Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Официално: ГЕРБ превърнаха България в БАНАНОВА РЕПУБЛИКА! 70 % от Народа Едва Оцелява! А Олигарията става все По- Богата! Вижте статистиката:

71 % от българите оцеляват с доходи, които са под необходимия минимум за живот в страната. В същото време, през последната 1 година стоките (най- вече хранителните) са поскъпнали рязко. Главоломният скок на цените още преди няколко месеца е „изял“ скромното повишение на заплатите с 12 %. По този начин социалното разделение в обществото се задълбочава все повече и става опасно. Това сочат статистиките и анализите на КНСБ за изминалата 2017-та година.

Наскоро бяха изнесени данни, че за нормален живот, на човек от четиричленно семейство са необходими 581, 31 лева. Сумата е изключително смехотворна и нереална, коментират синдикатите. Тя е постижима само за малка прослойка в София, а в провинцията е напълно невъзможна.

По официални данни средната заплата за страната е чисто 880 лева, НО тази сума е силно раздута и нереалистична. Изкривяването се получава от заплатите в няколко по- големи града, в които се развива IT-сектора. Четиричленно семейство извън тези големи градове обаче, няма как да си осигури доход от 2325 лева на месец, или по 581, 31 лева на човек. 70 % от българите не могат дори в мечтите си да се доближат до подобно заплащане.

Въпреки хвалбите на правителството, че страната ни отбелязва растеж в икономиката, той е само на хартия, допълват от КНСБ. Повишаването на цените на стоките – особено на хранителните, както и на транспортните разходи, не позволява на обикновения българин да усети подем в икономиката. Всъщност е точно обратното- масовият българин чувства, че прогресивно обеднява.

Българският икономически „Растеж“ се усеща само от най- богатите. По тази причина през последните месеци банковите влогове над 100 000 лева са се увеличили… Но в същото време 70 % от българите нямат никакви пари на сметка в банките, което е изключително тревожно.

Какви изводи можем да си направим от статистиката на КНСБ за 2017 г.:
За последната една година сме обеднели още повече. Цените се покачват, а повишението на доходите не е достатъчно, за да компенсира инфлацията.
Социалното неравенство се задълбочава. Вече имаме една малка и много богата каста. А над 70% от работещите българи са бедни, с доходи под жизнения минимум, не съумяват да спестят и лев, и по тая причина живеят на кредит.
Икономическият ръст е изкуствен. Колкото и да се хвалят от ГЕРБ с някакви цифри и показатели (които междувпрочем докарват, като теглят външни заеми), растежът остава химера за обикновения българин.
Правителството на ГЕРБ ни лъже, че живеем по- добре и сме по- богати, а е точно обратното. Но това, че си нагласят цифрите в тяхна полза, няма как да заблуди хората. Те отчетливо усещат, че са станали още по- бедни и живеят още по- зле.

България се е превърнала в типична колониална държава от вида на т. нар, бананови републики. Масата е бедна и на ръба на оцеляването. А Колониалната администрация е сформирана от малка, изключително богата прослойка. Тя представлява „фасадата“, „витрината“, която се показва в чужбина и се използва за изработването на фалшиви статистики за икономически подем и високи доходи, например. Skandalno.net

Автор: Надя КолеваSkandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Официално: ГЕРБ превърнаха България в БАНАНОВА РЕПУБЛИКА! 70 % от Народа Едва Оцелява! А Олигарията става все По- Богата! Вижте статистиката:

  1. Чони Отговор

    04.06.2018 в 20:37

    Човеконенавистническа власт- да ни е честита. Благополучно се справя с поставената задача за ликвидиране на българския народ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *