Медведев: Шансовете на Украйна да остане държава след войната „не са много големи“

Киев е „руски град“, който е взет на абордаж и се управлява от екип от „противници на Русия“, начело със Съединените щати, коментира Медведев пред ТАСС

Бившият руски президент Дмитрий Медведев, близък съюзник на настоящия руски президент Владимир Путин, изрази мнение, че войната в Украйна няма да приключи, докато руската армия не поеме контрола над Киев.

В интервю, публикувано от руската медийна агенция ТАСС в четвъртък, Медведев, който в момента заема поста заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, заяви, че Киев е руски град, който през 2014 г. беше взет на абордаж от екип от противници на Русия начело със Съединените щати и в момента се управлява от тях.

Бившият президент заяви, че няма информация къде е планирано да минава границата между Русия и Украйна след края на специалната военна операция, но заяви, че Киев „най-вероятно“ ще стане част от Русия.

„Къде ще спрем? Не знам“, каза Медведев.

„Мисля, че като се има предвид това, което казах [за необходимостта от създаване на кордон за безопасност], ще трябва да работим много и упорито. Дали това включва и Киев в състава на Русия? Да, вероятно границата ще е там, включвайки Киев. Ако това не се случи сега, то ще е след известно време, вероятно по време на някой друг етап от развитието на този конфликт“.

„Киев е руски град, с руски корени, който беше взет на абордаж от международен екип от противници на Русия начело със Съединените американски щати и в момента се управлява от тях“, продължи той.

„Всички решения се взимат отвъд океана и в централата на НАТО. Това е абсолютно очевидно. Ето защо, да, Киев ще влезе в състава на Руската федерация.“

Медведев каза още, че шансовете на Украйна да остане държава след войната „не са особено големи“, като същевременно предложи независимата украинска нация, която действително съществувала, да се прибере в географската си територия – Западна Украйна и там да си организира държава. Само там има украинци – на онази малка територия с център град Лвов в историческата област Галичина.

„Но това е сложен процес, не само военен, но и политически“, добави той. „Затова след като военните ни си свършат работата, хората, населяващи тези земи, трябва да си кажат думата – да има ли независима Украйна и в кои територии, къде искат да живеят – в Украйна, в Русия или като самостоятелни отделни държавни единици. Хората от всеки от днешните украински региони ще бъдат питани за това на поредица от референдуми“, съобщи Медведев.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. България може да изчезне още преди края на укрорайха, като бъдем понижени от любимият на антибългарите – джендърхалифат от държава в Община.

  2. Както разбрах от близки, действията на Турция у нас са изключително активни с икономически лостове, навлизат турски капитали, заемат нови икономически ниши. В някои градове българската реч просто е изчезнала. Контрол от властите няма никакъв, досущ като се позволява продажбата на дрога в училищата, няма не само санкции, всичко е оставено на самоход. След като Янките скъсат всичката руска ДЕЗИНФОРМАЦИЯ у нас, турците са тези, които ще налапат територията ни, в която са останали затъпели, безхаберни и апатични хорица, абсолютно неспособни за всякаква съпротива. Много е възможно преди това да ни засилят да защитаваме цяла Европа и демократичните ценности от Рашките, като ни насочат към фронта.

    • Ааааа виждаш ли, взе да ти светва лека полека :)
      Не е нужна никаква руска информация или дезинформация, докато НПО-тата на сорос владеят българските училища.
      Брат, простотията и апатията е така яко налазила населението на България, че взех да се замислям колко жестоко съм обиждал шебека, като сравнявах тези същества с него. Хайванчето поне си пази децата от всеки и пипнеш ли ги, ще ядеш бой.
      90% от родените като българи обаче с радост се отрекоха от православието и повярваха във всякакви секти и нови религии, станаха дъновисти, протестанти ……. С радост си тровят децата, с радост ги пращат за роби и проститутки на запад, за да се отървели от простите ганьовци и ганки…..
      Аз от колко години повтарям, че турция, гърция, румъния, сърбия, че дори албания и македония възпитават децата си патриотично и антиболгарско, но тук всека амеба се прави на толерантна европейка.
      Що пък Бог да не накаже подобни безродни кърлежи със затриване?
      Ако не е трябвало да патят, в крайна сметка, Бог не би го позволил!

  3. Видя ли какво слово е теглил на своята партия Доган, как е усетил на къде върви светът и колко голяма е нуждата да се укрепи единствената партия у нас, която милеела за отечесвото. Присъствието на ерудирания турски посол и тихата му дейност трябва да подготви територията за безкръвно завръщане в старата османска империя. С нашите 16 изтребителя на чертеж и с мизерната си армия, ще ги посрещаме като освободители от руското робство. Те вече пазят небето ни от руския агресор. Вече ни обещаха американски танкове на наша територия, как да не си щастлив.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *