Лавров: Кризата в Украйна ще приключи с това, че САЩ ще изоставят съюзниците си

Кризата в Украйна ще завърши с това, че САЩ ще изоставят съюзниците си, както го направиха при оттеглянето си от Южен Виетнам, а в по-ново време от Египет, от Афганистан и от още много други държави. Това каза руският външен министър Сергей Лавров в интервю за телевизионния канал Царград, публикувано в сряда на сайта на дипломатическото ведомство.

Ръководителят на руската дипломация припомни, че Съединените щати „изоставиха бившия египетски президент Хосни Мубарак“, „изоставиха афганистанското ръководство, което изградиха и на което разчитаха по време на 20-годишната си окупация на тази страна“. „Надявам се, че днешните политици обръщат внимание на историята и как се развиват отношенията на страните с хегемона, който неистово иска и всячески се опитва да се наложи в това си качество на всички държави по света“, каза Лавров.

Той е убеден, че украинската криза ще завърши по подобен начин: „Политолозите пишат много за това. Те прогнозират, че всичко това ще продължи, докато американците имат нужда от него. Режимът в Киев ще бъде на власт, докато САЩ имат нужда от него и от територията на Украйна.”

„Западът методично се стреми да постави най-близките съюзници на Руската федерация в постсъветското пространство в много неудобно положение за връзките им с Москва. Има много факти, базирани на действията, изявленията на нашите най-близки съюзници, стратегически партньори, които казват, че са поставени, меко казано, в много неудобно положение. Те се опитват да не правят нищо, което би раздразнило Хегемона и би довело държавите им до тежки икономически щети. Западът методично и цинично изисква от тях да не предприемат стъпки, противоречащи на неговите интереси, плашейки ги с тояга и обещавайки им в същото време планини от злато. Въпреки че в действителност това води само до груба намеса на САЩ във вътрешните им работи”, коментира още Лавров.

„В момента Западът интензивно разширява мрежата си от НПО, финансирани от държавните бюджети предимно на САЩ, Великобритания, Европейския съюз. В редица страни от Източна Европа и някои от постсъветското пространство тези НПО са инфилтрирани директно в управлението на държавите и ги управляват от името на Хегемона. Няма да изброявам имената на държавите и фондациите за американско влияние – последните са твърде много, но вече са добре известни на всички. Но въпреки задушаващата хватка на овластените НПО-мрежи, аз съм убеден, че народите на тези страни са солидарни с Руската федерация. Хората там са искрени наши съюзници. Масовите чествания на Денят на победата на 9 май 2023 г. въпреки частичните забрани на местните власти са едно от доказателствата за това“, подчерта Лавров.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

11 коментара

  1. С ВАС СМЕ ДО ПОСЛЕДЕН ДЪХ СВЯТИ РУСКИ БРАТЯ !
    ВИЕ СТЕ НАДЕЖДАТА НИ ЗА СПАСЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ !
    МЕЧТАЕМ СКОРО ДА ВИ ПОСРЕЩНЕМ !
    ИМАТЕ ОБИЧТА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД !

  2. Американската подлост и лицемерие са безгранични. Русия голям зор ще види да им се противопостави. Но си струва в името на нормалните и моралните хора.

  3. В Либия след нахлуването на НАТО 13милиарда долара бяха замразени в белгийска банка,2 милиарда в италиански финансови институции,12,5милиарда в британски институции и 30 милиарда в тези на САЩ и всичко изчезна.“Ingérence : L’argent volé par les États-Unis“ Какви други са откраднати преди 300та милиарда руски пари в горния материал.

  4. И като допълнение, Брадърите ни успокоиха, че скоро няма да получим така скъпо платените по 200 милиона изтребители Ф-16, да си караме с останалите руски.Няма да ни върнат и парите естествено, колкото са върнали тези на Кадафито и на Венецуела.

    • Да ама за сметка на това като бонусче парламаментата днес гласува изграждане на летища за Ф16 блок 70-бомбадеровачи, за да излитат от тук за Русия.
      Също така и изграждане на складове на цялото нато. Може да са за ядрено оръжие или с обеднен уран…..

      • Сгреших, вместо министерският ГЪЛЪБАРНИК съвет написах парламента.

  5. За британоварварите всички народи са изостанали и трябва да бъдат – подобрени и трансформирани чрез насилствено налагане на „свободна търговия“, „образование“ и ценности.
    Психологията на наанглосаксонците е да контролират другите народи и когато загубят магическата си сила и дойде време да се изтеглят от съответната територия по традиция сеят само смърт.
    Потушават въстанието в своята колония – Кения с 230 хиляди души в концентрационни лагери и това е през 50-те години на миналия век.
    От Индия са изпомпани най-малко 45 трилиона днешни долара в продължение на два века и са причинили смъртта на 165 милиона индийци. Да не говорим за глада от 1943 г., когато над четири милиона са специално подпомогнати да измрат от глад.
    Техните демократичните действия водят до 400 милиона китайци…… Така че, защо някой българин си мисли, че ще се изтеглят от България, без да се опитат тотално да ни заличат. Все пак това е мокрите сънища на запада от 1000 години.

  6. Не се стряскай толкова, че ще строят летища за ефките на краварите и складове за оръжия у нас. Когато дойдат за пореден път братушките, таман после ще имат къде да кацат иловете им с туристите за курортите ни. А преди това ще се кефим на кабулско шоу с висящи и капещи от колесниците на ефките русофоби. А за складовете все ще измислим за какво да ги ползваме.

    • Не се стряскам, яд ме е, че ще плащаме пак глупости, докато гладуваме и слушаме басни за евроатлантизъм и ценности.
      Дано доживеем да гледаме шоуто, което си предрекъл.

  7. По мутрите ще познаете представителите на техните НПО-та тук – грозни и противни! Чувала съм за иван кръстев, ристьо и сие, с една дума белязани от господ! Моите думи корелират на техните действия!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *