В нощта на инцидента със „Северен поток“ Flightradar е засякъл американски хеликоптер, който е кръжал 9 часа около мястото

В нощта преди инцидента с тръбите на „Северен поток“ в Балтийско море хеликоптер на американските военновъздушни сили е бил забелязан да кръжи в близост до мястото на взривовете. Първи за това разкритие писа Lenta.ru който се позовава на данните на портала за проследяване на полети Flightradar.

По данни на Flightradar многоцелевият US-хеликоптер Sikorsky MH-60R Strike Hawk е кръжал девет часа – от 19:30 ч. московско време в неделя, 25 септември, до 04:30 ч. московско време в понеделник, 26 септември – над Балтийско море в района на инцидента на около 250 км от датския остров Борнхолм.

Известно е, че машината е оборудвана за изпълнение на редица задачи, включително за противодействие на надводни и подводни цели, за поддръжка на морската артилерия, както и за наблюдение и предаване на разузнавателна информация. Хеликоптерът се използва за интензивни крайбрежни боеве и операции в открити води.

На 27 септември бе съобщено, че хеликоптери на американските военновъздушни сили са извършили полети в района на аварията на „Северен поток“. Самолети от същия модел прелитат непосредствено над района на газовия теч в началото и средата на септември.

На 26 септември е регистриран рязък спад на налягането в тръбите на „Северен поток“ 1 и 2, а след това и сериозни повреди в три участъка. Германските служби за сигурност признаха, че две от компрометираните три тръби на газопровода със сигурност вече няма да могат да се използват и ще бъдат окончателно затворени.

По-късно Кремъл съобщи за газовите загуби, които търпи Русия от този инцидент, а говорителката на руското външно министерство Мария Захарова призова президента на САЩ Джо Байдън да обясни ролята на Вашингтон в инцидентите при положение, че през февруари тази година американският президент и Виктория Нюланд публично заплашиха да „сложат край на „Северен поток“.

Представяме ви и репортаж на Първи канал на Руската държавна телевизия за взривените газопроводи от Русия към Европа.

Поради неговата актуалност го публикуваме без превод.

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/pEqYWiwrB24

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. ЗАД ВСИЧКИ СВЕТОВНИ ПРОВОКАЦИИ И ВОЙНИ СТОИ САЩ ВРЕМЕ Е НА ЕС ДА МУ СВЕТНЕ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *