Масирани руски атаки по критична инфраструктура в Киев, Одеса и още няколко града на Украйна

Русия атакува украинската столица Киев и почти всички останали големи украински градове. В столицата се чуват експлозии и дим, съобщава Би Би Си. Две административни сгради в района на Печерск са сред ударените, каза кметът на украинската столица Виталий Кличко.

Какво е известно към момента?

В следобедните часове руските въоръжени сили отново нанесоха серия от ракетни високоточни удари по цели в Украйна. Изстрелването е извършено от самолети с голям обсег на действие на руските военновъздушни сили и военни кораби. Както и в предишни случаи, нападенията предизвикаха проблеми с електричеството и водоснабдяването в почти цяла Украйна.

Въпреки неотдавнашните доставки на системи за противовъздушна отбрана западно производство, украинските въоръжени сили отново не успяха да отблъснат масирания руски въздушен удар. До момента е известно, че са засегнати десетки градове.

Киев: повече от пет удара с крилати ракети. Една пететажна административна сграда е повредена, което може да е следствие от украинската противовъздушна отбрана. В по-голямата част от града е спряло електрозахранването.

Житомир: два удара по критична инфраструктура, като по предварителни данни една от подстанциите е била поразена от ракети на руските въоръжени сили. Градът е без ток и вода.

Харков: прекъсване на електрозахранването след ракетни атаки, метрото е затворено. Местните власти съобщават, че е ударена критична инфраструктура в област Чугуев, вероятно Змиевската ТЕЦ.

Лвов: поредица от експлозии, прекъснато е електрозахранването и мобилните телефони. По предварителни данни една от целите е била подстанция 330 kV.

Суми: експлозии в района и прекъсване на електрозахранването.

Одеса: удар с две ракети. Прекъсване на електрозахранването в града и околните селища.

Кривой Рог: два ракетни удара, повредена е енергийна инфраструктура. Града е без ток и вода.

Волиния: ударена е енергийна инфраструктура в региона – подстанция 330kV в Ковел.

Ровно: експлозия, градът е частично изключен от електрическата мрежа.

Хмелницки: поне две експлозии след самолетни полети.

Кременчук: ударено е инфраструктурно съоръжение.

След масирания ракетен удар две трети от областите в страната с без ток, което означава, че обекти на нападението са станали контролните пунктове, а не автотрансформаторите. Това увеличава ефективността на нанесените щети върху енергийната инфраструктура на Украйна.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. Кой ли се е събудил в Кремъл днес след 6 месеца сън?Дано да не заспи отново и така да е всеки ден.Развали се тържеството на нацитата по повод Херсон.

  2. Зимата в Сталинград юе се състои в цяла Украйна.
    Глад студ и без вода това заслужават ФАШАГИТЕ.

  3. Хохлите не са виновни. Трябва да се измете еврейският ционизъм, заедно със западните си метастази. Имайте предвид, че на трета линия сме ние. Може да пострадаме като население. Може да сме на мястото на хохлите. Сценарият примерно е такъв: Първо изпращаме жива сила на помощ на Украйна, срещу Русия. После американците стрелят от наша територия, превръщайки ни в цел, руснаците отвръщат на удара и яко загазваме.

    • Струва ми се напълно реално разсъждението Ви.
      Пак стигаме до метода им:
      Проблем- реакция- решение.
      Проблема създават те, реакцията също, накрая като спасители ни поднасят решението!
      Когато им схванем схемата, ще изградим имунитет.

  4. докато Русия не предприеме тактиката на пиндосите от ФаЩ-„бомбени килими“ по градовете на ОСРАЙна-изход в полза на ВВПутин не се вижда. Хохлите разбират само от бой и секс-за секс още е рано/макар,че в България се напълни с курви от Осраина/ ,но за“ боя и кютека“ е време. Камък върху камък- и това е края на ХОХОландия

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *