„Промяната“ и ДБ Разкостиха Радев заради призива му за Мир и да се търси дипломатическо решение на войната в Украйна

В позиция, изпратена до медиите, „Демократична България“ разкритикува изявленията на президента Румен Радев по време на срещата на Европейския съюз в Брюксел, в които той за пореден път призова за мир, да се търси дипломатическо решение за преустановяване на войната в Украйна. А също и че ако ЕС реши да наложи санкции върху вноса на руско ядрено гориво, България ще наложи вето, защото това би означавало АЕЦ „Козлодуй“ да спре работа.

Според „Демократична България“ с думите си държавният глава е поставил под съмнение стратегическите интереси и цивилизационният избор на България като пълноценен член на ЕС и НАТО. „Радев се прави, че не разбира какво значи победа и безотговорно противопоставя победата на Украйна срещу мира, като игнорира реалността, че само победата на Украйна ще бъде и победа на международното право и основа за траен и стабилен мир в Европа. Само такъв мир ще гарантира в пълна степен и българския национален интерес“, пише в позицията на „Демократична България“.

Оттам продължават с критиките към президента, като подчертават, че в цялата си риторика Радев се опитва да обоснове някакъв друг мир, който обаче представлява форма на капитулация пред руската агресия.

Веднага след „Демократична България“ с остра реакция срещу думите на Румен Радев срещата на Европейския съюз в Брюксел излязоха и другите американски агенти – „Продължаваме промяната“:

„Румен Радев си позволи да демонстрира явно незачитане на няколко решения на 47-ото Народно събрание на Република България, приети с огромно мнозинство от пряко избраните от народа депутати, като едновременно с това рискува отново да постави страната ни в изолация на международната сцена.

Независимо че в момента страната се управлява от служебен кабинет, избран от президента, България е парламентарна република и като такава, всички институции, включително президентската, следва да се съобразяват и да спазват стриктно решенията на най-висшия орган на държавата – Народното събрание“, посочват от ПП.

От партията припомнят, че със 148 гласа на 09 декември 2022 г. Народното събрание одобри изпращането на военна подкрепа за Украйна. „С това решение България се присъедини към всички европейски държави и цивилизования свят въобще“, заявяват от ПП.

Те също така напомнят и възложеното от парламента задължение Министерския съвет да предприеме всички необходими мерки за ускоряване на диверсификацията в сфертата на ядрената енергетика и намаляване на зависимостта ни от Русия. „Заканата на президента да наложи вето на предложените от Европейската комисия санкции срещу руското ядрено гориво, без наличието на обективни аргументи за това, както и без да се търси възможност за договаряне на ограничена дерогация в полза на България, ако такава наистина е необходима, означава, че Радев няма желание да защити истинските интереси на България и нейният евро-атлантически цивилизационен избор“, казват от ПП.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

16 коментара

  1. П.П. и Де.Бъ. за пореден път нагледно показаха как се стои надупен на „Козяк“!!!! Поздравления за президента Румен Радев!!!!!!!!

    • Поздравления, че предава България и си назначи канадски циганин за министър ли?

  2. А колко искрена е заявката на Радев,колко истински са горните реакции, щом вече подписахме замяната на руското ядрено гориво с американско на неизвестно по-висока цена и на неизвестни рискове.Приетото затваряне и на въглищни централи е абсолютно самоубийство. Костадинов го каза КАТЕГОРИЧНО, Всички прослугинажни партии нямат място в нашия парламент, те работят за съсипването на страната ни и са за СЪД, НАРОДЕН СЪД, начело с нашия любим Шибаняк пожарникарят Борисов.Цялата инфлация на която сме свидетели е резултат от войната за съсипването на Русия, ние защо сме там??Съсипаха ни индустрията, здравеопазването ,образованието земеделието, сега съсипват и млекопроизводството. Както ни ваксинираха за да ни убият, така ще ни карат да ядем насекоми, за да стане това убийство необратимо.

  3. Дебелогъзият джендър Ристьо и канадският мангал Киро трябва да се съдят от Народен съд. Най-малкото да влязат в панделата и да го порят мангалите там. Гнусна, подмолна, предателска и анти народна паплач ни управлява.

  4. 1. Последното НС беше 48 – XLVIII
    2. Военната помощ за Украйна. Ние и сега продаваме оръжие и боеприпаси, които отиват там. Сега ще започнем да изпращаме и хор, пушечното месо в Украйна вече силно намаля.
    3. Използването на НЕ-сертифицирано гориво в ядрен реактор е силна предпоставка за нов Чернобил. А депутатите ни определено не са ядрени специалисти. Най-близо до исканото качество е това на ФраАтом, но там има руска връзка, и по-важно- не е американско.

  5. Не се притеснявайте,нашите идиоти пак ще ползват руско ядрено гориво,но чрез посредници.Намериха цаката,да правят пари!Царе са в измамите!

    • Няма как, а и се надявам руснаците да не им подновят лиценза, така по-лесно ще си влезнат в ролята на вождове от африкански племена с ядрено гориво.

  6. Да им кажа на тия психопати – пп и ристю бъркащия си в носа, също на идиота радефф, който вече никой не го бръсне за нищо!
    Не ми пука от вашите подписвани хартийки, изроди фашистки!
    Всичките сте национални предатели!!!
    И сте превратаджии- нелегитимни!
    Имате една година- след това ще посетите дворците си- размер два на един метра!
    Събирайте чували с хартия. Ристю- извади го тоя голям сопол, че може да няма място за него в новия ти дом два на един.
    Обичам либерасти- в особени ситуации…
    Една годинка имате, красавци!
    Останалото е изненада- от дядо Мраз!

  7. През юни 1962 е обесен Адолф Айхман!

    След разгрома на Третия Райх Адолф Айхман избягва в Аржентина, като използва паспорт на Международния червен кръст, където живее под фалшива самоличност и работи за Мерцедес-Бенц до 1960 г. Израелското разузнаване Мосад обаче влиза в дирите му и изпраща специален отряд, който го залавя и го прекарва тайно в Израел.

    Това се отнася само за тъпаците, завършили харвард!
    Не за умните и честни хора.
    Да им напомняме какво ги чака!

  8. В декларацията се говори за евроатлантизма който България била избрала, а също и за цивилизационнен избор. Кога направихте допитване за да твърдите подобно нещо. Забранявам ви да говорите от мое име и от името на българския народ.

  9. ПРОАМЕРИКАНСКИ МЕКЕРЕТА, НО СА ОТ ДВА ТИПА. ДБ СА ОТКРИТО ПРОТИВ ВСИЧКО РУСКО И СА ОТКРИТИ ПРОДАЖНИЦИ НА БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ, А РАДЕВ Е ПРИКРИТА ЛИМОНКА – УЖ КРИМ Е РУСКИ, НО СЪДЕЙСТВА ЗА СЪЗДАВАНЕТО НА ЗАГРАЖДЕНИЯ ОТ ВРАЖЕСКИ ДЪРЖАВИ ОКОЛО РУСИЯ, НЕ СЕ ПРОТИВОПОСТАВИ СЪС СЕЗИРАНЕ НА КС ОТНОСНО ЕВРОЗОНАТА И ОРЪЖИЕТО, ВЪОБЩЕ КЛАНЯ СЕ ПРЕД АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО, ПОКАЗВА КАКВО Е НАУЧИЛ НА КУРСОВЕТЕ В НАТО.

  10. Същите фашисти, както и преди девети. Война им се приискало. После да не реват отново.

  11. Ристьо, ти пита ли българския народ, дали искаме в европа и нато! Повечето българи не сме съгласни с това решение на шепа предатели! Браво на президента! Колко е бил прав за боко, но подцени киро простото и дъбъ!Г-н Президент, не позволявайте на тези военолюбци да закрият България! Нашата Родина не им е бащиния на тези хаджипенчовци!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *