Манолова: Докато протестираме, ГЕРБ ударно раздава пари и имоти на Мафията! Есента Иде ГЛАД и Борисов ще Падне!

Дори правителството да не падне през лятото, в края на септември ще ни покоси икономически срив и хората ще излязат по площадите заради това, че са фалирали. А сега, докато народа протестира, властта ударно раздава пари, плажове и имоти на мафията. Само за последните 10 дни управляващите са подготвили да похарчат 2,39 млрд. лв.. В тази сума е и заема от 1 млрд. лв., който ГЕРБ теглели уж за справяне с безработицата.

Това заяви в „Студио Хъ“ по телевизия „7/8″ Мая Манолова.

От 1 млрд. лв. по мярката 60/40, които обявиха, че ще раздадат по програма „Заетост“, са похарчени 200 млн. лв. От последните социално-икономически мерки за 1,26 млрд. лв., 355 млн. лв. е предвидено да се раздадат за асфалт, тоест, за фирмите, близки и верни на Борисов – фирмите на Пеевски, Главболгарстрой, фирмите, които строят магистралите „Хемус“, „Европа“ и Южната дъга. Те за пореден път ще бъдат здраво финансово напомпани от властта, докато същата се опитва да замаже очите на пенсионерите с по 50 лв. Борисов вече 11-на година отказва да индексира пенсиите на възрастните хора, обясни Манолова.

Борисов отказва да подаде оставка, защото има още пари за усвояване и крадене. А и трябва да си изпълни поетите ангажименти към Мафията – да им даде едни държавни пари, поръчки, да се разплати с тях… Вместо да дава 355 млн. лв. за нов некачествен асфалт, можеше с тия пари да индексира пенсиите до края на тази година, за да може пенсионерите да се справят в задаващата се криза, допълни Манолова.

Далаверата тече с пълна сила: През последния един месец на протести правителството на Борисов е дало на концесия седем плажа, две кариери и е продало няколко апетитни публични имота. Депутатите му в парламента пишат трескаво лобистки закони в интерес на олигарсите, монополистите и партиите – патерици на ГЕРБ. Валери Симеонов на 10 юли вкара закон, който още на 22 юли е приет в зала. Според този закон ЧСИ ще могат вече да продават имуществото на длъжника и да събират дълговете, без решение на съда, обясни още Манолова.

По думите й през есента ни очаква грандиозен икономически срив. Ако дотогава Борисов все още не е подал оставка, ще му се наложи да го направи. Подгонени от глада и мизерията, хората масово ще излязат по площадите. Задават се каскадни фалити на малки и средни фирми. Още през септември на улицата ще протестират поне 1 млн. души, подгонени от безработица, безпаричие и невъзможност да си платят сметките, категорична е Манолова.

Основната цел на протестиращите и всички, които ги подкрепяме, освен исканите оставки на Борисов и Гешев, е и честни избори и максимална възможност на българите зад граница да гласуват. Борисов и Шайката му се страхуват и не позволяват това да се случи. Знаят, че младите хора в чужбина няма да гласуват за примитивната им псевдо-партия. Затова Борисов се стреми да ги игнорира от участие в изборите. Хунтата се ужасява от един честен, невъзможен за купуване вот, каза тя.

Истинското решение за осигуряване на вота на българите зад граница е електронното дистанционно гласуване, заяви Манолова и припомни, че през 2016 г. на ЦИК и на Държавна агенция „Електронно управление са отделени, по европейски проект, 1 млн. лв. за създаване на система за електронен вот. Но до ден – днешен система няма.

Процесът по създаването й се саботира от Борисов и по-конкретно от Томислав Дончев, който отговаря за електронното управление, допълни Манолова и припомни, че кодексът, който е дал най-голяма възможност на българите зад граница да гласуват е именно Кодексът „Манолова“ през 2014 г. Тогава над 170 хил. души зад граница гласуваха и за първи път гласовете от Западна Европа и Америка бяха повече от тези от Турция. Тя допълни, че преди това гласовете от чужбина не са надвишавали 110 хиляди. Но като видели, че това стимулира емигрантите ни на Запад да гласуват, управляващите от ГЕРБ, „ОП“ и „Реформаторите“ побързали да променят кодекса. И отново гласовете зад граница паднали под 110 хил.

Най-големият брой гласували  стана възможен, защото през 2014 г. текстовете за гласуване на българите зад граница ги написаха самите българи зад граница. Тогава с 40 заявления по електронен път се откриваха колкото секции желаят българите зад граница, обясни Манолова, а сега трябва да се подадат 60 заявления за първата секция и поне 500 души да поискат отварянето на следваща, каза тя.

Манолова е категорична, че Борисов и Томислав Дончев лъжат, че са необходими промени в Изборния кодекс, за да има изцяло машинно гласуване на следващите избори. Тя добави, че ЦИК е готова са обществената поръчка, но не я пуска нарочно и това била причината Манолова с екипа си миналата седмица да изгори ритуално протоколи от изборите пред ЦИК.

На евроизборите миналата година процедурата за наемане на 3000 машини за гласуване отне около месец. Тоест, и сега може. Борисов обаче иска да си спечелят политическо време и да си удължат политическия живот с отлагането на машинното гласуване за пореден път, каза тя. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. От кога слушаме и четем, ГЕРБ ще падне, ГЕРБ ще падне, а то стана като на коча м.дете – и те се клатят, ама не падат. Като доопоска държавата и настане глад, а той се покрие някъде с накраденото, все тази вече дали е паднал или е станал.Трябва не да падне сам, а да бъде свален от власт и вкаран в затвора. Не есента, не след една седмица, не утре – вчера трябва да стане всичко това.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *