Медведев: Киев отказа примирие по Рождество, но така създава по-малко проблеми на Москва

Според зам.-председателя на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев, отказвайки предложеното от Москва коледно примирие, Киев е отхвърлил протегнатата му „ръка на християнско милосърдие“, но това означава само „по-малко проблеми“ за руските войски, предаде ТАСС.

„За великия празник, на украинците бе протегната ръка на християнско милосърдие. Ръководителите им я отхвърлиха. Според мен повечето ни военнослужещи, участващи в СВО („специалната военна операция“ – б.р.), спокойно са си отдъхнали, чувайки отказа на киевската хунта също да спре огъня по Рождество по примера на руските войски. Това улеснява нашата армия, която си гарантира по-малко проблеми и лукавство“, написа днес политикът в „Телеграм“.

Медведев отбеляза, че му е жал за хората, изгубили възможността да идат на църква. „А колкото до свинете – те нямат никаква вяра, нито вродено чувство за благодарност. Те разбират само от груба сила“, добави той. Според зам.-шефа на руския Съвет за сигурност Западът използва тъкмо тази вродена човешка и морална нищожност на киевските елити, за да ги дресира, корумпирайки ги чрез материални облаги – и ще продължи да го прави.

Повечето православни народи празнуват Коледа по юлианския календар от 7 до 10 януари. Такива са руския, украинския, сръбския, гръцкия и пр.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

19 коментара

  1. Медведев прекалява с изявите си. Имаше момент, през 2008г, когато трябваше да покаже решителност и той го пропусна. Това струваше живота на доста хора в Южна Осетия, включително и руски войници. Ако сега се е активирал, с надежда пак да замени Путин, изявите му изглеждат момчешки, в страни от официалната линия и повече прилича на пинчер, докарващ се на публиката, отколкото на същинска заплаха.

  2. някой да е чул нещо за виктор янукович,за бившия премиер николай азаров,за шефа на опозицията виктор медвед чук..да не си помислите,че дремат в русията и гледат сеир със скръстени ръце..или,че нямат свои хора в киев вкл.някои скрити олигарси които между впрочем обръщат резбата и решават,че вместо на запад,по добре ще бъде бизнесът им да работи на изток..наивно е да се мисли,че тези хора кротуват и спят зимен сън..в укрия има много бивши комунисти и др.техни привърженици,които са готови да се бият с бандерите..комунистите в укрия ще се бият за русия..отделно има милиони украинци,които живеят в русия..допускам,че на територията на русия тайно се подготвяат щурмови отряди от укри,които ще влязат една нощ в киев…когато настъпи момента-а той ще дойде когато русите се подготвят да влязат в укрия от 4 страни-херсон,приднестровието,беларус..това ще стане когато са готови,тогава ще падне едновременно и бахмут..сега не го превземат не защото не могат,а защото не искат..ще го вземат тогава когато са готови за нахлуване от 3 страни..а вътре в столицата не ми се мисли кво ще става..

    • Напълно съм съгласен с теб, ясновидецо. Браво за тезата. Досега не бях мислил по този въпрос. Най-вероятно така ще стане. За 83 % от жителите на цяла Украйна руският език е майчин – това е истинската статистика. Няма как измежду всички тези руски хора поне две трети и към момента да не са проруски, ако не и изцяло руски.

      • понеже територията и небето на беларус се наблюдават от космоса и се следи движението на войски там,а там сега няма почти никакви войски,ударът вероятно ще бъде мълниеносен-със самолети за час-два ще бъдат пренесени части на границата,вкл.десантни такива,които вероятно ги готвят някъде в сибир и за 1час ще ги хвърлят от въздуха на беларус…а до киев са само 90км…най вероятно ще последва офанзива в донбас,падане на бахмут и удар от морето по одеса,съчетана с атака в тази посока на дислоцираната 14 армия в приднестровието..предстои да научим до месец-два сценария…на зеления тъпан ще му се наложи да се евакуира..

    • Ясновидецо, и аз съм съгласен до някъде с твоя сценарий, но не бих разделял укро-руснаците на комунисти и други. Там въпроса с разделението е от тъпири с промити мозъци готови да избиват своя народ, заедно с католиците и останалите нормални хора.
      Нормалните си прави извода колко са, като ги сравниш с нормалните българи. Иначе по офиц. данни над 7 млн. укри емигрираха в Русия. До колкото знам „Новите територии са към 8+, така че дет се вика само местните могат да си заличат укрорайха, дори без помощта на руска жива сила. Това са тормозени хорица, вероятно някой от тях са загубили и членове от семейството, така че както отбелязваш, една добра тренировка и добро въоръжение, ще накара дрогирания клоун и ордата ме главорези да бегат с 200.

      • до 2014г в укрия имаше многобройни спец части-беркут-те не можаха да удържат майдана,но хиляди техни служители избягаха,защото щяха да ги убият…допусни сега,че са готвят да се върнат..с хиляди са…а за войната-ами никой не бърза-тя е световна-всеки си пази резервите и изчаква хода на противника..виж какво, русите са убедени,че времето работи за тях-целокупния запад плаща и изпраща кво ли не..но русите също са подготвени поне от 10г..и понеже войната е отбранителна и екзестенцална-въпрос на живот и смърт за тях,не за запада -те са готови на всякакви лишения,пък и защото са по бедни..бедните когато се мобилизират за една кауза,търпят,готови са на всичко…но богатите западняци свикнали на охолство,няма да търпят дълго със занижен стандарт и очертаваща се мизерия да плащат чужди борчове..ще скочат..и русите това чакат-да се изчерпи търпението и помощите да намалеят и спрат..и тогава ще ударят..това е война на изтощение и надхитряне..

      • И аз същото мисля де. Само добавих към твоите разсъждения, че има и разделение или дори омраза между католици/униати и православни.

    • Втори път на същата мотика, едва ли! Украинците са българи по произход с все хазарите и анархията им е в кръвта. Не случайно там са се разигравали такива кръвопролития и трагедии. Не могат да бъдат организирани, водачите им са продажни, вместо да решат проблемите, бягат в чужбина. Това да ви е познато?

      • Няма нация и народ укри, камоли такава паплач да са българи. Така наречената укро нация е доста интересна. Бият се в гърдите, че имат държава, древна история и са националисти. Мразят всичко и всички, но когато чепа опре до голият им насран г@з, започват да квичат като прасета на Коледа да им се помага, срещу народа който са репресирали и избивали.

      • през 7-8 век,да не греша хазарите унищожиха бг държавност на кубрат в поволжието,аспарух дойде тук,алцек в италия,баян-не помня..хазарите правят империя,която русите по късно унищожават..хазарското племе се пръска из европа,стига отвъд океана…техните наследници днес управляват запада…и искат реванш..възкръсване на нова хазарска държава…целият елит в киев са хазари-юдеи и мразят славяните-считат ги врагове,които са им унищожили империята..

      • Ясновидецо, абсолютно съм съгласен с казаното от теб, но няма държава окрайна и нация укри.
        Точно същата хазарска паплач мрази и иска да заличи всички православни. При нас почти успяха.

      • Официалната история е прекалено пропита с политика и не е източник на достоверни данни. Гледайте, какво се е запазило като народна традиция, специфики на говора, облеклото, социалната организация, генетиката. С гаранция, все някога, истината ще излезе на яве. Колкото и генеалогът Кльосов, да мрази България, това което Бог е създал като методика, за предаване данните от баща на син, не може да бъде излъгано. Велика България е велика, защото е древна и огромна страна и това е комплекс на периферните ѝ племена, като русите и за това твърдят, че Кубрат я е създал и тя съществува само при него, но не отричат, че хазарите говорят същият език т.е. разликата е само във вярата. Самият „каназ у Бiги“ е съветвал синовете си никога да не се разделят, а те какво направили? Аспарух е нашият герой, но за Велика България той е отцепник. Хора, не лежете на приказките, сами търсете истината, дали добра или лоша за настоящето, тя винаги води до просветление.

      • Иване, то по онова време половината свят е говорил български. В момента не смятам за българи поне 50% от родените като такива в родината ми, та ще взема да припознавам мръсното укро племе, състоящо се от 10 различни народа.

        Иначе има голяма логика в това някой си да създаде нещо си и веднага да го обявят за велико. Нали?
        Как така нещо току що създадено се нарича старо и велико, че нещо ми бяга логиката и просветляващата ме истина?
        Освен това отричаш историята, но вярваш в басните, които бил казал Кубрат. Излиза, че си бил очевидец, или поне си ги чул лично.

      • Вярвам в „басните“, защото и аз бих направил като него, когато виждам, че синовете ми са тръгнали да цепят държавата в момент, когато единовластието е задължително.
        За националната държава, каквато е България, има значение, да признаваш всички етноси, родени на тази територия за части от нацията българи, инак трябва да правим хитър ход като иранците и да обявим халифат, защото оставаме малцинство и тогава, държавата се запазва или като руснаците, първо федерация, а после кръщаваме всички россияни и правим нация с национална държава Русия.

      • България е била империя много преди Кубрат и след него, а не национална държава. Надявам се поне си наясно значението на империите.
        В десетки документи черно на бяло пише, че българите са най-големия народ, след индийците…..
        Иначе всеки е свободен във вярванията си. Едни не вярват на исторически факти, други вярват в басни, а аз вярвам само в Бог.
        Заеби либералните-робски (толерантни) бръщолевеници. Русия е империя, както и Персия и не виждам общото с настояща България. Нещо големи подскоци във вековете правиш по непонятни за мен причини :)

    • Определено и затова съм тук да ме образоваш ….. но за сега виждам само напъните ти като глист на буца със сорсоидни опорки.

      • За да разбереш какво ти се казва, малко трябва да се замислиш, ама то не е съдено всекиму!

      • Така де иска се мисъл да кажеш, че е лошо да има българско царство, а е прекрасно да има мюсюлмански халифат. Пък за укробългарите и богоборските ти размисли, трябва да си гений.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *