Лукашенко: Западът превърна Украйна в наркоман

Западните страни превърнаха Украйна в наркоман, когото държат на къса каишка, захранвайки го като същински дилъри с все нови и нови дози оръжия и финансови инжекции. Това заяви президентът на Беларус Александър Лукашенко, говорейки пред Общобеларуското народно събрание, съобщава ТАСС. Според Лукашенко, в случай на сблъсък с Русия, НАТО ще удари първо Беларус, където има руски ядрени оръжия. „Те не спряха да ни упрекват за това, че разположихме ядрено оръжие на територията на Беларус. Това означава, че ако се стигне до ядрен сблъсък между Русия и НАТО, първият западен удар ще е срещу нас“, подчерта Лукашенко.

„Коалицията на западните държави умишлено удължава конфликта в Украйна. Те превърнаха Украйна в наркоман, когото държат на къса каишка с обещания за все нови и нови дози оръжия, включително далекобойни средства за унищожение и финансови инжекции“, каза Лукашенко.

Съединените щати подпалиха конфликта в Украйна с цел да „удавят“ Русия и в същото време да отслабят икономически Европа, заяви президентът на Беларус. По думите му, един от най-честите въпроси, които му задават е: Какво се опитват да постигнат САЩ в Украйна? „Казвал съм го многократно, но ще го повторя още веднъж: те просто искат да удавят Русия с тази война, да я откъснат от новосъздадения й мощен съюз с Китай“, каза Лукашенко. Но американците имат и втора цел, подчерта Лукашенко: ЕС е също много сериозен съперник на САЩ – в икономиката“. „Затова с войната в Украйна американците се стремят да убият няколко заека с един камък – да отслабят Русия, а също така, претоварвайки Европа, да отслабят и нея“, добави той.

По думите му, Западът вече гледа на Европа единствено като на театър на бъдещи военни действия, където Руската федерация и Беларус са негови врагове. И в момента форматират континента точно според плановете си „От година на година НАТО увеличава броят на мероприятията си по оперативна и бойна подготовка на територията на Полша и балтийските страни. Целите на мероприятията и характерът на отработваните задачи, които са планирани до края на май тази година, показват, че Западът разглежда нашия регион като потенциален театър на военни действия. Врагът е идентифициран: Русия и Беларус“, каза Лукашенко. 

В случай на сблъсък с Русия, НАТО ще удари първо Беларус, защото разполагаме с руски ядрени оръжия, а страната ни се е вклинила на запад в територията на ЕС и НАТО, заяви президентът на Беларус пред Общобелоруското народно събрание. „Те не спряха да ни упрекват за това, че разположихме ядрено оръжие на територията на Беларус. Това означава, че ако се стигне до ядрен сблъсък между Русия и НАТО, първият западен удар ще е срещу нас“, подчерта Лукашенко. 

Беларус е преброила американските ядрени бойни глави в Европа до единици, добави президентът на Беларус. „В авиобазите в Европа са разположени малко над 200 такива боеприпаса – ракети и бомби. Преброихме ги до единици“, каза той. 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *