Мария Захарова: Питайте Байдън и Нюланд за случилото се със „Северен поток“

Ако все още се чудите кой е отговорен за войната в Украйна, световната икономическа криза и края на европейското сътрудничество, чуйте думите на Виктория Нюланд от началото на годината. За това призова говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова като насочи въпросите за предполагаемия саботаж на тръбите на „Северен поток“ към Вашингтон.

Захарова написа в Телеграм:

„Все още ли търсите отговор на въпроса кой стои зад целия украински кървав сценарий, разрушаването на паневропейското сътрудничество и глобалната световна криза?

На 27 януари 2022 г. заместник-държавният секретар Виктория Нюланд заяви на брифинг в Държавния департамент, че САЩ ще спрат „Северен поток 2“, ако Русия „нахлуе“ в Украйна:

„Бих искала да бъда откровена: ако Русия нахлуе в Украйна, по един или друг начин „Северен поток 2″ няма да работи.“

А преди това тя ясно формулира целта си, като каза „F.ck EU“. Кога ще се събуди Брюксел?“

По-рано Захарова написа, че президентът на САЩ Джо Байдън е длъжен да отговори на въпроса дали САЩ са реализирали заплахата си срещу газопровода „Северен поток 2“.

„Президентът на САЩ Джо Байдън е длъжен да отговори на въпроса дали Съединените американски щати са изпълнили заплахата си на 25 и 26 септември 2022 г., когато възникна извънредна ситуация по трите линии на СП-1 и СП-2, която условно се квалифицира като спукване на тръбопровод, като се спекулира с тяхното подкопаване. На 7 февруари Байдън заяви, че Вашингтон ще „сложи край на“ проекта „Северен поток 2″, ако Русия започне военна офанзива в Украйна. Сега американският президент трябва да понесе отговорността за думите си. Европа трябва да знае истината“, написа Мария Захарова в канала си в Telegram, публикувайки видео със съответната реч на президента на Съединените щати.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Европейците не разбраха ли вече кой им е врага? Във всеки случай не е Русия.

  2. СВЯТА БРАТСКА РУСИЯ НЕ Е ВРАГ НА НИКОГО ВРАГЪ ГО ЗНАЕ ЦЕЛИЯ СВЯТ САЩ И НАТО

  3. Ех, госпожо Захарова, по времето на СССР никой не се обясняваше публично нито с американци, нито с европейци.Тогава се действаше и то тка, че дори да не смеят да си помислят да заплашват публично, а още по-малко да си изпълняват заплахите. Тогава имаше много добре обучени хора, които можеха да отидат във всяка точка на планетата и да изпълнят всяка задача.Американците и западнярите го знаеха това и не смееха да правят грешни стъпки. А сега какво – приказки, предупреждения, заплахи – който се намеси в конфликта в Украйна жестоко ще съжалява, ще нанесем удари по центровете на вземане на решения(цитирам по памет) – 7 месеца се месят, и децата вече разбраха къде са центровете където се вземат решенията и какво – никаква ответна реакция или доколкото я има тя е пак върху руския народ – мобилизация, днес частична, утре и цяла такава – тази година ще изградим завод за полупроводници, догодина и за цели такива.
    Никак не ми харесва на мен тази работа, но уви Путин не е Сталин, а и времената, които доживяхме благодарение на предателя Горбачов и алкохолика Елцин не са за сталински методи. А без тях ми се струва, че всички ще отидем в канала – и Русия и ние славянските православни държави. Остава да се надяваме на чудо.Или на това Китай съвсем скоро да тръгне да си прибира Тайван. Но китайците са коварни, така че по-добре на чудо да се надяваме.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *