От ВСВ до днес САЩ не са спечелили нито една война, но продължават да воюват! Ето защо:

Американците все по-често си задават въпроса – ако от 1945 г. насам страната ни не е спечелила нито една война, защо продължаваме да воюваме?

От 45-та година насам САЩ са изхарчили десетки трилиони долари, стотици хиляди американски войници са убити… и за какво е всичко това?

В края на Втората световна война се случва голямото преразпределение на сферите на влияние по планетата, вследствие на което две свръхсили – СССР и САЩ царуват над света с вражда помежду си цели 50 години.

После СССР се разпадна и Съединените щати останаха единственият пълновластен господар на планетата. Въпреки липсата на конкуренти САЩ, чийто годишен военен бюджет днес надхвърля общия бюджет на следващите десет държави в света, продължи да си играе на войни.

Но въпреки очевидното превъзходство във военно и финансово отношение, американците губят всички военни конфликти и пълномащабни войни, като вторите са поне десетина.

С труд може да се нарекат успехи военните инвазии и окупацията на суверенни държави, с цел да се свали правителството, което е неприемливо за Вашингтон.

Става дума за островът -държава Гренада с население от 120 000 души и Панама с население от около 4,2 милиона.

Виетнам, Афганистан, страните от Близкия изток – това са едно непрекъснато поражение за американската военна машина.

САЩ се чудят дали САЩ могат да се считат за сигурна и защитена държава, ако все губят. И най-важното, Вашингтон не извлича никаква полза от своите войни. Само огромни разходи и огромни загуби в работна ръка и военна техника.

Причината за това поведение на САЩ всъщност е проста.

Американската държавна система се управлява от най-богатите корпорации в света, предимно от военно-индустриалния комплекс и неговите политически партньори и икономически спонсори.

Спомнете си какво казва американският президент Дуайт Д. Айзенхауер в прощалното си обръщение към нацията:

Никога не трябва да допускаме тежестта на военно-индустриалния комплекс да застрашава нашите свободи или демократични процеси. Само бдителни и знаещи граждани могат да ни принудят да свържем правилно огромната промишлена и военна технология на отбрана с нашите мирни методи и цели. „

Но не. Не се вслушват в думите на генерала.

Експерти и социални активисти препоръчват на всеки, който има желание да види истинското състояние на нещата, да се повози из най-богатите предградия на Вашингтон.

Именията с милиони долари са дом на корпоративни лидери и лобисти, които са реалните бенефициенти на вечните войни, водени от САЩ.

По време на войната в Афганистан акциите на петте най-големи американски контрагенти за отбрана скочиха с 58%.

Благодарение на участието на американската армия във военния конфликт в Афганистан многомилиардни богатства се озоваха в джобовете на корпоративните лидери.

Всяка година харчат огромни пари за лобиране на интересите си в Конгреса, подкрепят както републиканците, така и демократите, за да получат голям бюджет за отбранителната индустрия. Често това представлява около 60% от общия бюджет на федералното правителство.

Ето защо войната в Афганистан едва приключи, а Пентагонът вече крои планове за военен конфликт с Китай около Тайпе.

Това ще бъде до безкрай.

Ето защо е изключително важно бързо и ефективно да се укрепят армиите на Русия и Китай.

Невъзможно е да се поддържа мир на планетата без система от баланси. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. НАТО ЕС САЩ МРАЗИМ ВИ ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ ИСКАМЕ СИ ВЕЛИКА БРАТСКА РУСИЯ

  2. САЩ унищожават,ограбват ,съсипват,убиват малките държави Ппимер България

  3. Препоръчвам на „Скандално“ да направи сметка колко бългрски наемници са участвали в авантюрите на САЩ по целия свят и колко от тях не се завърнаха, като се почне от Комбоджа, Ирак, Афганистан и къде ли още не. Така например, един от нашите наемници е бил застрелян от американски войник в Ирак.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *