Корнелия Нинова: От два дни имам усещането, че Борисов се е върнал и управлява държавата

“От два дни имам усещането, че Борисов се е върнал и управлява държавата. По негово време беше абсолютно същото: Ако мълчиш и си послушен, си добре. Ако обаче кажеш и една дума, която не се харесва на управляващия господар, започва тричането – чрез медийна пропаганда, лъжи, инсинуации от най-ниско и долнопробно ниво. Ти опровергаваш една лъжа, а те междувременно са те залели с нови 20.

След оставката ми като председател на БСП и изложените мотиви, управляващите в момента страната впрегнаха цялата тази добре смазана пропагандна машина да ме очерни. Започтаха да излизат разни подставени лица публично да лъжат. Най-новата опорка е, че съм се договорила с Гешев и че когато прокуратурата нахлула в президенството, аз съм се скрила.

Но архивите са живи и казват истината. Припомням ги за тези българи, които все още могат да се нарекат свободни хора. Ето три снимки (от площада пред Президентството и от парламентарната трибуна) направени минути след като стана ясно, че прокуратурата на Гешев е нахлула в Президентството. На зависимите и лъжците ще отговарям само с фактите:

Нинова: Всички заедно сме пред президентството

Корнелия Нинова: Срещу президента Радев се води война от първия ден от неговото избиране. 

Ето думите ми пред медиите от площада: „Днешният акт е безпрецедентно действие за президентската институция и държавата ни изобщо. От БСП не премаме тази показност и зрелищност, с които се нахлува в президентската институция.

Затова сме тук, пред президенството, с цялата парламентарна група и младежите от партията, за да заявим категорично: Вярваме в почтеността на Румен Радев, вярваме в неговото достойнство, искаме да се спазват Конституцията и върховенството на закона. Да си пазим институциите като темелите на българската държава. датата е 9 юли, 2020 г.”

Това написа във Фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Ти го доведе този „Борисов“ в Президентството преди 4 г., така че нямаш думата.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *