„Комсомолская правда“: Разпитът на терористите разкри – следите водят към Украйна, САЩ са знаели всичко (С ВИДЕО)

Появиха се видео откъси от първите разпити на терористите в минутите непосредствено след залавянето им в района на Брунск, близо до границата с Украйна. Вижте ги добре на долното видео. Това са престъпниците, които хладнокръвно убиха над сто души и раниха други сто в Crocus City Hall. И познайте какво? Дори само от тези два кратки откъса от разпитите им става ясно много. Достатъчно, за да направим някои важни заключения, пише „Комсомолская правда“.

Разпита на двама от терористите в момента на залавянето им

ВИЖ ВИДЕОТО:

Видео разпитите на двамата терористи са кратки, но казаното в тях е много важно. При такъв тип арести скоростният разпит е изключително важен, защото веднага след преследването и престрелките, арестуваните нямат време да се съвземат и опомнят, за да излъжат. Под влияние на високия адреналин хората обикновено казват истината. Макар че точно тези би следвало да ги наричаме нечовеци след всичко, което са направили.

От чутото и видяното по време на тези два разпита става ясно следното:

– Терористите не са вербувани от „Ислямска държава“ (ИДИЛ). Тези хора не са фанатици на радикалния ислям. Въпреки че един от тях е вербуван от помощник на ислямски проповедник, чиито проповеди е слушал онлайн в социалната мрежа „Телеграм“. Отишли са да убиват не заради религията, а за пари. А парите, които са им обещани, за да отнемат човешки животи, са нищожни. Половин милион рубли на човек. Това са около 5 хиляди долара. Ужас!!! И не че са ги получили – предварително са им платени едва половината.

Ролята на САЩ:

– Съединените щати, които усърдно уверяват в момента, че ИДИЛ стои зад терористичната атака, се разобличиха сами с предупреждението си на 7 март към американските граждани в Русия да „избягват посещение на масови мероприятия и особено на концерти, тъй като през следващите дни се очакват терористични актове в Москва от ИДИЛ“. А буквално секунди (по-малко от минута след терористичната атака в Крокус сити хол“) Джон Кърби направи официално изявление, в което обясни, че САЩ и Украйна нямат нищо общо с терористичния акт, а той вероятно е дело на ИДИЛ. Да добавим, че малко след изявлението на Кърби ИДИЛ услужливо и добросъвестно поеха отговорност за атентата.

Терористите (таджики-мюсюлмани) явно са специално побрани от „клиента“, за да могат да бъдат представени на лековерната западна публика като религиозни фанатици.

Горните факти сочат с категоричност, че САЩ са знаели предварително кои са извършителите на терористичната атака. А може би те сами са ги подбрали и вербували.

Но най-вероятно терористичната атака е организирана от украинските специални служби. Почеркът е твърде подобен на техния – „многоходови операции“. Американците тук явно само са планирали и контролирали. Но във всеки случай са били напълно наясно кой и кога ще извърши атаката.

САЩ са знаели всичко:

– Защо твърдим, че САЩ са били наясно? Те знаеха твърде много дребни подробности, които разгласиха предварително – още на 7 март – включително факта, че извършителите на терористичната атака ще бъдат представени като членове на ИДИЛ. И това, че терористичната атака ще се случи през март („през следващите дни“), „на многолюдно място“ и даже уточняват „на концерт“.

Защо руските специални сили позволиха на терористите да се измъкнат от Москва и да стигнат чак до гр. Брянск – на 400 км. от Москва?

– Е, прякото участие на Украйна се издава от маршрута на бягството на терористите. Може би затова бялото им рено беше задържано едва край Брянск на 80 км. от границата с Украйна. Позволили са им да изминат почти 400 км. от Москва. За да се уверят (службите) накъде водят следите, къде е следващата брънка в организацията на терористичната атака. А може би дори и къде са организаторите.

Защо на концерта на група „Пикник”…

– Има яснота защо терористичната атака се случи точно в „Крокус сити хол“. Един от терористите казва, че е трябвало да извършат атентата по-рано през март, но тогава нещата са се осуетили. Най-вероятно първоначалният план е бил да ударят залата в периода 8-11 март по време на трите последователни концерта в тези три поредни дни на патриотичния певец Шаман. Концерти, за които билетите бяха изцяло разпродадени и залата „Крокус сити хол“ щеше да е препълнена. Периодът съвпада и с президентските избори в Русия, и с въздушно-сухопътната атака, предприета от Украйна срещу Белгородска и Брянска области. Било е планирано този терористичен акт да е част от цялостната операция по дестабилизиране на ситуацията в Русия. В крайна сметка на 7 март посолството на САЩ в Москва предупреди своите граждани, че „през следващите 48 часа“ има голяма вероятност от терористични атаки в Москва. Това предупреждението на 7 март е точно в навечерието на концертите на Шаман.

След това предупреждение руските специални служби засилиха мерките за сигурност и явно това е осуетило терористичната атака. И то преди празника и изборите. Но тези, които са поръчали терористичната атака, не са я отменили, а само са я отложили.

Следващият голям концерт в „Крокус“ беше на група „Пикник“ на 22 март…

…И защо терористите в повторния си опит се прицелиха пак в „Крокус“

– Фактът, че е сменена датата, но не и мястото на терористичния акт, говори, че престъпниците са се готвели да го извършат в „Крокус“. Те са проучвали плана на сградата предварително и може би са имали съучастници сред персонала, защото оръжието и мунициите им е вкарано предварително в сградата и е било укрито там в тайници.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *