРЪМНЕ БОРИСОВ И ЦВЕТАНОВ БЪЛГАРОУБИЙЦИТЕ ЗА ДА ОЦЕЛЕЕ БЪЛГАРИЯ

  4. БЪЛГАРИЯ НАЙ ГОЛЯМАТА БАЗА НАТО НА СВЕТОВНИТЕ ТЕРОРИСТИ СРЕЩУ БРАТСКА РУСИЯ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *