Министрите на Слави Трифонов – соросоиди и кадри на ДПС и ГЕРБ

Цяла България немее в потрес от предложения от Слави Трифонов кабинет. И докато повечето коментари са съсредоточени върху кандидатът за премиер Николай Василев, някак встрани от обществения фокус остават останалите кандидат-министри, които са не по- малко скандални. Делят се на три групи – отявлени соросоиди, бивши кадри на НДСВ,  ДПС и … ГЕРБ!

Безспорно една от най- фрапантните кандидатури е тази на министърката на образованието – Наталия Митева. 39- годишната засукана дама е изкарала няколко курса и специализации в САЩ, а в професионалната й биография е записано, че 10 години е работила като програмен директор на фондацията „Америка за България“. Да предлагаш представител на чуждестранно НПО, защитаващо американския интерес у нас, за министър на образованието е безподобна наглост, която честно казано си позволяваха и ГЕРБ но по-завоалирано. Какво можем да очакваме от подобен министър, освен още-по безродно и обезличаващо нацията ни пренаписване на учебниците по история и литература, както и въвеждане на засилен ЛГТБ елемент в образованието на подрастващите.

За министър на труда и социалната политика Слави Трифонов предлага Лилия Иванова, която е дългогодишен кадър на ГЕРБ в държавната администрация. Тя беше вице на уволнения министър на икономиката Емил Караниколов. По време на управлението на ГЕРБ е циркулирала в различни министерства, като е била и главен секретар на бившия земеделски министър Мирослав Найденов. В по- ранен период пък е била водеща фигура в министерство, оглавявано от соросоида Николай Василев по времето на тройната коалиция- министерство на държавната администрация.

Кандидатурата за военен министър е на Теодора Ганчовска. Тя е кадър на президента Румен Радев и основен двигател на анти-руската инициатива „Три морета“. Получила е редица професионални квалификации в Западна Европа и САЩ. Била е началник на отдел „НАТО и ЕС “ в министерство на отбраната.

Предложението на Трифонов за министър на енергетиката е Красимир Ненов. В момента той е директор на американската ТЕЦ- Марица Изток 3. Като повечето кандидат- министри на Слави, и Ненов е получил висше образование в САЩ, а после е специализирал в евроатлантическите неолиберални институти в Западна Европа. Интересно е как същият като министър ще работи за намаляване на въглеродните емисии, като този процес е в тежък конфликт на интереси с досегашната му трудова биография на директор на въглищна електроцентрала.

Недоумение в кабинета на Трифонов буди отъствието на министерство на околната среда и водите. За сметка на това обаче Слави предлага да има министерство по ромските въпроси. Защо точно този етнос е заслужил да има собствено министерство е също интересен въпрос, но вероятно идеята е вдъхновена от споменатата по- горе американска фондация, която има нездрави интереси в тази област.

Безспорно най- голямото недоумение е предложението за министър на културата да бъде избрана шефката на „Вирджиния рекърдс“ Станислава Армутлиева. На втори план обаче, музикалната продуцентка, която е сред директорите на ПРОФОН, е сред върлите активисти за въвеждането на АКТА в България. Опитите преди години да бъде наложена у нас, предизвикакаха многолюдни протести, които могат да си съперничат само с тези от зората на демокрацията. Както Слави като продуцент, така и Саня биха имали лична изгода от АКТА.

По- абсурдно от проекто- правителството на Слави Трифонов е програмата с приоритетите на управлението му. Като оставим настрана, че е некадърно написана от езикова и смислова гледна точна, че разкрива тотално непознаване на българската действителност, в програмата на ИТН има две много интересни точки – приватизиране на държавната банка ББР и даване на магистралите на концесия. Очевидно тук са заложени интересите на поръчителя на проекта „Има такъв народ“ и ако Слави беше честен пред избирателите си и ги беше обявил преди изборите, резултатът му далеч нямаше да е същият. Глупостта му със северномакедонският астронафт даже няма да я коментираме, но от тази нелепост прозира каква ще е позицията на правителството на Трифонов по въпроса с членството на юго-западната ни съседка в ЕС- абсолютна и безусловна подкрепа за тях и капитулация за България. Между другото, идеята на Слави за покоряването на космоса като изстреляме там и македонски астронавт, беше приветствана с открити обятия от американския ястреб и агент Соломон Паси, председател на „Атлантическия клуб“ у нас.

А най- фрапантното е, че Слави не посочи сред приоритетите на правителството си нито една социална мярка, която възнамерява да приложи ако вземе властта – напълно в унисон със соросоидно-сектантската му идеология. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

7 коментара

  1. Честито на всички дебили гласували за Бат Слави.Май щеше да е по-добре да бяха гласували за Бат Сали.

  2. Вероятно си задавате въпроса – какво пък толкова направи Слави, та всички беснеят? Никой (дори от ГЕРБ) не очакваха такава гротеска и потресаващо неумел подбор на личности от спечелилия изборите политически субект, който иска властта, като предложи състав на кабинет. Предложените за министри, вероятно са хора с добри качества и интелект, но повечето от тях нямат експертиза и опит в управлението на обществени процеси. Изключение прави премиера и външния министър. Това не е достатъчно. Хода на Слави, на жаргонен език се именова, като Глупотевина. Дали това е така, предстои да видим, но някой трябваше да обясни на Слави, че такива предварителни, резки и необмислени движения в политиката не се правят. Нямали са достатъчно опит – това не е достатъчно и оправдаващо в сегашната ситуация. Факта, че в припряността си и бързината да блеснат, силните съветници на Слави, пропуснаха министерство на околната среда и водите – без министър и без коментар. В случая, всички те се изявиха, като младия любовник, който му е за първи път и иска да впечатли момата, но от старание да се представи, като голям и велик любовник, той много бързо свърши и момата нищо не разбра от любовта му. Жалко за всички, жалко за ИТН.

  3. Народопсихологията на българина: „Търпение, вечно търпение, тази добродетел на товарните животни е единствената му добродетел, робският живот го е научил на спокойствие, предпазливост, пестеливост… и го е удържал в пашкулно умствено състояние. А това води до безволие, плахост, подозрителност, прикритост и хитрина”.
    Ето такива фасулковци избраха самодоволни идиоти в Парламента и 30 г вече издевателстват над народа!

  4. СЛАВИ ВЪН ОТ ЖИВОТА НА НАРОДА ЛЪЖЕЦ НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ ИМАШ ВСИЧКАТА НИ НАРОДНА ОМРАЗА

  5. Глacувaх зa Cлaви зaщoтo иcкaм дa живeя в нoрмaлнa държaвa. Пocлeднитe гoдини ГEРБ гo удaрихa cъвceм прeз прocoтo и нямaшe изглeди дa ce ocъзнaят. Другитe oт прoтecтa ca яcни, тo и рeзултaтa им гo пoкaзa. Oбaчe, cгрeших. И нe aз cгрeших a Cлaви ми пoкaзa, чe cъм cгрeшил. Oткъдe извaди тaя нeгoвa тъпa прoгрaмa, oткъдe извaди тия юпитa пoлиглoти. Тaзи чoрбa c юпитaтa вeчe я куcaхмe. И тoя Никoлaй Вacилeв?
    Тaзи кoчинa никoгa нямa дa ce oпрaви!
    Кaквo ни чaкa? Aми oщe eднo cлужeбнo прaвитeлcтвo. Избoри нa кoитo щe глacувaт 20%, ИТН c 9-10%, пoбeдитeл пaк ГEРБ и вcичкaтa пaрa oтишлa в cвиркaтa. Пocлe oпрaвдaния cъc cлужeбнитe прaвитeлcтвa пoнe 5 гoдини и тaкa.

  6. Не е виновен нито Слави, нито Борисов, виновен е този затъпял народ, толкова затъпял че не си даде сметка за кого гласува, за този, който го чалгизира години наред. Този същия затъпял народ не си даде сметка и за нивото на Борисов, за неговия рядък примитивизъм, лъжец, ненаситен и безсрамен еб..ч, който може да плаща на млади момичета, след като е баща и дядо на внучета. И този народ е фатално разделен на две, на тези, които кярят от всичката лудост на Бойчето и всички останали. Тъпа е и цялата пенсионерска каста, тъпи са и всички, които могат, а не си мръднаха задниците да гласуват. Е как не успяха да оценятедна жена, която се бори за тяхното благо. Този, който не може да различи светлината от тъмнината е слепец, този , които не може да отличи престъпника от почтения е тъпак. Е ние чупим всички рекорди по тъпота.

  7. Keeping Poor Countries Poor: The Absurdity of Comparative Advantage Поддържане на бедните страни в бедност: Абсурдът на сравнителното предимство Колко трябва да сме тъпи за да вярваме, че Байдънова Америка е много загрижена за нас, че досега не е видяла каква корупция се шири и изведнъж реши да приложи своите закони в най-бедната европейска страна за да ни спасява, като при това подготвя втори договор за 8 бр. стар модел изтребители Ф16 по 200 милиона единия.Малоумието е пълно, тъпота и продажност в пословични мащаби.И един доказан шут е избран за спасител.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *