Георги Вулджев: След саботажа на „Северен поток“, ЕС къса всички връзки с Русия и Фалира!

Саботажът на тръбите на „Северен поток“ 1 и 2 значи, че за Германия и Европа като цяло вече няма връщане назад – фалират!

Разводът с Русия в икономическо-енергийно отношение вече е окончателен. Икономическият модел, при който високо продуктивната промишленост на европейски държави като Германия се захранва с евтините суровини на Русия, стана вече и физически невъзможен, освен политически. Дори след няколко години руските доставки към Европа да потекат отново, Стария континент вече ще е фалирал.

Опция за връщане към стария модел вече не стои пред Германия и ЕС. На Европа сега й остана единствено зелената климатична идеология, която обаче е безплодна и смърт за всеки икономически модел.

Ако Европа иска все пак да оцелее, тя трябва напълно да забрави за Зеления преход като опция и да се завърне към собствени ядрени и конвенционални източници на енергия. Ако не го направи, пеем опелото на европейската (и особено германската) промишленост.

Всъщност, дори да се вземе решението да се жертва Зеления преход, трайният икономически спад от настоящата геополитическо-енергийна криза са неизбежни, но поне ще са по-леки. При другия сценарий заплахата от деиндустриализация е реална и износът на ЕС ще стане напълно неконкурентен спрямо промишлените сили на Източна Азия – Китай, Япония, Южна Корея и Виетнам.

Дългосрочните последствия от тазгодишните събития за Европейския съюз са от историческо значение. Германия е икономическият колос на еврозоната, който крепи целия паричен съюз със своята стопанска продуктивност и фискална стабилност. Промишленият й сектор е основен пазар и за износа на страни в Източна Европа, включително такива извън еврозоната – като България.

В момента сме свидетели сме на това как този икономически колос е смазан с тенденция да бъде убит и това ще се отрази много негативно върху материалното бъдеще на всички държави в ЕС – очертава се да е много мрачно.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. БОЖИЕ НАКАЗАНИЕ НЕ СПРЯХА ДА ПЛЮЯТ ДЕМОНИЗИРАТ И АТАКУВАТ БРАТСКА СВЯТА РУСИЯ

  2. Само тука ли човек може да намери гласа на разума, само тук ли има видимост за предстоящата трагедия, щото е необяснима както русофобията, така и липсата на геополитически поглед. „An Engineered Food and Poverty Crisis to Secure Continued U.S. Dominance“ И този источник, базиран в Канада го чета от толкова години. Само Коцето и Възраждане ли си дават сметка за предстоящата трагедия, или всички останали, политици и журналисти са продали душите си на дявола.Щото всички наши престъпници, физически и духовни са сигурни, че няма никога да бъдат наказани. Мога да цитирам десетки имена, на хора образовани, с титли, продали си душите на дявола.Вижте го смазващото лицемерие на Запада“VIDEO: The Privatization of Nuclear War, Towards a World War III Scenario
    GRTV Report Produced by James Corbett, Featuring Michel Chossudovsky“https://www.globalresearch.ca/the-privatization-of-nuclear-war/5458265

  3. Айде да викат сега Слаеа на Украйна!ПУТИМ ЩЕ ВИ РАЗМАЖЕ,И УКРАЙНА И НАТО И ЕС!!! ЧАО ЗАВИНАГИ!!!!

  4. Айде да викат сега Слаеа на Украйна!ПУТИМ ЩЕ ВИ РАЗМАЖЕ,И УКРАЙНА И НАТО И ЕС!!! ЧАО ЗАВИНАГИ!!!!

  5. Типичните „западни ценности“! Извинявай брат’чед, но ми правиш сянка. Няма честност, почтеност, приятелства, съюзи, всичко е за пари, пари и власт над останалите. Колкото и да ми разказват, алчните очички са зли и това никога няма да се промени.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *