Кристиан Вигенин, БСП: Трифонов ни предлага рециклирания управленски модел на ГЕРБ! Не, мерси!

„Няма да подкрепим проектокабинета на г-н Трифонов по две причини – заради начина, по който беше представен и заради декларираните приоритети на този кабинет. ИТН оправдаха това, за което от БСП говорихме по време на кампанията – така очакваната от народът ни промяна се превръща в подмяна.” Това заяви членът на НС и зам.-председателят на БСП Кристиан Вигенин по БТВ.

По думите му схемите и кукловодите в българската политика си остават, но българските гражданите са достатъчно интелигентни, за да ги видят. Вигенин бе категоричен, че разговорът за следващия кабинет трябва да се състои в парламента.

„Нужни са дълбоки реформи, които да отчитат основните проблеми, пред които са изправени хората. В предложенията на Слави Трифонов няма никаква концепция за управление на страната. Шоменът ни подхвърли няколко димки, които принципно са добри – и ние искаме да има детски градини за всички дена и медицински хеликоптери, предлагали сме го, а ГЕРБ са го отхвърляли. Зад тези димки обаче прозира една крайно неолиберална и пагубна за страната философия за управление:

Първо, приватизация на ББР – банката бе създадена, за да изпълнява цели – да насърчава малкия и среден бизнес. Тези цели на ББР бяха опорочени от управлението на Бойко Борисов, но това не означава, че трябва банката да бъде приватизирана. Още повече, че служебното правителство върна банката там, където трябва да бъде”, коментира още социалистът.

От гледна точка на управленските кадри, предложени от Трифонов, Вигенин коментира, че една част от тях са до болка познати хора от НДСВ и че политиката, която изповядва Николай Василев е крайно либерална и следователно пагубна за държавата ни. А другата част са неолиберални кадри, пратени в кабинета на Трифонов директно от САЩ. Според социалиста хората зад Слави трифонов и политическия му проект се канят да приватизират всички активи на държавата, а вече сме видели докъде доведоха подобни неолиберални действия при кабинета на Сакскобургготски.

По мнението на Вигенин начинът, по който Трифонов е предложил кабинета си е бил крайно неуважителен към демократичните правила в страната: „Още в 45-ия парламент стана ясно, че един от тежките му дефицити е липсата на диалог между политическите формации.”

„Когато нямаш мнозинство, е крайно необходимо поне да представиш сериозна програма”, смята Вигенин.

„БСП не може да стане съучастник на такъв тип управление и подход към политиката”, категоричен е той.

По мнението на Вигенин, ако мандатът за съставяне на правителство стигне до БСП, партията ще стартира преговори с други формации: „Смятам, че такъв кабинет е възможен с открити разговори”. Той подчерта, че в този случай бихме избегнали спирала от избори.

„Да не допуснем промяната да стане подмяна и рециклирането на един отречен от гражданите мафиотски модел на управление”, призова той.

На въпрос за ниския изборен резултат на левицата, зам.-председателят коментира, че в момента се правят анализи и че в БСП не са въодушевени от резултата, но и още – че БСП се е събудила. „Ако продължим тази тенденция, аз съм оптимист”, заяви Вигенин. Той обърна внимание, че по време на кампанията са били поправени грешки, допускани през последните години. Социалистът увери гласоподавателите на БСП, че левицата ще следва приоритетите си и няма никакво намерение да прави компромиси и отстъпки с идеологията и интереса на своите избиратели. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Ами да питам мислещите българи дали очакваха нещо умно и смислено от един недоучил чалгаджия ,свирил на сватбата ми на село?Тоя си помисли че като натрупа пари и вече поумня!Ами вижте го бре че той една жена не завъртя покпай себе си и да управлява семейство вие искате държава да управлява?!

  2. Вигенин, ми ти като беше външен министър помниш ли нещо? Помниш ли след преврата в Украйна как първи изприпка при тамошните хунтаджии? БСП трябва да се оттърве от собственото си соросоидно котило. Станишевци, Вигеновци, и тем подобни соросоидни хунвейбини.

  3. ВОЛЯТА НА НАРОДА Е СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО ДА СТАНЕ РЕДОВНО ЗАВИНАГИ АКО ЛИ НЕ ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД ЩЕ ВЪСТАНЕМ И ЩЕ ВИ ПОМЕТЕМ ИСКАМЕ СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО ДА НИ УПРАВЛЯВА И НИКОЙ ДРУГ ПИСНА НИ ОТ ВАС БЪЛГА ОУБИЙЦИ ОКОЛО БОРИСОВ И ДУГАН ВЪН ОТ ЖИВОТА НА НАРОДА

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *