Тъкър Карлсън: Байдън ни каза, че ще Взриви „Северен поток“, но не го взехме насериозно. Действията му са безразсъдни, но последователни (С ВИДЕО)

Автор: Тъкър Карлсън, FOX News

Добър вече и добре дошли при „Тъкър Карлсън тази вечер“!

Започваме с едно мрачно съобщение за една катастрофа, от най-огромните катастрофи за околната среда, на които сме ставали свидетели. Катастрофата се случва тази нощ в близост до крайбрежието на Дания.
Тръбопроводът Северен поток, който e собственост на Русия и пренася газ от Русия за Западна Европа, е бил взривен. В този момент „Северен поток 1“ и „Северен поток 2“ изливат милиони кубични метри природен газ в Балтийско море. Въздушната снимка, която е на вашите екрани, показва район с токсични мехурчета, който е широк половин миля и можем само да гадаем колко морски бозайници загиват в момента – безброй. Но трайната щета ще е за атмосферата, защото прородният газ се състои от 90% метан.

Метанът, както Джо Байдън често ви е повтарял, е ключовият причинител на глобалното затопляне, което е екзистенциална заплаха за човечеството на планетата. Така че, ако се тревожите за климатичните изменения, това, което сега се случва с тези тръбопроводи, е най-скоростното приближаване към екологичния Апокалипсис, което сме имали. И Байдън, и Грета Тунберг ще ви го потвърдят. Въпросът е как това се е случило. Оказа се, че не е инцидент. По същото време, когато течовете от тези тръби са били установени, шведските власти са засекли две мощни подводни експлозии, всяка от които е била с еквивалент повече от 45 килограма динамит. Нищо в природата не може да предизвика това. Почти веднага тръбите започват да текат на три различни места.

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/jLb0QeCQF_I

Така че, има само едно обяснение за случилото се – БИЛО Е ТЕРОРИСТИЧЕН АКТ! Това е съвсем очевидно и за премиера на Полша, който без да губи време, първи реагира. Вижте.

„Днес отново имаме работата с акт на саботаж. Все още не знаем подробности за случилото се, но ясно се вижда, че е акт на саботаж. Акт, който бележи следващия етап на ескалация на ситуацията в Украйна.“

Можем ясно да видим, казва той, че това е акт на саботаж, акт на тероризъм. Да, можем да видим това. Въпросът е кой го е извършил, но основният заподозрян очевидно е същият, който през 2016 г. в Съединените щати най-нагло открадна изборите от Хилари Клинтън. Това трябва да е Владимир Путин.

„Вашингтон Поуст“ има право. Путин, както те заявяват, „Путин е превърнал тръбопроводите „Северен поток“ в оръжие. Според канадския посланик в ООН, Владимир Путин е решил да използва, цитирам, „замърсяването на Балтийско море като военен акт“. Прогресистки туитове масово подкрепят това заключение. Путин го направи. И това се връзва, докато не включите мозъка си.

Владимир Путин може да е злодей, както ни убеждават Байдън и хората му. Но дали е глупак? Може би не е глупак.

Обаче, тук идва най-странната част: Тези се питват да ни убедят, че Владимир Путин е суициден кретен, който без никаква полза е взривил собствените си газови тръби.

Това е единственото нещо, което човек никога не би направил. Ако вие сте Владимир Путин, то… Тръбопроводите за природен газ са основният ви източник на власт, на вашето богатство и най-важното – вашето предимство пред другите страни по света. Европа има нужда от вашата енергия, повече от всякога с приближаването на зимата. Ако не можете да доставите тази енергия на страни като Германия, то и те не са длъжни да обръщат внимание на вашите политически искания. Вие сте във война, нямате излишък от помощ и гледате да използвате целия си ресурс, всяко свое предимство пред останалите. Следователно, последното, което ще ви хрумне в такъв момент е да си взривите газопроводите „Северен поток 1“ и 2. Очевидно е.

Всъщност, е толкова очевидно, че дори нашият прочут държавен секретар Тони Блинкен изглежда го признава. Саботирането на „Сверен поток“, каза той днес, цитирам, „явно не е в ничий интерес“. Вярно е. Но само наполовина е вярно. Вярно е, че взривяването на „Северен поток“ не помага на Владимир Путин. Той не би го направил? Но това не означава, че други страни не биха го направили. Те биха го направили и ние знаем, че са го обмисляли, защото поне една от тях го е казвала публично. В началото на февруари, по-малко от 3 седмици преди началото на войната в Украйна, Джо Байдън заяви в Камарата, че ще сложи край на тези тръбопроводи. Вижте.

Цитат от Джо Байдън:

– „Ако Русия нападне, това означава, че танкове и войски пресичат границата на Украйна отново. И тогава вече няма да има и Северен поток.“

– „Но как Вие ще направите това, при положение че проектът е под германски контрол?“

– „Уверявам Ви, че ще сме в състояние да го направим.“

Забелязахте ли, че тази фраза на президента не значи че ще замрази доставките на газ от Русия за Германия. Той каза, че няма да има повече „Северен поток“, ще сложим край на „Северен поток“. Ще го премахнем, ще го взривим. Как ще го направиш?, беше попитан. Обещавам Ви, че ще сме в състояние да го направим.

Казаха ни истината. Обаче всички зрители, включително и ние, не взехме тези думи на Байдън на сериозно. Това е президентът, който обяви борбата с климатичните промени за най-належаща в историята на света. Това е човекът, който ви изнася лекции за това, че използвате печки на дърва, или че карате ванове, които отделят повече въглеродни емисии. Това е човекът, който харчи милиарди с цел да намали кравешките флатуленции, заради метана, който съдържат.

В състояние ли е този човек наистина да взриви тръбопровод с метан насред Балтийско море? Трудно е да си представим. Това би бил невъобразимо безразсъден акт. Това е нещо, което бихте направили само ако искате да започнете ядрена война. Или ако сте луд. Но ако се върнем още малко назад, става очевидно, че управляващите във Вашингтон са мислили да взривяват руски газопроводи, защото Джо Байдън не е единственият, който го е предлагал. Малко преди Байдън, и Виктория Нюланд от Държавния департамент каза почти същото. Нюланд цял живот е била мажоретка на войната, тя работи здраво за инвазията в Ирак и никога не се извини, продължи нататък, помогна да се организира украинския преврат през 2014 г., така че тя е способна. Очевидно е способна на всичко. Но климатичен тероризъм? Това изглежда прекалено дори за Виктория Нюланд. Прекалено крайно. Но ето я и нея, ето какво казва през януари.

Цитат от Виктория Нюланд:

„Относно Северен поток 2 продължаваме да имаме много твърди и ясни разговори с нашите германски съюзници и аз искам да бъда ясна с вас днес. Ако Русия нападне Украйна, по един или друг начин Северен поток 2 няма да продължи.“

По един или друг начин, ще спрем Северен поток. Сега, докато природен газ се излива в Балтийско море и в атмосферата, тези нейни думи изглеждат смразяващи. Така че трябва да се запитаме, би ли могла администрацията на Байдън да направи нещо подобно?

Не можем да кажем със сигурност, не знаем със сигурност. Можем да кажем само, че близки съюзници на Белия дом и още по-близко стоящи до Байдън твърдят със сигурност, че те са го направили.

Радослав Шикорски е полски политик, върховен представител по външната политика на ЕК, има връзки. Той също така е съпруг на изследователката на комунистическия режим Ан Eпълбаум от Atlantic Magazine. Шикорски е толкова близък с Джо Байдън, че американският президент държи своя снимка с него в профила си в Туиър. Когато тръбите гръмват, Шикорски реагира незабавно и ето какво написа:

„Благодаря ви, САЩ“

Още веднъж, наистина ли администрацията на Байдън направи това? Не е за вярване. Освен че стореното е зверство, то е и акт на тероризъм, не ни се иска да го повярваме.

Но трябва да ви съобщим, че някак случайно може би днес беше открит чисто нов тръбопровод – тръбопровод, който пренася не руски, а норвежки природен газ и който минава приблизително в същия район като „Северен поток“ 1 и 2. Нарича се „Балтийска тръба“, открита беше днес в Полша и ще пренася природен газ от Норвегия през Дания до Полша и други съседни на Полша страни. И вероятно ще е много печеливш, тъй като сега има по-малка конкуренция. Връзва ли се? Какво казва Белият дом за това? Как отчитат станалото днес? Не точно, че отричат ентусиазирано отговорността за това, но гледат в обратната посока.

Ето публичната реакция на президентството – разрушаването на още един енергиен тръбопровод е още една възможност да си купите електрическа кола.

Цитат:

„Както всички вече знаете, тези тръбопроводи (Северен поток 1 и 2″) доставяха газ за Европа, до този момент, а втората тръба (Северен поток-2) така и не беше пусната в режим на работа, както знаете. А първата (Северен поток-1) не е работила от седмици, защото Путин превърна в оръжие енергията и ние сме казвали това много пъти по-рано. Този инцидент само подчертава важността на нашите усилия да работим заедно за разработването на алтернативни газови доставки за Европа и да подкрепим усилията за намаляване на потреблението на газ, както и да постигнем истинска енергийна независимост, преминавайки към чиста енергийна икономика.“

О, преминаване към чиста енергия, казват хората, които е много вероятно да са отговорни за изпускането на милиарди тонове метан в Балтийско море и в атмосферата – това е мащаб, който повечето хора не могат да си представят. Хората, които ви изнасят лекции за вашите ванове, може би са взривили тръбопровод за природен газ и са предизвикали една от най-големите екологични катастрофи на нашето време.

Ако те са го извършили, то би било едно от най-откачените и най-разрушителни неща, които някоя американска администрация изобщо е правила. Но също така би било и напълно логично за тях. Какво правят Байдън и неговите прогресисти – унищожават. Тези хора нищо не строят, нищичко. Вместо това, те сгромолясват и унищожават. От исторически статуи, през Конституцията, до енергийната инфраструктура. И никой в Конгреса не се опитва да спре което и да е от тези неща. Те просто се приготвят за неизбежното следствие – тази вечер Сенатът внесе законопроекта за разходите, който предвижда 5 милиона за енергийното министерство, за да, цитирам, „се приготвим и отговорим на потенциални ядрени и радиологични инциденти в Украйна“.

Какво?!

Законът за разходите също така включва общите разходи на Съединените щати за Украйна – ние не само финансираме правителството им, цялата им война, но се оказва и – енергия за Украйна на стойност 67 милиарда долара… в навечерието на предстоящия огромен икономически срив в Америка. Тук, за нашата икономика, 67 милиарда долара. Много ли е това? Това е повече от целия военен бюджет на Русия за миналата година. Очаква се Конгресът изцяло да приеме законопроекта по-късно тази седмица, като републиканците няма да се съгласят с нещата в този им вид.

Каква ефективност ще има това? Всяко действие намира противодействие. Равно и противоположно по сила. Да взривиш тръбопровода „Северен поток“? Ок, с този акт ние се явяваме в качествено нов образ и той е: Съединените щати в директна война с най-голямата ядрена сила в света. Това не означава, че войната незабавно ще стане ядрена, но предполага да има последствия.

Ако наистина сме взривили тръбите на Северен поток, защо някой си мисли, че Русия няма да пререже интернет кабелите ни по океанското дъно? Чувал съм, че руснаците имат отлични подводници. Какво би станало, ако те го направят? Какво би станало, ако банките в Лондон не могат да комуникират с банките в Ню Йорк? Само една малка част, да оставим настрана, че това потенциално ще засегне нашата електрическа мрежа, нека си представим само, че банките не могат да общуват помежду си за един ден. Какъв ще бъде икономическият ефект от това? Ще се сринем и това за броени дни ще стигне до всеки от нас. Можем да се изправим пред истински срив, можем много бързо да изпаднем до състоянието на страна от третия свят.

Това е залогът. Хората, които стоят зад това, гении като Виктория Нюланд, взеха ли предвид последствията? Може би са ги взели. Може би това е била идеята.

Източник: FOX News

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *