Кънчо Стойчев със Сензационно признание: 11 години ГЕРБ Печелят Изборите с Измама!

Факт е, че през последните 11 години изборите в България не бяха честни. С идването си на власт ГЕРБ прекрачиха червената демократична линия на изборите. Пряката им намеса и манипулирането на изборния процес доведоха до изкривяване на резултатите при всички вотове. Но и ако на следващите избори (редовни или предсрочни) отново се опитат да манипулират вота на гражданите, последствията за Борисов и партията му ще са много тежки. Това сензационно признание направи социологът Кънчо Стойчев в свой тв. коментар за актуалната политическа ситуация. Думите на социолога са сензационни, защото с тях той признава, че 11 години той и колегата му Андрей Райчев са анализирали и коментирали пред обществото фалшиви резултати, знаейки прекрасно, че са такива.

Ако на предстоящите избори ГЕРБ отново прибегнат до същите измами, кризата в държавата ще ескалира. Най- брутално манипулираха на отминалия наскоро частичен местен вот. Там прекрачиха всички граници.

Но на предстоящия вот, независимо от постигнатия резултат, ако у хората остане усещането за измама, Борисов ще си има сериозни проблеми. И този път дори Брюксел и ЕНП няма да могат да му помогнат срещу бесния народ.

По време на управлението си ГЕРБ засегнаха фундамента на всяка демокрация – подкопаха основна ценност каквато са честните избори. Оттук насетне, ситуацията ще се задълбочава още повече и подмяната на корумпираното им статукво ще стане жизненоважна за народа.

Да се надяваме, че ГЕРБ са в състояние да проведат честни избори, без да се намесват пряко в процеса, е все едно да очакваме лисица да ни опази кокошарника. Не мисля, че машинното гласуване само по себе си може да ни осигури честни избори Независимо дали ще се въведе машинния вот или не, ако няма контрол, няма да има честен резултат.

България се разделя с ГЕРБ. Това е факт и много зависи от самите тях как точно ще си заминат – дали ще си отидат мирно, или ще предизвикат сериозни обществени катаклизми. ГЕРБ няма как да пренебрегнат факта, че стотици хиляди протестират срещу тях месеци наред, 70 % от хората искат незабавна оставка на кабинета Борисов, а подкрепящите го са едва 12.5 %. А имайте предвид, че броя на недоволните от правителството тепърва ще расте с приближаването на зимата.

Що се отнася до шокиращото търпение на Европа към Борисов и очевидното пренебрежение към протестите у нас, Брюксел изпадна в тежко противоречие. Явно демокрацията не е никаква ценност в доминираната от ЕНП Европа, щом в защита на провален политик като Борисов, паднаха дотам да обявят протестите за „платени“. Не можем да разчитаме на Европа – повече от ясно е.  В Европарламента видяхме същия цирк, който гледаме в нашия парламент вече десет години. Явно вместо да стигнем Европа, Европа е паднала до нашето ниво. Да си признаем честно: Брюксел отдавна не изповядва и не излъчва ценности, към които България трябва да се стреми. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Да,а,а , а къде бяхте до сега ти и оня мизерник райчев , и защо само последните 11г???? Аз казвам последните 30г . , се изкривява и манипулира вота и на практика в България Избор няма.Това така ли ще остане? Не , не трябва , всички отговорни за това трябва да бъдат съдени.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *