Корнелия Нинова ИЗБУХНА! Ето какви ЗВУЧНИ ПЛЕСНИЦИ ЗАБИ в Мутрата на ГЕРБ:

Корнелия Нинова за пореден път срази статуквото на ГЕРБ. Лидерката на БСП произнесе разгромна реч на дебата „За“ и „Против“ отстраняването на зам.- председателя на Народното събрание Валери Жаблянов (БСП).

Зад съкращението на абревиатурата ГЕРБ (Граждани за европейско развитие на България) стои чиста форма на ДИКТАТУРА“, заяви Нинова. Тя обвини управляващите, че искат „главата“ на Жаблянов като реванш за отстранения преди време техен Председател на НС Димитър Главчев.

„Отстраняването на Валери Жаблянов е противозаконно и в разрез с правилата на Народното събрание. Прилагат се двойни стардарти. Това е моделът „Цветановщина“, заради който модел България има издадени 7 присъди от Европейски съд в Страсбург“, заяви още лидерката на БСП.

Но въпреки пламенната защита на Нинова и съпартийци, Жаблянов беше отстранен от поста зам.- председател на Народното събрание с гласовете на ГЕРБ, „Воля“ на Марешки и Обединените Патриоти. ДПС най-йезуитски напуснаха залата и не участваха в гласуването.

В отговор БСП отказаха да предложат нов зам.- председател на парламента и заявиха, че ще сезират Конституционния съд и всички възможни европейски институции.

В искането за отстраняване на Жаблянов, ГЕРБ изтъкват като мотиви негови изказвания по скандалния двустранен договор между Македония и България, както и думите му, че Народният съд бил „едно необходимо и неизбежно военновременно правосъдие“.

Ние от Skandalno.net припомняме, че такъв съд е бил проведен в абсолютно всички европейски държави след Втората световна война. Народните съдилища са въведени по идея на английския министър- председател по онова време Уинстън Чърчил, който настоява за мъст срещу всички „военни престъпници от Оста“. Като победена страна във Втората световна война, България също е била задължена да го направи. И нека сравним осъдените на смърт от Народния съд в България с останалите европейски държави: В България убитите са малко над 3 600. Във Франция- 62 хил., в Италия- 48 хил., в Белгия- 21 хил. и пр.

А по отношение на договора ни с Македония- много наши експерти обявиха този документ за предателски спрямо българските национални интереси. След подписването му България вече губи каквато и да е възможност някога да поиска преразглеждане на въпроса за Западните покрайнини. Но пък „договора“ обслужва изцяло интересите на западните държави в региона.

Защо Делян Добрев не е отстранен от парламента, щом има решение на съда?

Но както честно се случва, десетилетия по- късно, прилагането на този военновременен закон се превръща в основен инструмент на прозападен натиск и пропаганда. И като една, назначена от Запада временна колониална администрация, ГЕРБ не пропускат възможност да го използват срещу опозицията.

Важно е да отбележим също, че в парламента пребивава абсолютно незаконно депутатът от ГЕРБ Делян Добрев. Че дори си остана и шеф на парламентарната комисия по енергетика. Въпреки решението на Конституционния съд, че той незаконно заема поста „народен представител“. От Парламентарната група на ГЕРБ обаче, чийто шеф е Цветан Цветанов, заявиха, че няма да се съобразят с решението на съда. Делян Добрев бе скрит зад депутатски параван. Не се осмели да остане без имунитет и да се изправи пред съда, където да отговаря за корупционните си практики, ощетили държавата с над 50 млн. лева. А ГЕРБ са плътно зад гърба му. Защото падне ли Делян, една след друга, като домино, ще се сринат и всички останали корупционни схеми на управлението им. Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *