Митрофанова пред ТАСС: Българите са Русофили, но изборите няма да променят Русофобския курс на България!

Интервю от руската посланичка у нас Елеонора Митрофанова взе кореспондентът на ТАСС в България. Интервюто е публикувано и на официалната страница на посолството. Ето неговия текст:

– Как бихте описали днешните отношения между Русия и България?

– Към днешна дата нещата не вървят така, както ни се иска. С правителството на страната комуникацията ни е ограничена само до определени теми, когато възникнат. Но на ниво общественост имаме много широки връзки и се ползваме с голяма подкрепа.

Знаете ли, искам да ви кажа, че е много символично, че днес сме край този паметен – на нашия прекрасен дипломат граф Н. П. Игнатиев, който е наричан „графът на всички българи“. Той направи нова стъпка в дипломацията – бил е пръв защитник на българския народ и цялостно на православието в Османската империя и затова е бил много популярен и обичан от българския народ. Той не е бил дипломат, който общува само с елитите. В България тази руска дипломатическа традиция продължава. Имаме много добри връзки с много градове, с хора, с обществени организации, които много ни подкрепят.

– И все пак разкажете малко повече за перспективите, особено във връзка с предстоящите избори в България и датата Трети март, когато ще се честват 145 години от Освобождението на страната.

– Мисля, че това са две различни теми. Тук се празнува и ще се чества 145-та годишнина от Освобождението, в България Русия я обичат и помнят. Нашата обща история е най-добрият лобист на Русия, защото в България на всеки километър има паметник на руските войници, улици са кръстени на нашите герои. Тоест, общата ни история и близки културни традиции са най-силната част от нашите отношения.

Ако говорим обаче за днешните политически отношения между двете страни и предстоящите избори за парламент, то не очакваме на тези избори да се случи някаква кардинална промяна. Не мисля, че след тях досегашната враждебна политика на България към Русия ще се промени драстично. Отношението на управляващия български политически елит към Русия ще зависи от това какво ще се случи на бойните полета.

– Напоследък в София и други градове на България се провеждат проруски акции, протести срещу въведените анти-руски санкции, които пречат на развитието на страната. Вашата не дипломатическа, а лична оценка за подобни събития?

– Безспорно българите са русофилски народ. Не харесвам думата „русофили“, но въпреки това българите са хора, които имат много добро и грижливо отношение към Руската Федерация. Българите обичат Русия. Затова не е изненада, че имаше протести за премахване на санкциите и срещу закриването на руските телевизионни канали. Оксиморонът, който се изрече в Европейския съюз – че забраната на руските медии е борба за свободата на словото – всеки нормален човек разбира, че това е поредната евро-тоталитарна глупост. Затова тук се проведе доста голяма демонстрация. Друг е въпросът, че не смятам, че вследствие на тези акции ще се стигне до някаква промяна. Виждаме, че в Европа хората искат едни неща, а политическите им елити правят каквото им се нареди отвъд океана.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

13 коментара

  1. Уважаема г-жо Митрофанова,
    Българският народ е с руския народ!
    Доказаха го дори фалшифицираните нпо чворошки агенции.
    Т.нар. политически елит нито е български, нито е елит.
    Това е една селектирана чужда бесновата предателска и продателска хунта.
    Тази бясна сатанинска хунта не е български народ и няма нищо общо с мнозинството от нас.
    Бъдете живи и здрави, ние, българите сме с вас и всеки ден се молим за победата ви над фашизма!
    Обичаме ви!

  2. Слава на братския руски народ !!!! Те ни помогнаха да си възстановим държавата България след 500 години робство !!!! Те ни направиха високоразвита икономически, технически, научно и социално-политически държава след края на ВСВ !!!!!
    Срам и позор за долните продажници соросоиди и подлизурковци, дето стоят надупени на „Козяк“ !!!!1

  3. Жидът предател, който предаде Търновград- има само една орис! Смърт и гроб! Върху който всеки българин ще плюе, ще кълне и ще хвърля камъни!
    Това ви чака!
    Предатели!

  4. Граф Николай Игнатиев е руския прадставител, подписал СанСтефанския договор от 3/3/1878г. И така създава една мечта, всички българи да се обединят в една държава.Мечта, за която водим 4 войни – 1-ва и 2-ра Балканска, 1-ва и 2=ра Световна. Плащаме с огромен брой загинали, за да станем това, което сме днес- подигравка на западните ни съседи, гордо зовящи се „макета“.
    Колкото до русофилствотона българите – просто управленците са против Русия, и понеже в това явно има далавера за тях, която ще плати народа, то народа е в опозиция. Много сходна е и позицията за въвеждането на еврото.

  5. УВАЖАЕМА ГОСПОЖО МИТРОФАНОВА,ГОРДЕЕМ СЕ С ВАШИЯ ПРЕЗИДЕНТ,ГОРДИ СМЕ С ВАШАТА АРМИЯ-ОСВОБОДИТЕЛКА,ГОРДИ СМЕ С ВАШИЯ ВЕЛИК НАРОД! ПИША ВСИЧКО ТОВА,ЧЕ У НАС Е УЖАС!НИЕ НЯМА С КАКВО ДА СЕ ГОРДЕЕМ!ПОЛИТИЦИ-ПРОСТИТУТКИ,ПРЕЗИДЕНТ-НЕ ЗНАЕ НА КОГО СЛУЖИ,НАРОД,ЛЮШКАЩ СЕ НАСАМ-НАТАМ!ТЪЖНА КАРТИНКА!

  6. Не е нужно да сме русофили, не е нужно да превъзнасяме кой да е посланник,нужно е да познаваме историята, нашата и на Европа, да усещаме отровните плодове на манипулацията и на лъжата.Четете в.Поглед и руските философи Дугин и Фурсов. Най-големите бандити на миналите векове бяха европейските колонизатори, начело с Англия,Франция, Испания и Португалия. След ВСВ мястото им зае САЩ.Погледнете в Уикипедията колко страни са били колонизирани от Англия по цялата планета. Какво ни свързва ЦИВИЛИЗАЦИОННО с тези доказани БАНДИТИ.Щяме ли сега да си говорим на български, ако не бяха руснаците, щяхме ли да имаме ядрена енергетика,каквато велика Полша все още няма, оръжейни заводи,всичко. Проф. Иво Христов ни напомня, че отново можем да бъдем върнати в лоното на турската държава, ако продължаваме да бъдем ортодоксални дебили.

  7. Братя и сестри българи,
    Вие окупирали ли сте чужди територии?
    Търбушите ли земите им, за да извличате злато и ресурси?
    Изтребвате ли местното им население и подкупили ли сте властите им, за да кръвопиете от народите им?!
    Не!
    Те са дошли, те са ни превзели, те ни изтребват, те търбушат майка България за злато! Те изсичат горите ни и тровят въздуха и водата ни! Те избиват стадата ни- за да им ядем скакалците!
    И най- лошото- изтребват народа ни!!!
    Това с помощта на жидовете- които отвориха вратата на крепостта- родината ни.
    Не знам как разсъждавате вие- но ще ви кажа как разсъждавам аз:
    Всяка минута и секунда, в която стоя и гледам безучастно как пият кръвта на земята и народа ни- ме прави съучастник!
    Съучастник в престъпление, убийство и сеене на смърт!
    Съучастник!
    Избирам да спра!
    Изберете да спрете и вие!
    Или ме оставете сама. Няма да ми е за първи път. Но ще бъде моят избор.
    Да бъде Божията воля. Амин.

  8. ИВИ,РУСКАТА ДЪРЖАВА И РУСКАТА АРМИЯ ЩЕ ГИ СМАЖАТ.ТЕ НЯМА ПРАВО ДА ГУБЯТ!АКО ЩЕ С ЦЕЛИЯ СВЯТ ДА СЕ БОРЯТ,ЩЕ ПОБЕДЯТ!ЩЕ ИЗМЕТАТ ВСИЧКИ,ЯСНО Е,ЧЕ ВОЙНАТА ТЕПЪРВА ЗАПОЧВА!

    • Иве, мечтая си да дойде момента, в който да запозная няколко кокошки с петела им!
      Само да ми паднат кокошчиците пухкави белички…

  9. СЛАВА ВЕЛИКА ГОРДА СВЯТА ПРАВОСЛАВНА НЕПОБЕДИМА БРАТСКА В О В Е К И РУСИЯ ! ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС ВЕЛИКИ И СВЯТИ РУСКИ БРАТЯ ВАШИТЕ ПОБЕДИ СА И НАШИ ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД СМЕ ОПОЗИЦИЯ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ БЪЛГАРИЯ ЖИДОВЕ ФАШИСТИ БЪЛГАРОУБИЙЦИ НАДЕЖДАТА НИ ЗА СПАСЕНИЕ Е САМО ВЪВ ВАС РОДНИ РУСКИ БРАТЯ САМИ СМЕ БЪЛГАРИЯ Е ОГРАБЕНА В РАЗРУХА БЕДНОСТ ГЕНОЦИД ОКРАДОХА И РАЗРУШИХА ВСИЧКО КОЕТО ПОСТИГНАХМЕ С ВАША БЕЗВЪЗМЕЗДНА ПОМОЩ БРАТУШКИ СЕГА СМЕ ПОРОБЕНИ И САМИ БЛАГОДАРИМ ВИ ГОСПОЖА МИТРОФАНОВА ЧЕ САМО ВИЕ ОСТАНАХТЕ ДО БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ОБИЧАМЕ ВИ ГОСПОД ДА ВИ ПАЗИ !

  10. МОЛЯ ГОСПОД ВСЕКИ ДЕН ДА МИ ДАДЕ ВЪЗМОЖНОСТ ДА ДОЖИВЕЯ МИГЪ ДА ПОСРЕЩНА РУСКИТЕ НИ БРАТЯ ОСВОБОДИТЕЛИ И ТОГАВА ДА СИ ТРЪГНА СПОКОЙНО ОТ ТОЗИ СВЯТ ЗНАЕЙКИ ЧЕ ДЕЦАТА МИ ЩЕ СА ПОД КРИЛОТО НА БРАТСКИЯ РУСКИ НАРОД АМИН

    • Пожелавам ти го от сърце, анонимен. Ама все пак не бързай да си тръгваш.
      Амин.

  11. Деца! Бъдете сигурни ,че България е закриляна от две вселенски Велики сили -БОГ И РУСИЯ!
    България няма да изчезне,ако ще и да останат един милион ИСТИНСКИ българи,защото сегашната пяна дето управлява ще изчезне оттук,просто ще избяга!
    СЪБИТИЯТА ВЪРВЯТ КЪМ СЛАГАНЕ НА РЕД НА ПЛАНЕТАТА И ТЕЗИ КРАДЦИ КРАВАРСКИ ЩЕ ПОЛУЧАТ СЪДБАТА СИ!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *