Марко Травальо: Западът превърна Украйна в леговище на терористи. Един ден украинци ще стрелят по нас. С нашите оръжия

Автор: Марко Травальо, главен редактор на “Il fatto quotidiano”.

Извън контрол

Може би никога няма да разберем дали руският самолет, свален в Русия от Украйна, е превозвал 65 украински военнопленници, готвени за размяна, както казва Москва, или ракети С-300, предназначени за фронта, както казва Киев. Но със сигурност знаем две неща:

1) Свалиха го системите “Patriot”, доставени от САЩ: с много поздрави към гаранциите на Зеленски, че западните (нашите) оръжия ще бъдат използвани от киевския режим, „за да се защитаваме от руснаците у дома в Украйна, а не да ги атакуваме”;

2) Управляваните от правителството украински медии (т.е. абсолютно всички, които не са затворени: това е либерална демокрация, нали?) съобщиха, че самолетът е свален от украинската армия. Но моментално се врътнаха, щом Москва съобщи, че киевския режим всъщност е ликвидирал 65 украинци. После украинската армията пое отговорност за нападението. Накрая Зеленски призова за „международно разследване“ (на украинска атака!). Това е сценарият, който властите в Украйна са разигравали и при други терористични актове: след убийството на Даря Дугина, атентатът срещу Захар Прилепин, Кримиският мост,… Но това е “предястието” на това, което ще се случи, когато, със или без Зеленски, най-накрая бъде постигнато прекратяване на огъня.

Евроатлантическата пропаганда рисува Украйна като монолит: президент, министри, парламентарно мнозинство, армия, паравоенни милиции, тайни служби, население: “всички се обединиха срещу всякакво примирие с Путин до нашата победа и влизането ни в НАТО“, кълне се Зеленски. Глупости!

Режимът е разделен, политическите, военните, разузнавателните, полицейските и паравоенните шефове не са в синхрон, хората са разделени на антируснаци, проруснаци и застъпници за компромис, който да сложи край на всичката тази смърт, разрушение, корупция и мизерия. А Зеленски е все по-изолиран, външно заради края на помощта от САЩ и вътрешно заради провала на контранастъплението и разрива с началника на армията.

Зеленски отложи и изборите през 2024 г. за неопределено време, докато съпругата му каза, че е против кандидатирането му за втори мандат, защото се страхува, че той ще загуби или изборите, или живота си.

Възможно е противоречивата украинска реакция на свалянето на руския самолет да е заради това, че една фракция на режима в момента надделява над останалите. Може би, за да саботира проблясъка на диалог с Москва, който вероятно противниците на мира разчитат в готвения мащабен обмен на затворници. Това би било доказателство, че Зеленски е загубил контрол над войната или над медиите. Но и сигнал за тревога за „след това“: кой ще спазва и кой ще налага примирието? С всички оръжия, които изпратихме в Киев, без изобщо да има някакво проследяване или отчет, за да знаем къде отиват, всеки клан от сегашния многопластов киевски режим ще може да саботира примирието, като продължи да стреля и превръща страната в още по-голямо леговище на терористи.

Мир рано или късно ще се случи, но бъдете сигурни, че в случай на международна мироопазваща мисия, нашите войници ще бъдат цел на приятелски огън. Украинци ще стрелят по нас. С нашите оръжия.

Източник: Фейсбук

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *