Емил Георгиев, „БСП за България“: Кирил Петков и Асен Василев Поискаха да им Продадем „Екогласност“

“Ще бъда максимално откровен, за да се разсеят всякакви внушения. Имах два разговора с представители на новия политически проект на Кирил Петков и Асен Василев“, заяви по БНТ Емил Георгиев, председател на „Екогласност“, партия, която от 20 години е коалиционен партньор на БСП и част от коалицията „БСП за България“.

„Първият ми разговор беше с представител на г-н Кирил Петков и Асен Василев, и министъра на образованието Денков. Той ми каза, че господата разчитали на нас, защото сме модерна партия и… все комплименти от този род. След което представителят на Петков и Василев ни постави условие. Условието беше те да ръководят изцяло дейността на „Екогласност“. Отговорих,, че разговорът ни приключва в този момент.

На другия ден същият този техен представител ми се обади и каза, че лично господин Кирил Петков желае среща. Срещата с Петков проведох в моя офис. Разговорът ни продължи 2 часа. Казах му, че няма как от „Екогласност“ да се съгласим на условието им те да поемат изцяло ръководството на партията. Тогава Кирил Петков ми поиска той и хората му да влязат в ръководството. Предложиха на мен и моите еколози общо 4 избираеми места, от които примерно едно в Хасково, едно в Монтана…, като заявиха, че те поемат изцяло финансирането на предизборната кампания и ще ни предложат хората. Направили са кастинг и са подбрали 50 души. Зададох на Кирил Петков въпроса кой стои зад този проект, кой дава парите. Но той ме погледна изпитателно и не ми отговори. Казах му че повече разговори няма да има. От предния ми разговор с представителя на Петков и Василев разбрах, че политическият им проект е създаден от представители на президентството.“

На въпрос на водещата дали Петков и Василев са предложили пари на Емил Георгиев, за да използват логото и регистрацията на партията „Екогласност“, Георгиев потвърди, че офертата им е била и финансова.

„Интересното е, че преди 3 години подобна оферта ни отправи и олигарха Иво Прокопиев. Казах му, че няма как да бъдем купени, след което той започна грубо и подмолно да ни притиска. Екогласност е най-старата екологична партия с история още отпреди 89-та година и апетитите за нейното лого от страна на соросоидни организации са големи. Знаете ли кое е общото между Иво Прокопиев, Кирил Петков, Асен Василев и Николай Денков – всички те са реципиенти на грантовете на Джордж Сорос. А Сорос дава много добри пари за глобалистка псевдо-екология, разкри Емил Григоров и продължи:

След отказа ми Петков и Василев се опитаха по много неприятни начини да уговорят и други представители на „Екогласност“ – пак с офертата, че дават 4 избираеми места, 4 втори места, обещаваха да внесат предварително средства в касата на партията. Всичко това се знае от делегатите на нашата конференция. Казали са на наши хора, че с политическия им проект е запознат и министър-председателят Стефан Янев. А Янев е назначен от Румен Радев и е негова дясна ръка в Президентството. Специално аз въобще нямам съмнение, че Президента стои зад този проект. Прекалено много негови хора са вътре, за да сметна, че той е настрана. Ще ви кажа и още едно име  – г-н Копринков, който е един от секретарите на Радев, ме попита дали още продължаваме разговорите с Петков и Василев. Тия разговори бяха конфеденциални, затова го попитах учудено: „За какво става въпрос?“. При което той замълча… но явно е знаел“, завърши председателя на „Екогласност“ Емил Георгиев. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ИНТЕРВЮТО С ЕМИЛ ГЕОРГИЕВ МОЖЕТЕ ДА ГЛЕДАТЕ ТУК!

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Защо хората си мислят, че човек със завършено военно образование в Америка ще бъде предан на България?Това няма как да стане!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *