Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Мария Захарова: Не бъркайте МНС в Хага с Международния съд на ООН в Хага! Първият съд е нелегитимен!

Камарата за предварително производство на Международния наказателен съд (МНС) в Хага издаде заповеди за арест на две лица в контекста на ситуацията в Украйна: руския президент Владимир Путин и президентския комисар по правата на детето Мария Лвова-Белова.

В изявлението, публикувано на уебсайта на съда, се посочва, че се предполага, че тези две лица са отговорни „за незаконното депортиране на население (деца) и незаконното преместване на население (деца)“ от територията на Украйна на територията на Руската федерация.

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, коментира това изявление така: „Решенията на Международния наказателен съд нямат значение за нашата страна, включително от правна гледна точка“. Тя обясни, че Русия не е страна по Римския статут на Международния наказателен съд.

Трябва да знаете какво представлява Международният наказателен съд /МНС/ в Хага. Не го бъркайте с легитимния и международно признат Международен съд на ООН в Хага.

МНС работи въз основа на така наречения Римски статут. Днес не само Русия, Китай, Индия, Израел, Иран и редица други държави не признават юрисдикцията на съда, но и … самите Съединени щати. Администрацията на Буш-младши отказа да участва в Римския статут, наричайки тази асоциация „нарушаваща националните интереси и суверенитет на Съединените щати“.

Нещо повече, САЩ дори сключиха споразумения с редица държави, задължаващи ги да не екстрадират американски граждани по искане на МНС, в противен случай Съединените щати заплашват със санкции съответната държава.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Мария Захарова: Не бъркайте МНС в Хага с Международния съд на ООН в Хага! Първият съд е нелегитимен!

  1. Мина Отговор

    19.03.2023 в 16:40

    Съответният мс в Хага не е ратифициран нито от Русия, нито от фащ, нито от Китай. Няма никакъв правен статут. Дяволът вкарва в поредната заблуда и русофобия зомбитата със зомбивизорите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *