Корнелия Нинова: До дни Елена Йончева вади Разследване, което ще вкара в Затвора Министри и депутати от ГЕРБ

Следващата седмица журналистката и соцдепутатка Елена Йончева ще покаже със свидетелства и документи корупция в най-високите етажи на властта и там отговорност няма да носи някой шеф на агенция или чиновник, защото става въпрос за сговор на министри, за корупция и заличаване на следите. Това обяви соцлидерката Корнелия Нинова в отчетния си доклад пред заседанието на 49-ия конгрес на БСП, който се провежда в зала 3 на НДК.

Тя говори за „политическия процес срещу Елена Йончева“ и предложи конгресът да излезе с декларация в защита на соцдепутатката. И с нейно съгласие обяви, че в последния месец тя прави разследване, което следващата седмица ще представи по червената телевизия, разказа соцлидерката. Елена има нужда от подкрепата ни, тя няма да се уплаши, защото това е битка за държавността, срещу корупцията, каза тя. Това, което правят спрямо нея и нас са последните опити на диктатурата да се задържи, допълни Нинова.

Днес ще взимаме решения за бъдещето на всеки от нас – на България и на Европа. Вече 30 г. живеем в преход, за който всички партии носим отговорност. В тези години икономически кръгове си купиха политици от всички цветове. Който и да е на власт, тази прослойка продължава да се възпроизвежда. Това е паралелната държава, каза още Нинова. 30 г. политически грешки ни доведоха до стряскащата констатация на учените, че България е в клинична демографска смърт и изчезва, допълни тя.

В последните 10 г., в които управлява ГЕРБ, се добавиха нови проблеми. В България се установи авторитарна власт, държавата е превзета от малцина, народът е поробен и държан в страх от свои. Корупцията е държавна политика. Това не може да продължава. Този модел ни убива, той не може да бъде кърпен, трябва да бъде сменен, категорична бе лидерката на БСП.

Проблемът за нас не е в държавното устройство, нито в обществените отношения, регламентирани в конституцията, а в нейното грубо погазване. Според конституцията сме парламентарна република, а ГЕРБ я превърна в премиерска, използва съдебната власт, за да наказва непослушните и инакомислещите, каза Нинова.

Корабът на управлението потъва и първи го напускат патриотите, което е сигнал, каза Нинова. И обясни, че се прави политика на парче и по интереси, а правителството мисли само за собственото си оцеляване. Нашият разговор е за бъдещето. Ще има истинско разделение на властите, съдебната система няма да се ползва като бухалка срещу опонентите. Ще спрем войната между институциите. Ще има еднакви правила за бизнес за всички, каза Нинова и обеща, че няма да има рекет и заплахи за бизнеса. Тя обеща да върне държавата в икономиката.

При откриването на червения конгрес бяха регистрирани 623 делегати. На форума присъстват и много гости. Заседанието започна с модерно видео с рок озвучаване с кадри от събития на БСП през изминалата година. Сцената пък е с огромни екрани и червени светлинни табла.

Вечни лидери няма, БСП се крепи не на един човек, а на членовете и симпатизантите си

Да започнем разговора за евроизборите с политики, а не интриги и листи, призова соцлидерката

Вечни председатели няма. Нашата партия не се крепи на един човек и на председателя си. Тя се крепи на вас – членовете и симпатизантите ни. Това заяви соцлидерката Корнелия Нинова в словото си пред червения конгрес. Тя напомни, че откакто е начело на партията е въведен двугодишен мандат за лидера – т.е. 8 г., и пряк вътрешнопартиен избор.

Темата за лидерството не е в дневния ред на форума, но Нинова я използва като пример, че БСП е започнала промяната от себе си, затова хората трябвало да й повярват, заслужавала да бъде избирана, за да промени и България.

Не ви обещаваме просто празни думи, а с изстрадани действия, защитаваме конституцията, християнските ценности, семейството и децата. Когато се противопоставихме на Истанбулската конвенция, никоя партия не бе поставена на такъв натиск – ГЕРБ ни обяви за антиевропейска партия, имаше опасност от замразяване на членството ни в ПЕС, но не отстъпихме. Критики, агресия, натиск, дори от собственото ни политическо семейство, но ние не отстъпихме и защитихме България и българите, каза Нинова. И напомни, че същото се е случило и с Пакта за миграция.

Да започнем с политики, с национални и европейски интереси, а не с интриги и редене на листи, призова Нинова своите по темата за бъдещите европейски избори през май. Тя обясни, че в червените листи ще влязат хора, които категорично ще защитават: равнопоставеност без двойни стандарти, Шенген, нови собствени ядрени мощности, отмяна на санкциите срещу Русия, ускорепо създаване на европейска прокуратура, интеграция на Западните Балкани. Но и ще се противопостяват категорично на: Истанбулската конвенция и третия пол, на джендър идеологията в училище, на Пакта за миграция, на пакета „Макрон“, на двойните стандарти в храните.

Не подценявайте европейските избори. Всеки глас е важен за бъдещето на Европа, а оттам и за нашето. Освен Европа, можем да променим и България. Процентите са изравнени, 4 месеца преди изборите сме на равен старт, обясни соцлидерката. И допълни, че ако БСП победи ГЕРБ на евроизборите, има възможност да ги отстрани от властта и тук.

Ако изборите са честни, вярвам, че ще ги спечелим, категорична бе соцлидерката. Като рискове тя посочи подмяната на вота, купения вот, страхът и манипулацията. Отказът от машинно гласуване е срам, но те го правят с цел да фалшифицират. Българи, не продавайте страха и достойнството си, призова тя.

И обясни, че хората трябва да дадат доверието си на БСП, защото докато другите партии търсят вината извън себе си, столетницата единствена е имала смелостта да признае грешките си. И освен това започнала промяната от себе си – бавно, мъчително, с вътрешни трусове, но неизменно. Като даде за пример освен мандатността на лидера, и тази на депутатите. Лишихме се от знакови личности, но показахме че политиката не е самоцел и вечна, обясни Нинова.

Нинова нарече манипулация това, че БСП е антиевропейска партия и приказките, че ще ни изведе от Европа. Днес много от лидерите на Европа имат нашето разбиране за нейното бъдеще и това е макар и закъсняло признание за проевропейската визия на БСП, обясни тя.

ЕС е в криза, неравенствата са огромни, гражданите обедняват, а съюзът е все по-разединен. Досега Европа се управляваше от десните партии и вместо Европа на гражданите, а превърнаха в Европа на интересите, монополите и гигантите. Полагат грижа не за хората, а за големите акули, критикува тя.

Левицата в Европа също допусна грешки. Тя отстъпи от социалната държава. В някои държави колегите се изкушиха от властта и влязоха в коалиция с основните ни опоненти, критикува още Нинова. Даде за пример и подкрепата на левицата в Европа за миграционната политика и джендър идеологията. Защо се чудим тогава, че крайни националисти и популисти печелят доверие. Не са виновни гражданите, а досегашното статукво и политическите елити, каза тя.

Голямата задача пред европейските социалисти е да запазим съюза единен, но да зачитаме и националния интерес на всяка държава, каза Нинова. И критикува ГЕРБ, че досега са били узурпирали европейската идея в България. Ако уважаваме основните европейски принципи, то ГЕРБ са антиевропейска партия. Те застрашиха сигурността с нерегламентирано издаване на европейски паспорти. Минираха така усилията на мнозина преди тях България да влезе в Шенген. Проспаха по време на председателството пакета „Макрон“, което е тежък удар по българската икономика. И ни отдалечиха от равноправното членство в ЕС, а ни поставиха в периферията му, обясни соцлидерката.

Тя благодари на всички социалисти за енергията и работата им, благодарение на които доверието в партията растяло. Нарече левите депутати невероятни бойци, благодарение на които промяната в България започвала. Но ги призова през следващите месеци да подадат ръка на всеки българин, който милее за свобода и род. Дайте им смелост и сила да бъдат част от промяната, даде задачата лидерката. А накрая се обърна към българите с призив да не се страхуват да изразяват волята си. Силата не е в политиците, а във вас. Вие решавате бъдещето си, всичко зависи от вас, завърши тя с призив към българите. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

8 коментара

  1. На какво се радвате и викате браво???? Не виждате ли че куРнелия използва Йочева за пешка? само и вдига акциите и я нашива, тя е по навътре в играта ,защо тя досега не ги извади???лисица

    • До Кур колев: Ей, трол гербаджийски на*ран! Опорната ти точица „що досега не ги извадила документите Йончева“ е мега малоумна. Ами не ти ли хрумна на теб и останалите платени боклуци като теб, че сега се е добрала до тия документи, бе. Аре бегай да играеш, свиня тролска нещастна.

  2. А бе КУРнелия нали беше от СДС , толкова ли няма кадърни в БСП , че до нея опряха ?

    • Сив вълк, ти си елементарен герберастки трол и простоватите ти закачки нямат никаква стойност.

  3. Дали пък това със Елена Йончева не е изфабрикувано от БСП за да се настрои общество и да почнат да вадят кирливи ризи,защото предстоят избори.А кога ще се върнем назад във времето за да видим кои ризи са по кирливи,кой краде повече не се знае.Насъскват ни едни срещу други,за да ни отвличат вниманието от същинските проблеми.

    • Ха-ха!!! И кои са същинските проблеми, бе Теодорче – тролче?!?! Това, че Боко и Шайката му крадат десетки милиарди на година не е съществен проблем за нацията и държавата ни, така ли?

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *