Кирил Петков призна: Опитах се да Взема „Екогласност“ от „БСП за България“!

„Повярвайте в нас!“, ревна прясно провъзгласилият се за политически лидер Кирил Петков, който все още обаче няма партия зад гърба си. Днешните си вопли и молби за подкрепа на предстоящите избори обаче той съчета със скандални самопризнания за задкулисна партийна дейност, в периода, в който той и колегата му Асен Василев бяха служебни министри.

Петков разкри, че с колегата му финансов министър са злоупотребили със служебните си правомощия, за да работят за свой собствен партиен проект. Факт, който едва ли беше тайна за някого. Но е върхът на наглостта и цинизма да се хвалиш с това.

Безпардонността на Кирил Петков обаче стигна още по- далече. Бившият вече икономически министър на Радев призна, че заедно с дружката си Василев опитали да превземат партия „Екогласност“, която от 22 години е част от коалиция „БСП за България“ и основен партньор на социалистите. А причината за възнаглите им действия била съвсем прозаична – нямало да им стигне времето до изборите на 14 ноември, да регистрират своя партия, та затова решили направо да си напазаруват готова такава.

Припомняме, че вчера председателят на „Екогласност“ Емил Георгиев разкри, че е имал серия от срещи със служебните министри на президента Радев – Кирил Петков, Асен Василев и служебния министър на образованието Николай Денков. Те поискали да получат партията му, като в замяна обещали на Георгиев сигурно финансиране и няколко избираеми места в листите за него и най-близките му еко-сподвижници. Такива действия биха отцепили „Екогласност“ от коалиция „БСП за България“. Днес Кирил Петков призна всичко, казано от Георгиев, но определи офертата си към „Екогласност“ с евфемизма „поисках им да получа доверие върху партията“.

Бившият вече икономически министър призна, че заедно с колегите си от служебното правителство продължават да издирват подходяща политическа формация, чрез която да се явят за изборите.

След самопризнанията на Кирил Петков, още повече натежават въпросите около президента Румен Радев и отношението му към действията на доскорошните му министри:

  • знаел ли е Румен Радев, че тримата му министри се опитват да разцепят коалиция „БСП за България“, която го вкара в политиката и издигна и за първи, и за втори президентски мандат
  • знаел ли е, че докато са действащи служебни министри, Кирил Петков и Асен Василев работят за свой собствен политически проект;
  • безпристрастен ли е назначеният за втори мандат служебен премиер Стефан Янев, който призна, че би искал да се включи също в политическият проект на тримата си министри и защо Радев не го принуди да си подаде оставката след това признание

Като абсолютен страхливец Румен Радев продължава да мълчи по казуса. Но колкото и продължително да се крие, все ще трябва да отговори на тези въпроси.

А казусът с новият партиен балон на Петков и Василев също е доста ясен – поредните изгладнели бг. мушмороци, обучени на перфидни лъжи и нагли измами в западни соросоидни университети, дошли да натрупат някой и друг милион в България и за сметка на изпосталелия български народ.

Как да повярваш в чистите им намерения, като още преди да имат партия, признават за задкусилие, лъжи и злоупотреби с власт. Представете си какво ще се случи ако, не дай си Боже, получат цялата власт?!  Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *