МВР шефът Младен Маринов: Русия Хакна сървъра на НАП – да ни Отмъсти, че купихме F-16! Погромът ще е с Чудовищни последствия! Каква е Истината Виж Тук:

Тоталната аматьорщина на мафиотската администрация на ГЕРБ и особено на бухалката й НАП, лъснаха със страшна сила. И това стана възможно благодарение на хакването на дигиталните им системи. Но това не е новина, както не са новина и безследното изчезналите 2 милиарда лева, източени от джоба ни уж за създаването на несъществуващото и до днес електронно правителство! По-важното е, че се видяха рекетьорските папки на данъчните от НАП барабар с имената и парите, които печелят бизнесмените на властта, грантовите соросоидни и гербаджийски журналисти, както и печалбите на над 300 000 европейски фирми – някои от които рекетирани, а други – облагодетелствани от властта на Борисов. Това е по-страшно от досиетата на американските агенти у нас. ЦЯЛАТА СТАТИЯ ПРОЧЕТЕТЕ ДОЛУ:

Вътрешният министър Младен Маринов обвини… Русия за хакерската атака срещу сървър на НАП, която доведе до изтичане в публичното пространство на личните данни на 5 млн. български данъкоплатци и фирми.

„Вчера правителството подписа сделката за самолетите F- 16, а имейлът, от който хакерът, който разби системата на НАП писа на българските медии, се оказа руски. Очевидно с това хакване се цели оставката на финансовия министър. Това показва анализът ни“, коментира МВР-шефът Младен Маринов в тв. предаване.

Логиката на вътрешния ни министър е не просто странна, а удивително налудничава. Според него от Кремъл са поръчали атаката, разочаровани, че натовска България е закупила натовско, а не руско въоръжение. А и кой друг, освен Владимир Путин, би могъл да иска оставката на българския финансов министър? Не ли?!

Но баналното и чудовищно инфантилно умозаключение за „руската следа“ далеч не е най-скандалната част от изказването на МВР-министъра Младен Маринов.

„Пробивът в сървъра на НАП е станал преди около месец“, разкри МВР шефът. От което става ясно, че ако хакерът не се беше похвалил сам на медиите, никоя институция или служба за сигурност у нас нямаше и да разбере!

Нещо повече: След второто електронно писмо на хакера до БТВ, Нова тв и в.к „Капитал“ (в първото им изпрати цялата източена база данни), та в това второ писмо той направи още по- шокиращи разкрития за деянието си:

„Този теч на информация се случва вече 11 години. Имало е хакване и през 2012 г., но тогава никой не разбра за него.“, написа хакерът.

И продължи: „Аз съм руски гражданин със съпруга българка. С очите си съм видял колко е скапана държавата ви. Изпратил съм това писмо само до Нова тв., Бтв и в. Капитал, защото само там има истинска журналистика. А ако властите се опитат да прикрият истината, ще кача информацията на руски и български торенти“, разкри в писмото си до трите про-глобалистки, про-американски и соросоидни медии хакерът. Едната от които (Нова тв.) е дори пряка собственост на ГЕРБ.

Това обаче не попречи на хакерът да добави: „Глупавото ви правителство и правораздавателните ви органи няма да разкрият нищо“. И накрая съвсем да огелпи нещата, приключва писмото си с анти-глобалисткия и анти-американски призив: „Свобода за Джулиан Асандж!“. Алелуя!!!

Но да се спрем на тази част от изказването на анонимния хакер: „Този теч на информация се случва вече 11 години. Имало е хакване на системата на НАП и през 2012 г., но тогава никой не е разбрал за него.“

Очевидно е, че службите ни не са разбрали и за последния пробив в националната ни сигурност, направен преди месец. И нямаше и да разберат за него, ако хакерът не се беше похвалил сам. Финансовият министър Горанов заяви, че това е „най- голямата хакерска атака в България до момента“. Всъщност може да е имало и 1000 подобни атаки с изтичане на данни, без службите ни така и да разберат. Затова броят днешната за най-голяма, понеже е първата за която научават.

Но все пак нека опишем щетите от този документирано най-голям пробив в кибер сигурността на България:

Намерена информация в изтеклите бази данни на НАП:

1. Личните данни на над 5 милиона български граждани

2. Граждански договори

3. Сертификати за електронни подписи

4. Възнагражденията им по години

5. Кредити на граждани

6. IP-адреси на граждани

7. Данъчните декларации на милиони граждани

8. Пълните данни на българите, които получават пенсии в чужбина

9. Пълната органиграма на НАП с хеширани пароли

10. Пълни данни на служителите на НАП със заеманите от тях позиции, включително и на инспекторите под прикритие.

11. Данни на българите, живеещи в чужбина, които са се отказали от здравно осигуряване в България

12. Над 1100 файла с информация

 

А ето и предишните по-малки катастрофи на държавната дигитална политика:

1. Търговския регистър

2. Винетната система

3. Машинното гласуване

Какво е решението: 1. Оставки на отговорните 2. Одит на IT сигурността във всички държавни институции 3. Промяна в начина, по който работи държавата с данните на българските граждани

„Откраднати са ЕГН- тата на 5 млн. български граждани. А 3% от секретните данни на НАП са компрометирани“. Това съобщиха официално от институцията.

Нека да повторим отново: откраднати са ЕГН- тата на 5 млн. българи, от общо 7 млн.! Това е безпрецедентен пробив в националната сигурност. И не е бил забелязан цял месец. Ако едно правителство не може да защити дори личните данни на гражданите си, можем ли да разчитаме, че то изобщо може да свърши нещо? Отговорът е ясен.

Сред източеното са и личните данни на целия политически елит, които се съдържат в папка, озаглавена „KRASI” (на името на бившия шеф на НАП Красимир Стефанов, ценен кадър на ГЕРБ). Информацията се отнася за периода от 2005 до 2009, когато на власт е Тройната коалиция. Преди идването на ГЕРБ на власт. Тоест, в тези списъци няма нито един рязко забогатял гербаджия. Става дума за лични данни на абсолютно всички министри, зам.- министри, депутати, кметове, общински съветници, прокурори, съдии и пр., които в по-голямата си част днес са опозиция на управляващата мафия ГЕРБ. Голяма част от източения архив с юридически субекти обаче е от периода 2009 – 2018 г. И той е най-важният, защото засяга много все още действащи фирми.

Ето и един много интересен експертен коментар на доц. Златогор Минчев, шеф на секция „Информационни технологии в сигурността“ към БАН:

Доц. Златогор Минчев

„Версията, че руснаците са ни хакнали и са го направили така видно, е малко фантастична към момента. По-скоро става дума за замесен вътрешен човек. Възможно е да става дума за лично отмъщение – някой, който някога е работил там.

„Ако влезете през VPN от България, можете да излъжете всеки, че се намирате извън страната. И дори най-подготвения програмист не би могъл да установи истинското ви местоположение. Удоволствието струва под 10 долара и е достъпно за всеки. Такава е официалната версия – IP-то показва, че е влизано отвън. Кой извън територията на страната би имал мотиви да направи това? Странно звучи на пръв прочит.

Кой от чужбина ще хаби такива ресурси, за да ни информира за нещо, което ние си го знаем – че правителството ни е корумпирано и че държавата е скапана.

И защо чак 1 месец след като е хакнал систумата, хакерът счита за нужно да го обяви публично. И дали точно в този момент не се търси някакъв политически отзвук около различни теми, свързани с изборите, модернизацията на армията? Длъжен съм да припомня, че миналата година точно по същото време имаше такъв проблем с Търговския регистър.

Възможно е целият сценарий да цели отклоняване на общественото влияние и докато то се занимава с теча в НАП, да бъде ударено нещо друго“, заявява доц. Минчев в свое интервю.

А Защо е ужасяващ НАП-гейт?!

Тоталната аматьорщина на мафиотската администрация на ГЕРБ и особено на бухалката й НАП, лъснаха със страшна сила. И това стана възможно благодарение на хакването на дигиталните им системи. Но това не е новина, както не са новина и безследното изчезналите 2 милиарда лева, източени от джоба ни уж за създаването на несъществуващото и до днес електронно правителство! По-важното е, че се видяха рекетьорските папки на данъчните от НАП барабар с имената и парите, които печелят бизнесмените на властта, грантовите соросоидни и гербаджийски журналисти, както и печалбите на над 300 000 европейски фирми – някои от които рекетирани, а други – облагодетелствани от властта на Борисов. Това е по-страшно от досиетата на американските агенти у нас.

Ние от Skandalno.net сме писали не веднъж и дваж за отвратителната инквизиция, в каквато по времето на ГЕРБ и най-вече на Горанов като финансов министър, се превърна НАП. Агенцията по приходите действа избирателно и без да спазва законите – нито като срокове, нито като процедура. Притиска фирми и дружества – собственост на „враговете“ на режима на ГЕРБ с цел убийство на бизнеса им или заграбването на същия. Като най-хубавото нещо, което може да се случи на един такъв набелязан за враг собственик на печеливше предприятие, е властта на ГЕРБ в порив на висша милост да си го запази и ползва като дойна крава, за да пълни касите на властта.

Пълна лъжа е, че такова изтичане се е случвало и в други държави. Може, но не и в ЕС. Всъщност в нито една цивилизована страна не е имало досега подобно изтичане на лични данни. Ето ви причината защо на 1 юли, въпреки официално разписания план, не влязохме нито в чакалнята на Еврозоната, нито в Европейския банков съюз. Ето я и причината защо вече 10-та поредна година Европа не ни иска в Шенген. Случайно ли е че ГЕРБ ни управляват тъкмо от тогава?

Само Боко и сие си въобразяват, че заблуждават някого. Всички в Европа са наясно с всичко: и с рекета, и с арогантността, и с неграмотността, и с некадърността на властта у нас. Този път обаче алармата направо вие – оборотът на 300 000 европейски и наши фирми, е достъпен за всеки, който е любопитен. Наред с личните данни на повече от 1 милион активни българи – всички, които реално изкарват някакви пари в държавата. Всички, които колониалният ни господар САЩ иска да контролира всячески, не само с подслушване и следене, защото – да не се лъжем – живеем в лош римейк на 1984 – историческата и литературната.

Но най абсурдна си остава партенката на МВР за руските хакери, понеже адресът на пощенската кутия бил руски… Нямат заподозрян… и за да не останат по-назад от европейската психодилична тенденция да се винят руснаците за всичко. И те дадоха своя принос. Нищо че никой не им се лови вече на брътвежите! С такива тъпизми властта допълнително се закопава. И доказва твърдението на хакера в писмото му за „бавноразвиващото се правителство“ и „пародийната кибер сигурност“. Срам ли ги е ГЕРБ да си кажат за странното съвпадение, че същият ден отлюспения позорно от ГЕРБ Цветан Цветанов замина на международна киберконференция?

Оставката на финансовия министър и цялото ръководство на НАП е най-малкото, което трябва да последва. Горанов го оневиниха за чудовищния му АпартаментГейт, за 5-годишното надплащане на партийни субсидии и за това че хвърли партиите в лапите на вече прихванатия в желязната хватка на НАП бизнес. Оневиниха го и за НЕвлизането на България в ERM II и Европейския банков съюз. Но и на него, и на останалите крадливи престъпници от ГЕРБ, че и на ментора им Борисов да им е ясно, че това е само временно. Две от изброените техни деяния са престъпления с наказателна давност от 10 до 25 години според българския закон. Въпросът за Борисов е: или Горанов, или правителството. Чао или сбогом. Но и този въпрос е временно решение. Защото накрая следва Затвор. За всички тях – онези, които погребаха България! Skandalno.net

Надя Колева, Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

7 коментара

  1. НАТО ЕС САЩ
    БОКЛУЦИ ГЕРБ ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ ПИСНА НИ ОТ ВАС ВАШАТА МАМА БЪЛГАРОУБИЙЦИ ЩЕ СТРЕЛЯМЕ

  2. Пак имаме скриваща димка, в много удобно за властта време. Сега седмици наред ще се обсъжда този скандал, а останалите два най-пресни се затрупват. Борисов естествено мълчи, той винаги е някъде и е много зает, когато стават скандали. В същност, кое не е скандално в действията на това абсолютно неадекватно правителство, че и парламент? Купуват самолети все едно от китайски сайт, само по снимка, но с тази разлика, че плащат веднага. Променят изборното законодателство с явна цел измама. Предлагат система на здравеопазвне, съизмерима само с тази в концлагерите на ВСВ. Демонстрират абсолютно незачитане на чужди аргументи, като отхвърлят всяко вето на президента, без обсъждане. Прилагат по-бясна и от гьобелсовата пропаганда, чрез всички медии и дори допълнително наети подставени лица. Съмнявам се, че службите са изтървали много важни информации, защото са впрегнати да работят за личният имидж на някои министри. Не искайте одит от външни фирми, защото точно това е целта на тези мафиоти, да заместят малкото останали специалисти в някои ведомства с частните си фирми. Ако ги няма тях, разходите ще се вдигнат няколко пъти, а сигурността ще падне. Тази дейност е златна кокошка и като се добави малко секретност и ще стане мечта. ТОЛ системата е само една система, а за да се изгради електронно правителство, за което ги натискат от ЕС, трябват още доста. Далаверата е съизмерима с цената на самолетите. От алчни хора, всичко може да се очаква.

  3. Споделям мнението на експерта,че хакването е за лично отмъщение!
    Някъде четох,че на 30 000 личности са публикувани данните,ако се разбере кои са им противниците,ще се разбере и причината за хакването.

  4. Споко бре…моят дядо който до 1984 г. беше един от живите Антон Ивановски айдуци..силен на деня.казваше така..““палачинката винаги се обръща“‘ Нас ни преследваха убиваха..““щот си бяхме криминално проявени““ Корумпираната власт ни преследваше в угода на Някой си разбира се..но дойде 9-ти септември 1944 г..и палачинката се обърна. И като ги почнахме..СМЪРТ и разстрели до 9-то коляно. Историята е показала и доказала „“че всичко се повтаря““колелото се върти Така че тва което очаквам един ден да стане в БГ “а то ще стане““ ще е просто страшно..

  5. БЪЛГАРИЯ ЩЕ Е СВОБОДНА КОГАТО БОРИСОВ БЪЛГАРОУБИЕЦА Е ПОКОЙНИК И НАТО И ЕС СЕ МАХНАТ ОТ БЪЛГАРИЯ ИЗЛИЗАЙ НАРОДЕ МАСОВО ПО ПЛОЩАДИТЕ ДО ПЪЛНА ПОБЕДА БРАТСКА РУСИЯ Е ВИНАГИ С НАС НЕ СМЕ САМИ ТРЯБВА ДА ЧУЕ СВЕТА КАКВО СТАВА В БЪЛГАРИЯ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *