Кървавият клоун съвсем изпатка: Събирам милионна армия, за да си върна окупираните от Русия южни територии!

Украйна трупа наборна армия от 1 милион души и западно оръжие, за да си върне южните територии, които са под контрола на Русия. Това заяви министърът на отбраната на Киев Олексий Резников в интервю за британския в. „Таймс“. Той съобщи, че президентът Володимир Зеленски е издал заповед на украинската армия да върне „окупираните“ от руснаците земи под контрола на Киев, казва Резников в интервюто.

“Ние разбираме, че това политически е много важно за нашата страна. Окупираните райони по черноморското крайбрежие са от огромно значение за икономиката на Украйна. Там са огромна част от нашата индустрия и плодородни земи. Президентът Зеленски издаде заповед на началника на Генералния щаб на армията да подготви необходимите планове. – След това Генералният щаб казва какво е нужно за постигането на тази цел: а, б, в… Това е моята работа. Аз пиша писма на колегите ми в страните партньори, генералите казват защо са ни нужни такива и такива видове оръжия, а после получаваме политическо решение”, заяви Резников.

В потвърждение на изявлението на Резников и заповедта на Зеленски дойде и обръщението от днес на вицепремиера Ирина Верешчук към населението на Херсконска и Запорожка области, които са под контрола на Русия. В обръщението си Верещук призовава хората там да се евакуират по всички възможни начини. “Трябва да потърсите къде да заминете, защото нашите въоръжени сили всеки момент ще стартират операция по деокупация на вашите области. Предстоят огромни сражения и онези жители на двете области, които могат, нека ги напуснат, а тези, които останат – да търсят укрития и да се запасят с вода и храна.” – заяви Верешчук.

Не закъсняха и реакциите в Русия: Представители на руската Държавна Дума иронизираха заповедта на Зеленски, а депутатът Михаил Шеремет я нарече „агония“.

„Зеленски и неговата престъпна клика губят по всички фронтове, но продължават да тласкат Украйна към неминуем крах. Киевският пронацистки режим няма шансове да превземе дори едно село от освободените от нашата армия земи. Подобни налудничави заповеди не са нищо друго, освен признак за политическата агония на режима на Зеленски, която ще продължи още малко. Развяването на подобни заявления нямат нищо общо с реалността” – декларира Шеремет пред РИА Новости.

Новинарската агенция подчертава думите на руския депутат, че на Зеленски му е време да се замисли за бъдещето си. “Екскурзията му в Сибир вече е гарантирана. В Русия на него и на Резников ще им намерим голям трион за двама души, за да изкупят с труд предателството си спрямо украинския народ и целия руски свят”, добави депутатът от Държавната Дума.

Ако брътвежите на Зеленски и компания се окажат верни, то това ще е първият случай в историята, когато подготвяна мащабна военна операция не е военна тайна.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

7 коментара

  1. НИКОЙ НЕ Е ПОБЕДИЛ ВЕЛИКАТА РУСКА АРМИЯ ЖАЛЪК ШУТ ЗЕЛЕНСКИ И ТИ КАТО КИРО ПРОСТОТО НЕ СИ ДОБРЕ ПСИХИЧЕСКИ

  2. Семерджиев е в ареста,Брендо се е покрил и нема белоо.Кой ти обръща внимание бе,палячо? !

  3. Украинските мъже ще бъдат намалени с 2/3 и остатъка няма да може да възпроизведе укри. Украинките ще дадат добра руска реколта и този субетнос ще изчезне до 10 години, като ще се запази в реликтови размери само в Галиция. Ахмат Сила!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *