Елена Йончева: Правя ново Мащабно Разследване, което ще ВЗРИВИ Управляващата Мафия! Мутренската вендета на ГЕРБ срещу мен ще се провали! Ето защо:

„Целта е да бъда злепоставена, публично унижена и сплашена. И по този начин разследванията ми да бъдат омаловажени. Така работят мутрите. Това е бандитска саморазправа“. Така журналистката Елена Йончева коментира повдигнатото й вчера обвинение за пране на пари. Йончева разкри, че съвсем скоро ще е готово новото й разследване, което този път не просто уличава, а направо заковава ГЕРБ в огромни корупционни схеми. Това е поредица от разкрития, които силно ще притеснят и разтресат управляващите, открехва завесата на новия си проект журналистката.

Вчера Съюзът на българските журналисти (СБЖ) излезе с изявление в защита на Елена Йончева. „Преследването на Елена Йончева е възмутително. Ударът по такава емблематична журналистка и депутат, смело разобличаваща злоупотребите на властта, е брутална саморазправа със свободата на словото и с политически опонент“, заяви председателят на СБЖ Снежана Тодорова. СБЖ категорично застава зад Елена Йончева и определя обвиненията срещу нея като абсурдни. 

Ето какво каза по темата Корнелия Нинова:

„КТБ фалира през 2014 г. През 2017 г. Иван Гешев обяви, че в модела КТБ са разкрити връзки на много политици, получавали нерегламентирано пари по нареждане на Цветан Василев в брой. Тогава аз написах писмо с искане имената на тези полици да бъдат обявен публично. Но до днес, 2019 г. нито едно име на политик не е обявено публично, камоли Прокуратурата да му е повдигнала обвинение. Затова пък създадената от Борисов и Цветанов Специализирана прокуратура повдигна обвинение на Елена Йончева. И ние от БСП се питаме защо сега, след 5 години“, попита Корнелия Нинова.

Всички стоим зад нея. Няма да позволим управляващата мафия да упражнява репресия и натиск срещу Елена Йончева“, заяви тя.

„От днес привличаме и международна подкрепа – изпращаме писма с информация до посолствата на ЕС, до Международната федерация на журналистите, Европейската федерация на журналистите, „Репортери без граници“, съобщи лидерът на левицата.

Вчера Специализираната прокуратура на Борисов, повдигна официално обвинение на Йончева в пране на 300 000 лева. Въпросната сума Йончева е получила от ТВ7 за заснемането на поредица от документални филми за Украйна, Сирия и Турция, както и за закупуването на снимачната техника и оборудване за целта. Филми, които са излъчвани неколкократно по ТВ7 и българския зрител е добре запознат с тяхното висококачествено съдържание.

„Пране на пари е, когато получаваш средства, придобити по престъпен начин. Въпросните средства са ми преведени по банков път. Те идваха от тази банка (КТБ), която по това време бе наградена за „Банка на годината“ и която се контролира от държавни институции като БНБ, които са били длъжни да следят за произхода на парите, които постъпват в нея“, пояснява журналистката.

„А какво да кажем за собственика на КТБ – банкерът Цветан Василев. През 2011 г. лично Цветан Цветанов връчи наградата „Мистър икономика“ на Цветан Василев, но твърди, че нямал никакви лични и работни отношения с банката му“, заявява още Йончева.

„През следващите месеци обвиненията ще се сипят срещу мен. Не изключвам и вероятността да ме вкарат в следствения арест. Чисто теоретично могат да го направят.“, коментира журналистката.

Йончева определя обвинението като „абсурдно“ и настоява колкото е възможно по-бързо делото да влезе в съда, но се съмнява, че това ще стане, защото „целта е, оттук нататък, в продължение на месеци, медиите на ГЕРБ да сипят всякакви лъжливи обвинения срещу мен. Знаят, че не могат да ме осъдят. Целта е да съсипят името ми и да ме спрат.“

„Ако някога в живота си съм правила нещо нередно, с какъв акъл ще тръгна после да правя разследвания за всички корупционни схеми в България, да събирам документи, да сигнализирам прокуратурата…? Как го прави човек, ако е извършил нещо нередно?, коментира в своя защита Йончева.

Очевидно целта на ГЕРБ е да ме унижат публично и да ме омаскарят. Целта е да бъде хвърлено петно върху работата ми като журналист. Но имам новина за тях: Нито съм се уплашила, нито имам намерение да спирам. Съвсем скоро ще излезе ново мое разследване, върху което работя от месеци. Отне ми време, защото е доста мащабно. Знам доколко то ще притесни властта на ГЕРБ“, завърши Елена Йончева. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

9 коментара

  1. Браво Елена. Сега управляващите посегнаха и върху друга разследвада журналистка Валя Ахчиева. Сигурно и тя е настъпила по мазола някой друг от високите етажи.
    Елена и Валя ние сме с вас! Не се предавайте.

  2. ГЕРБ УСЕЩАТ ЧЕ ГУБЯТ ПОЧВА ПОД КРАКАТА СИ ДОРИ И В ЕВРОПЕЙСКИТЕ СТРУКТУРИ, БОЙКО ВЕЧЕ Е НЕДОЛЮБВАН И В ЕНЕПЕ СЛЕД НОМЕРА КОЙТО НАПРАВИ С УЖ КОНКУРСА ЗА САМОЛЕТИТЕ. ЗАТОВА СЕГА СЕ ХВАЩА КАТО УДАВНИК ЗА СЛАМКА НО И ТУК ЩЕ УДАРИ НА КАМЪК ЗАЩОТО ТОВА ЩЕ ГО ДОВЪРШИ, ИЗЛАГАЦИЯТА Е ГОЛЯМА И ПРОВАЛА НА БОЙКО, ГЕРБ И ПОРЪЧКОВАТА ПРОКУРАТУРА ЩЕ Е ОГРОМЕН. ЛОШОТО Е ЧЕ ТОВА УДРЯ МНОГО И ПО ИМИДЖА НА БЪЛГАРИЯ НО, ЗА ТОВА ДЕБИЛИТЕ ОТ ГЕРБ ИЗОБЩО НЕ МИСЛЯТ, ВАЖНОТО Е ОЩЕ НЯКОЙ МЕСЕЦ ИЛИ СЕДМИЦА ДА СЕ ЗАКРЕПЯТ НА ВЛАСТ, РАЗЧИТАЙКИ ДА ВКАРАТ ХОРА В ЕВРО ПАРЛАМЕНТА.БЪЛГАРИНО ОСЪЗНАЙ СЕ НЕЗАВИСИМО ЧЕ СИ ОТ МАФИОТСКАТА ГЕРБЕРСКА АДМИНИСТРАЦИЯ, НЕ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ТЕЗИ КОИТО СЪСИПАХА БЪЛГАРИЯ. ПОМИСЛЕТЕ ЗА ДЕЦАТА И ВНУЦИТЕ СИ , В ТАЗИ ПРОДАЖНА ДИКТАТУРА ЛИ ИСКАТЕ ДА ЖИВЕЯТ.

  3. Не, няма да успеят!!! Правото е на Елена Йончева защото разкрива престъпленията, които правят. Елена, ние, обикновените хора, които страдат и бедстват от тези крадливи, лицемерни и лъжливи гербаджий сме с вас! Кураж и само напред!Дано най-сетне хлопнат тежките затворнически врати и за тях!

  4. Елена Йончева е „мъжко“ момиче! Образно казано, с далеч по-големи топки от дебелогъзия банкянец, който две приказки на кръст не може да върже. А за пипонестоглавия възпитаник на помощното училище за гении у Вършец да не говорим…Абе намериха си майстора с Елена! Да не плачат после какво им се случва, че и двамата са не за затвора, а за бесилката…

  5. Не ви ли се струва ча яростната пропаганда, която се води от добре платените медии срещу циганите се насърчава от управляващите. С това те се стремят до отклонят ГНЕВА НА ХОРАТА срещу високите цени и ширещата корупция върху циганите. Не че циганите не са крадливи, но властта ги задминава по кражби. Излиза както в поговорката „За кокошка няма прошка, за милион няма закон“ Вижте с какво злорадство показват как багерите рушат жилищата на циганите поспед зимата в намалото на януари т.г.Това хуманно ни е.
    И за този КОМАНДОС пребит от двама хилави цигани. Що за командос е той? Въпроси ми е вече към г-н Каракачанов.

  6. Не ви ли се струва ча яростната пропаганда, която се води от добре платените медии срещу циганите се насърчава от управляващите. С това те се стремят до отклонят ГНЕВА НА ХОРАТА срещу високите цени и ширещата корупция върху циганите. Не че циганите не са крадливи, но властта ги задминава по кражби. Излиза както в поговорката „За кокошка няма прошка, за милион няма закон“ Вижте с какво злорадство показват как багерите рушат жилищата на циганите поспед зимата в началото на януари т.г.Това хуманно ни е.
    И за този КОМАНДОС пребит от двама хилави цигани. Що за командос е той? Въпросът ми е вече към г-н Каракачанов.

  7. Не ви ли се струва ча яростната пропаганда, която се води от добре платените медии срещу циганите се насърчава от управляващите. С това те се стремят до отклонят ГНЕВА НА ХОРАТА срещу високите цени и ширещата корупция върху циганите. Не че циганите не са крадливи, но властта ги задминава по кражби. Излиза както в поговорката „За кокошка няма прошка, за милион няма закон“ Вижте с какво злорадство показват как багерите рушат жилищата на циганите поспед зимата в началото на януари т.г.Това хуманно ни е?
    И за този КОМАНДОС пребит от двама хилави цигани. Що за командос е той? Въпросът ми е вече към г-н Каракачанов.

  8. Браво Елена ,българският народ е с теб. Толкова години този народ е унижаван и ограбван. ГЕРБ съсипаха красивата ни страна. Нищо нямаме вече.Един завод през тяхното управление не е построен. Всичко което получиха от Брюксел се разпредели между тях.Идва тяхното време , време ,да дадат отговор за тези не милиони а милиарди които ограбиха. Нищо на този свят не остава не наказано. Ти си силен човек и с нашата подкрепа , ще имаш своя и на народа успех. Направиха голяма грешка горките за която ще съжаляват , но така е трябвало да стане и стана.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *