Русия: ВСУ отстъпва в Запорожие, Авдеевка и Бахмут! Сводка от фронта на 23.02.24 г. (С ВИДЕО)

Руските сили продължават да напредват на запад, след като установиха контрол над украинския град Авдеевка, съобщиха от руското министерство на отбраната и добавиха, че подобна е ситуацията в Запорожие и на запад от Бахмут. Ведомството заяви, че руските сили са унищожили и редица оръжия, доставени от Запада на Украйна, включително седем крилати ракети „Сторм шадоу“, една ракета „Пейтриът“ и пускова установка за нея, както и 42 ракети за системи „ХАЙМАРС“. Част от доказателствата за това под формата на геолокационни кадри можете да видите във видеото под тази статия.

Фронтовите линии във войната, която започна преди две години на 24 февруари, не се бяха променили съществено от края на 2022 г., но след превземането на Авдеевка в момента ставаме свидетели на бързо напредване на руските сили.

След превземането на Авдеевка войсковата група „Център“ продължи да настъпва в западна посока“,  се казва в изявлението на министерството на отбраната. „В сътрудничество с авиацията и артилерията те разгромиха струпванията на жива сила и оборудване на украинските въоръжени сили“ в шест близки населени места, се казва в съобщението.

Руското министерство на отбраната съобщи още, че неговите войски са продължили настъплението в западна посока, като през седмицата са отблъснали 39 контраатаки на въоръжените сили на Украйна (ВСУ), предаде ТАСС. По данни на руското министерство на отбраната през последната седмица в района на Авдеевка Украйна е загубила над 2900 военнослужещи.

През последните 24 часа руските сили завзеха значителни територии и в запорожкото направление (в района на с. Работино), както и в района на Бахмут по посока Часов Яр.

Виж сводка от фронта на 23.02.24 г.:

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Тъжно и претъжно, в тази касапница умират руснаци, насила хвърлени в огъня украинци и такива зомбирани, убеждавани, че се бият не за интересите на островна Англия, на Щатите , че и на няколко още, за т.н западна демокрация и какво ли още не. Убива ни са и братята им от Бензиностанцията, които просто защитават страната си досущ както са го правили техните деди от Напалеон и Хитлер. Ние продължаваме да се правим на разсеяни, на безхаберни, да си мислим , че ще ни се размине, щото Ингилизите и Янките много ни уважават и много ни обичат.

  2. Тъжното е, както пише в коментарите си Иванов, че от двете страни умират правослвани славяни, които са почти генетически еднакви. Големият победител са англосаксонците и еврейският ционизъм. За съжаление исторически е доказано, че славяните много обичат д се избиват помежду си, когато са създадени благоприятни условия за това. Няколко примера набързо взети съгласно моите скромни
    исторически познания: хървати и сърби- ВСВ, Украинци/бандеровци срещу поляци, руснаци и белоруси -ВСВ, сърби и българи-2 Балканска война и ПСВ. За репресиите, които българите оказват над българи – преврат през 1923, г., преврат през 1934г. , след 1944 г., както и лагерите в Белене, Ловечч и Скравена, няма какво да коментирам. Рекордьори сме. В настояще време пък бием всякакви световни феномени по родоостстъпничество и организиран и провеждан геноцид над собственоот си население от страна на управляващите.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *