Лъсна МРЪСНАТА ЛЪЖА на ГЕРБ за АЕЦ „Белене“: НЯМА ИНВЕСТИТОР ОТ КИТАЙ! Вижте кой иска да Прилапа Централата! ИСТИНАТА Ще Ви ШОКИРА:

Разследващият журналист Григор Лилов направи разтърсващи разкрития за уж китайския кандидат- инвеститор в АЕЦ „Белене“. Според твърденията на ГЕРБ това е Китайската национална ядрена корпорация (CNNC). От Министерския ни съвет преди няколко дни обявиха, че Президентът на компанията – Сие Дзядзие дошъл в България и се срещнал с енергийната министърка Теменужка Петкова по повод интереса на китайците към размразения ни проект за втора АЕЦ.

После пък същия Сие Дзядзие участва във форума „Булатом“ във Варна, където даже изнесе лекция. „Пиарите на Борисов обявиха, че на това събитие присъствали посланиците на Русия, Франция, Словакия и Иран. Но, интересно – не и на Китай. Както е редно, след като страната проявява интерес към строежа за мащабен проект, какъвто е една АЕЦ“, коментира Григор Лилов.

Разследването на Григор Лилов обаче установява, че във въпросната китайска корпорация не фигурира нито едно лице с име Сие Дзядзие! Нито е неин президент, нито участва в борда на директорите. Дори не е нейн служител. Просто няма такъв човек във въпросната компания!, категоричен е Лилов.

Лице с името Сие Дзядзие е споменато в няколко медийни публикации като президент на друга фирма – CZEC, която се явява дъщерна на Китайската ядрена корпорация, а предметът й на дейност са задграничните проекти. Въпросната фирма CZEC е офшорка, регистрирана на Каймановите острови. Но разследването на Григор Лилов показало, че Сие Дзядзие не работи и за тази фирма.

Кой изобщо е този Сие Дзядзие и по-важното – има ли реална оферта от китайски инвеститор? Или ГЕРБ отново ни пуска по пързалката с цел частни кръгове около Борисов да построят и придобият новия АЕЦ. Така както се случи с покупката на бизнеса на ЧЕЗ у нас. Купи го анонимната пазарджишка бизнесдама Гинка Върбакова с кредити от офшорни банки. Но за никого не е тайна, че реалният собственик е премиерът Бойко Борисов.

Сие Дзядзие и енергийния министър Теменужка Петкова

Припомняме, че миналата седмица парламентът гласува „за“ подновяване на преговорите с кандидат- инвеститори за строежа на АЕЦ Белене. Но дори правителството да „одобри“ някой свой човек, последната и решаваща дума ще е на „Росатом“, които, като производители на оборудването, ще трябва също да оценят кандидата дали е в състояние да изгради обекта. Именно това би трябвало да е и нашата гаранция като народ, че ГЕРБ няма за пореден път да посегнат на интереса ни.

Но знае ли човек какво се върти в главата на Борисов? Може да му хрумне, например, да финтира и рекетира „Росатом“. Ето как:

Въпреки че ГЕРБ показват привиден ентусиазъм в търсенето на инвеститори и събирането на различни оферти за строежа на „Белене“, едва ли са искрени. Борисов и партията му са създадени, финансирани и крепени на власт от САЩ с цел да защитават със зъби и нокти именно американския интерес. А янките са върло против строежа на руска АЕЦ у нас. И заради ТЕЦ-овете им „Марица-Изток“ 1 и 3, и заради 4-те им военни бази на наша територия, и по ред други причини…

Именно затова ГЕРБ поставиха такива неизпълними условия на евентуалния кандидат-инвеститор. Условия, на които не би могъл да отговори и Господ. Като условието проектът да се реализира без държавно участие и без държавни гаранции. Условие, което цели единствено да отблъсне всички останали кандидати. Освен посоченият от ГЕРБ, разбира се.

Григор Лилов

Очевидно е, че става въпрос за поредното фиаско на шайката на Бойко Борисов. Опит за сложна игра, при която Банкянският сатрап се надява да извие ръцете на „Росатом“ и през главата им да подари строежа на АЕЦ Белене на свой човек. А ако този му цирк не успее – проектът ще бъде прекратен окончателно, тъй като до момента беше само временно замразен.

Няма съмнение, че АЕЦ Белене е жизнено необходим на България, за да не изпаднем в енергийна зависимост от Турция, която строи ударно АЕЦ-и, докато нашият в „Козлодуй“ ще преустанови дейност след 15 години.

Но също така няма съмнение, че ГЕРБ желаят да лапнат милиарди от строежа на централата, като го поверят на свои фирми, скрити зад международни офшорки. И ако от руския „Росатом“ се опънат, че избрания от ГЕРБ кандидат е некадърен – Борисов ще саботира проекта под предлог, че „такава волята на ЕС“. Рекет до дупка -такова е веруюто на управляващите от ГЕРБ. И ще продължат да ни управляват така – докато не ги изгоним със сопи и камъни от властта. Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИМ БОКЛУЦИТЕ ОТ ШАЙКАТА ДА СЕ РАЗПОРЕЖДАТ С СЪДБАТА НА ИЗТРАДАЛИЯТ НАРОД?ДОЙДЕ ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО В КОЕТО ЩЕ СЕ ОПРЕДЕЛИ ДАЛИ ЩЕ НИ ИМА КАТО СТРАНА ИЛИ ЩЕ ИЗЧЕЗНЕМ.И ПО ГОЛЕМИ НАРОДИ СА ИЗЧЕЗВАЛИ .АКО НЕ СКОЧИМ ДНЕС КАТО ЕДИН,ЩЕ СИ СКУБИМ КОСИТЕ УТРЕ.ЗАСЛУЖАВАМЕ ПО ДОБЪР ЖИВОТ И ПО ДОБРИ УПРАВНИЦИ.ДОЛУ ШАЙКАТА,СВОБОДА ЗА НАРОДА.ДА ЖИВЕЙ СВОБОДАТА.

  2. както върви ще търпим боклуците от шайката.явно на никой не му пука,а банкянския тарикат само това чака.всичко ще стане така както той иска,а народа загубен ще опъва каиша.

    • АЗ НЯМА ДА ТЪРПЯ.СЛЕД КАТО НИКОЙ НЕ ГО ИНТЕРЕСУВА,ЩЕ НАМЕРЯ ДРУГА ДЪРЖАВА В КОЯТО ДА ИЗРАСТВА ДЕТЕТО МИ.ТО ЗАСЛУЖАВА ПО ДОБРА СЪДБА ОТ МЕНЕ.КОЙТО ИСКА И МОЖЕ ДА ТЪРПИ ДА ОСТАВА В БОКОЛАНДИЯ.СВОБОДАТА Е НАЙ ДОБРАТА ПРИЧИНА ДА СЕ ЖИВЕЕ ЖИВОТА.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *