Корнелия Нинова обвини ИТН в Незрялост и Зависимости: Егото победи Разума! (С ВИДЕО)

„46-ото НС започна по грешен начин. Изначално беше сбъркано, защото се сложиха разделителни линии – партии на статуквото и други. Това, че си бил в парламента, не значи, че си част от модела на ГЕРБ и статуквото. От БСП сме видели всичко – опити да ни купуват, разцепват и какво ли не. Уважаеми партии на протеста, имам новина за вас – вие участвахте в два парламента и вече сте статукво“. Това каза в заключителната си декларация преди закриването на 46-то НС от името на парламентарната група на БСП нейната председателка Корнелия Нинова.

„Всяка партия ще оценява този парламент от своя гледна точка. Той тръгна с желание за промяна. Големият ни грях обаче е, че не намерихме воля да осъществим тази промяна. Дано сме добри ученици и сме научили урока на това НС. Не става въпрос само за партиите, става въпрос за България. Не става въпрос за дребнавото противопоставяне и заяждане. Рискуваме и следващия път да се провалим. Има базови принципи на държавността“, каза още Нинова и добави, че илюзията за плаващи мнозинства е изиграла лоша шега на партиите.

Тя обвини ИТН в незрялост. „Става въпрос за базови принципи. Спечелилата партия се обявява за опозиция. Добре, но опозиция на кого? Сбъркан подход!

Интересите на аза взеха връх над разума. Това означава политическа незрялост, а може би и зависимост. Стигна се до обиди с епитети от флората и фауната“, добави Нинова.

Тя обясни, че истинската промяна в държавата, смяната на нейния мафиотски модел може да тръгне единствено и само от парламента – чрез промени в законодателството.

„Промяната е тук. Тук не я ли започнем, тя няма да се състои. Докато в закона фигурира текст, че някакъв лобистки абсурд е законен, ще продължим да се чудим защо общинска болница в провинцията е продадена за 200 хил. лв., а в София се открива 54-ата частна болница, създадена с едничката цел да източва Здравната каса. Защото това го пише в закона, който е приет тук- в народното събрание, и само тук може да се промени“, каза още тя.

„Направихме актуализацията на бюджета. Всеки сега се пъчи и съизмерва с другите колко пари е предложил да се дадат на пенсионери, майките, земеделците и други. Тази актуализация върна законността и правовата държава там, където им е мястото в една парламентарна република. Вече няма да се раздават пари по улиците и чрез постановления на МС. Грешката ни е, че при гласуването на актуализацията на пенсиите не вникнахме в същността на проблема. В Гърция решиха, че ако сметката ти за ток е по-скъпа със 100 единици, заради инфлацията ти покрива 80%“, заяви председателката на БСП.

Нинова пожела и успех на учениците за първия учебен ден. Skandalno.net

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/FF3L7GXzFz0

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Нинова продължава да е най-разумния, най-борбения, най-патриотичния политик в България. Разликата между нея и цялата плеяда „политици“ от ГЕРБ и другите е крещяща. Ако все още продължаваме да сме глухи и слепи за нейната борба, ако продължаваме да демонстрираме тъпашка упоритост и дребно сметкаджийство, тогава страната ни ще се покрие с американски паметници, а бъдещето ни ще е още по- черно и по- отчаяно.

  2. 77 години незаконна комунистическа простотия. При действуващ от 2000 г. закон обявяващ комунистическия режим в България за престъпен вместо в затворите тия продължават да разграбват България!?

  3. Аз подкрепям напълно мнението на г-н Петров. Корнелия Нинова е най-свестният политик в държавата, но за съжаление има много врагове, включително вътре в нейната партия. А това дса онези, които имат по сто фирми като Добрев и милионери като Гергов.Грешките на предишни политици от БСП обаче обезвериха дори най-верният електорат. А и обстановката в страната е такава и „политическият ни елит“ е свързан с Америка, затова БСП няма да може да вземе властта. Но дано поне не остане с 15 процента. А Корнелия да издържи и все така да води партията.

  4. Тази жена е най-интелигентният политик и е истинско достояние за обществото. Затова има много противници, които интуитивно усещат, че след всяко сравнение с нея олекват и се разкрива истинския им образ на имитатори и елементарни хитреци в политиката. Дано Бог и даде сили да издържи тази канонада от клевети и злост, защото е нужна на свестните и стойностни хора!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *