Митрофанова: С поръчков ентусиазъм българските политици се опитват да отменят всичко свързано с Русия

Българските политици изпълняват поръчки от Запада, като се опитват да пренапишат историята си и да отменят всичко свързано с Русия. Това заяви руския посланик в страната ни Елеонора Митрофанова в интервю за ТАСС.

По думите ѝ в София се опитват да ревизират събитията от Руско-турската война от 1877-1878 година, в резултат на която България получава своята независимост, и да променят Конституцията си, като отменят националния си празник Деня на Освобождението, който се чества на 3 март.

„Опитът за промяна на Конституцията – за преместване на националния празник в друг ден – е свързан с днешната конюнктура, опитът да се отмени Русия и всичко, което е свързано с нея. България сега се стреми да бъде в тренда на днешния Запад. Това, което се случва, е поръчков ентусиазъм, опит да се преформатира българското общество така, че то да забрави историята си и в същото време вниманието му да бъде отклонено от наболелите проблеми- проблемите на системната криза, в която то е изпаднало и проблемите за изграждане на бъдещето му“, каза руският посланик в България.

„С опитите си да разрушат паметниците на съветските войници, българските евроатлантически политици искат да нанесат психическа травма на Русия и да пренапишат историята“, смята Елеонора Митрофанова, коментирайки дебата за демонтирането на паметника на съветската армия в центъра на София.

„Този паметник е построен с дарения и волни пожертвования на български граждани, а не с държавни пари. Той изразява „признателността на българския народ към руските войници, освободили Европа от фашизма“, и опитите на неолибералните евроатлантически партии в България „да докажат, че съветските войски са окупирали България“, да демонтират паметника, говорят за желание за фалшифициране, за пренаписване на историята. „Същите опити са периодично правени и по отношение на пловдивския Альоша“, посочва тя.

Руският посланик подчертава, че действията по демонтирането на паметника са и в разрез с двустранни и междуправителствени споразумения.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Българските политици, които са подчовеци изпълняват поръчки от Запада, като налагат социалния инжинеринг на британоварварите. Налагат укрофашизма и циганофашизма в България, за да формира нова прослойка башибозук. Еничарите-евроверци, които трябва да потискат, избиват и държат православното население в подчинение и а някой посмее да се бунтува, пращат башибозука……… В Батак добре познават тая схема от Априлското въстание.

  2. СЪС САЩ НИ СВЪРЗВА ГЕЙРОБСТВОТО,И УНИЩОЖЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *