Лъсна голямата лъжа на Запада за икономиката на Русия! Истината ще ви Шокира:

Рухна най- голямата лъжа на Запада за икономиката на Русия! От години основна опорна точка в западната пропаганда спрямо Русия е твърдението, че РФ не била държава, а просто една бензиностанция. И че слаборазвитата икономика на Русия разчитала единствено и само на износа на нефт и пр. Е, опорката се счупи вчера, когато ООН изнесе данни и публикува графика, която показва какъв процент е износът на нефт от БВП на всяка една „нефтена държава“.

Според тази официална класация Русия e  на… предпоследно място. Оказва се, че износът на нефт представлява едва 9% от БВП на Руската Федерация. Една позиция пред Русия е Норвегия, която явно разчита повече на търговията с „черно злато“. Търговията с нефт формира 11% от БВП на скандинавската държава, показва същата графика на ООН.

Дълги години западната пропаганда се опитваше да принизи Русия до нивото на латиноамериканските или африканските петролни държави, чиито икономики се крепят единствено на търговията със суровини. Каква обаче е истината: Да, безспорно е имало такъв момент за Руската Федерация, през 90- те, когато икономиката й тотално бе срината от безразсъдната политика на Елцин – големият приятел на Запада.

Но откакто преди 18 години властта взе Путин, руската икономика бавно и постепенно започна да се връща в релси. Така че, твърдението, че към днешна дата Федерацията разчита основно на нефта, за да се издържа, е категорично невярна!

Санкциите, които Европа и САЩ наложиха на Русия през 2014 г. заради анексирането на Крим, всъщност подействаха изключително стимулиращо на икономиката й. Защото на руснаците им се наложи ударно и спешно да развият отрасли, които до този момент пренебрегваха, защото си ги внасяха от Европа. Но вследствие на ембаргото Русия стимулира вътрешното си производство, така че да скъса зависимостта си от европейските и американски санкции.

Селското стопанство на Руската Федерация също е в изключителен подем. Тази година страната стана износител номер 1 на зърно в света! А по отношение производството и износа на селскостопанска техника, вече успешно конкурира ЕС и САЩ.

Русия винаги е била основен конкурент на САЩ и в световната търговия с оръжие. Но през последните месеци Русия направи Бум! Само за последните 4 месеца продъжбите на руско оръжие скочиха с над 50 %. Веднага след като Путин показа на света най- новите си разработки и технологии. И стана ясно, че американците са изостанали в оръжейните иновации и то с много (особено в самолетостроенето, ракетите и подводниците), което няма как да не се отрази негативно на търговията им. Ако САЩ изгубят този пазар, в който традиционно доминираха, военно- промишленият им комплекс ще пострада много сериозно.

До 2024 г. Русия ще се нареди в топ 5 на световните икономики. Това предвижда управленската програма на президента Владимир Путин за четвъртия му мандат. Русия се развива с бързи и мощни темпове. Ето това е истината, която Западът отказва да приеме и се старае всячески да саботира. Евтината пропаганда с измислици, които лесно могат да бъдат опровергани с факти, може все още да заблуждава обикновените хора. Но световните лидери и компании, които искат да правят качествен и печеливш бизнес – те няма как да бъдат излъгани. Затова на САЩ не им остана друго средство за противодействие, освен да въведе санкции срещу руската икономика и „всяка друга държава, която понечи да търгува с Русия“. Чисто рекетьорско-мутренски подход, който няма нищо общо с пазарната икономика и глобализацията на пазара, така сладникаво прокламирани от самите САЩ.

Но и това ще е до време. Най- големите европейски държави, като Германия и Франция, водят усилени преговори с Вашингтон за отмяна или поне отхлабване на санкциите срещу Русия. А причината е, че все по-свиващите им се икономики вече усещат огромни загуби заради забраната да търгуват на един от основните европейски пазари, какъвто беше за тях руския. Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Западняците се учат по най-трудния начин на политика – също като нашите инфантилни и малоумни „демУкрати“, заради които държавата ни тотално се съсипа!!! Все пак, добре, че западните държави се осъзнават, за сметка на нашите демУкратични олигофрени, които не знаят от къде изгрява слънцето!!!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *