Ковид-19 е икономическа катастрофа, а не пандемия! Кризата ще събори предсрочно режима на ГЕРБ!

Дори да се стигне до редовни избори, ГЕРБ няма да ги спечели. Зависимият Борисов ще клекне пред германските си господари и ще пусне Северна Македония в ЕС.

Оценката ми в края на лятото, че на 9 юли в България започнаха не „протести“, а народна антимутренска революция, издържа и след края на яхнатите и след това изоставени от „Отровното трио“ протести. Спонсорираните от американски НПО Хаджигенов, Бабикян и Минеков изпълниха задачата на американските си платци да притискат Борисов докато не сключи няколко договора със САЩ, след което си биха камшика. Сега от Козяк са им възложили нова задача – да бабуват и да дундуркат новия американски политически проект, съставен от трите политически партии – „Изправи се.БГ“ на Мая Манолова, „Има такъв народ“ на Слави Трифонов и „Да, България“ на Христо Иванов. Изглежда че новият проект на Вашингтон, който трябва да замести ГЕРБ в управлението на България, ще е коалиция от тези три партии. Защо янките са се спрели на тях – защото са скрито десни и имат потенциала да привлекат част от левия електорат на БСП. А САЩ за нищо на света няма да допуснат колонията им България да се управлява от лява, социална партия, каквато е БСП.

Но думата ни беше за протестите. Въпреки абдикацията на американските агенти от „Триото“, бунтът на улицата продължава в други формати. Но по-важното е, че постиженията на летните протести не са загубени. Революционната ситуация се развива динамично.

Низините не искат да живеят постарому. Народният гняв срещу мутро-режима расте и придобива всеобщ характер независимо от паническите опити на ГЕРБ да купува едни или други обществени групи за сметка на нарастващия до колосални размери държавен външен дълг. Икономическата Ковид- катастрофа и здравната катастрофа, предизвикана от некадърниците от ГЕРБ и донесла на народа незапомнени в мирно време страдания, изглежда сама по себе си има потенциала да събори предсрочно режима. А кой знае какво ни предстои през зимата!

Върховете не могат да я карат постарому. Те са в паника. 80% от българите вече смятат Борисов за архизлодей – или в най-добрия случай за луд, изгубил всякаква реална връзка с действителността. Той е смъртно уплашен, стресиран, недоспал, надебелял, грозен, жалък – карикатура на някогашния напет Батман с черен шлифер, федора и „Глок“ на пояса. Той не може да държи вече и волана на „джипката“ си, камо ли на държавата.

Работата със субективния фактор на революцията също се развива. Президентът Радев окончателно се утвърди като нейния едноличен лидер – след гербаджийските интриги около уволнението на шефа на кабинета му Калоян Методиев, след като се изясни, че между Радев и Нинова не само че няма никакви проблеми, но и продължават да са в близки приятелски отношения.

Покушенията на режима на диктатора Борисов срещу Радев продължават да взривяват народния гняв. Така беше на 9 юли при нахлуването на Гешев в Президентството, така беше при завръщането на Радев от Талин, въпреки известната неяснота на ситуацията, така беше в особено голям мащаб и след злополучния опит на властта чрез мекерето си Бойко Василев  и „Панорама“ да го натика президента в ъгъла и да го омаскари. Всъщност Радев трябва да се моли Борисов и лакеите му да продължават да го атакуват все така. Както бе очевидно още през август 2016 г., в народната свяст президентът се явява идеализиран, като истинския антипод на злодея Борисов, негова Немезида. И сега силата, която изостави Борисов, сякаш преминава у Радев.

Засили се и международният натиск върху режима по различни направления, от резолюцията на ЕП, подкрепена и от хора на ЕНП, през участието на чуждестранни евродепутати в протестите в София – до преговорите с Македония за ЕС.

И един много любопитен факт: В деня на американските избори сп. „Форин полиси“, официален орган на Демократическата партия и рупор на анти-Тръмпизма, размаха плашилото на Борисов с водещо заглавие: „Искате ли САЩ да станат като България на Борисов – с олигарси, корупция, фейк нюз медии, фалшива демокрация – тогава гласувайте за Тръмп!“ От това по-ясно рязане на квитанцията – здраве му кажи! Демократите взеха властта и смятайте каква ще е съдбата на Борисов. Да припомним, че преди да пристане на Тръмп, Борисов беше човек на демократите, но явно някой във Ващингтон е решил, че вече е изхабен и за пенсия. Затова и подготвят нов проект, който да го замести на кормилото на властта в колонията им България. И този проект вече е факт – коалиция между Трифонов, Манолова и Иванов. Обяви го самият Бабикян вчера.

А куриозното скорошно признание на немската дипломатическа чиновничка Гудрун Щайнакер, че ГЕРБ е замислен и създаден от баварския ХСС (нищо, дето Борисов твърди, че на*бал баварския премиер с 200), на немската фондация към ХДС „Ханс Зайдел“ и с помощта на захранените с немски пари регионални дирекции на полицията в България? Какви ли разкрития за мафиите ХСС, ХДС на Меркел, ЕНП и други немски национални структури ни очакват, когато Борисов, Цветанов и другите застанат най-сетне пред съда?

Интересен момент е признанието на Гудрун Щайнакер, че ХСС създали ГЕРБ, за да противодействат на „комунистите“ на Станишев и тяхната корупция. Както за Тръмп, както за българските „психо-десни“, така и за ХСС и ЕНП „битката с комунистите“ не е нищо повече от инструмент за отвличане на вниманието на масите, абсолютно лишен от връзка с действителността. Какви комунисти, какъв комунизъм в ултра-капиталистическа България, член на НАТО от 20 години, член на ЕС от 12 години, колония на Америка и Германия, държава, в която целият западен плебс се чувства като в собствения си клозет? Идеологията на съвременното градско-психо-дясно е тотален фейк, пълна митология. Но и на съвременното псевдоляво в САЩ (неолибералите от Демократическата партия) – също, както ще видим скоро на друго място.

Друг куриоз е, че Борисов – човекът, който „спря три руски проекта“, днес в очите на американските неолиберални демократи покрай другото вече е набеден и за руски човек. Може би Радев все пак знае нещо от кухнята, за да упорства така с инициативата „Три морета“, която си е американски военен проект в ущърб на България и Русия едновременно, защото ги противопоставя военно. По всичко личи, че Байдън ще върне курса на Обама и Хилари към тотална враждебност спрямо Русия.

Но дори у нас да се стигне до редовни избори през март, вече ясно се вижда, че ГЕРБ няма да ги спечели. БСП, освободила се от герберските ортаци в редиците си, излиза напред в проучванията, жъне все повече и все по-масови симпатии с ясните си позиции и с депутатите си доброволци. Има и заявена решимост на политически активните граждани от различни цветове да не се допуснат отново герберски фалшификации. Черешката на тортата беше интригата на властта, целяща да очерни БСП и Нинова. А именно: Медиите на Борисов пуснаха слуха, че Борисов правил постъпки да „предаде властта“ на Нинова срещу обещание от нейна страна да не го арестува и съди. Разбира се, че това е гербаджийски фейк, целящ да обезсили основният им конкурент за властта. Никой, дори да иска, не може да обещае на Борисов че няма да влезе в затвора.

Един въпрос, по който позицията на кабинета засега съвпада с настроенията на народа ни, е по преговорите с Македония за ЕС. Това не е индулгенция за запазване на режима. Трябва да имаме предвид, че ЕС в сегашния си вид е пътник. Не само защото създава повече проблеми, отколкото решава, а защото това недоносче има такива структурни проблеми, които не се решават с реформи, а със събаряне. И това ще се случи – съвсем скоро. В България ЕС и ЕНП по собствените им скорошни признания създадoха и наложиха напастта ГЕРБ. Ползата за България от ЕС е силно отрицателна. И така е с държавите в цялата европейска периферия, пък и в някои от най-„вътрешните“ строго-западни страни от съюза, които вече може да се броят за западнали. На всичко отгоре ни атакуваха и с ковид-измамата, чиято единствена цел е да прикрие задаващата се икономическа, финансова и системна криза на западния капитализъм. Криза, която ще доведе до тотален апокалипсис в САЩ, съюзниците и колониите им. Така че разширяването на ЕС в момента е безсмислено прахосване на сили и средства. Никой не си купува фабрика на 9-ти септември, нали?

Независимо от това, българското правителство – което и да е то, което замени катастрофиралия мутрорежим на ГЕРБ – за да признае каквото и да било, свързано с държавата, сега временно наричана „Република Северна Македония“, задължително трябва да издейства анекс, в който да пише, че признава тази република и нейната история от момента на създаването й нататък- тоест след 1945 г., когато Северна Македония е в рамките на Титова Югославия, и че титулната й народност „македонци“ и стандартният книжовен език и писменост „македонски“ са създадени с административни актове на ФНРЮ и НРМ в 1945 г. на базата на българските етнос и език.

Самата немска създателка на ГЕРБ, Ангела Меркел призна, че македонският език е създаден от Благой Конев (Блаже Конески) в 1945 г., а ние бихме добавили, че това е български диалект, чиято азбука е взета от сръбската с много малки изменения, колкото да се премахнат всички типични български букви, характерни и за фонетиката на повечето югозападни наши говори.

В анекса трябва да пише и, че РСМ не претендира етнически за никоя част от историята и културата на други страни отпреди 1945 г., нито за малцинствен статут на население извън своите държавни граници от 1945 г. и след това. И че няма да проповядва омраза към съседни страни и народи. Бихме отстоявали тази наша позиция не само по отношение на Македония, но и при евентуално приемане на Сърбия в ЕС, ако съюзът все още съществува – нещо, в което силно се съмняваме.

Как да се отстоява нашата позиция в ЕС ли? ГЕРБ нищо не може да отстоява. Нужно е веднага да се състави компетентно и решително правителство в София, което покрай другите по-наложителни задачи да се заеме и с външната политика. Македония сигурно няма да е най-важният ни проблем, но не е и маловажен, защото стане ли член на ЕС, в Скопие ще се развихри болнав анти-българизъм, борбата с който ще ни коства много време и сили, а ВМРО ще останат без бизнеса си с паспортите. Битката с Македония е и отличен повод да отстоим суверенитета си от Брюксел и Вашингтон в момент, в който това е лесно изпълнимо, стига на мостика на държавния кораб да не са лица с дебели криминални досиета като Борисов.

Може ли Борисов да отстъпи на ЕС и Вашингтон за Македония? Разбира се – това е човек без принципи и тотално зависим от западните си господари.

Достатъчно е Германия да го понатисне малко по-силно и Борисов ще поддаде. Защото за колониална администрация, каквато безспорно са ГЕРБ идеологията няма никакво значение. За тях геополитическите решения, диктувани им от западните им покровители от позицията на силата, без никакво дори номинално съобразяване с желанията на народа в колонията, си е нещо напълно в реда на нещата.

Има ли македонизмът шанс в едно „отворено“, глобализирано и все по-денационализиращо се общество, каквото се явява Европейския съюз? Би следвало да считаме че няма! Защото Скопие и към момента продължава да поддържа измислената си етническа и историческа митология с помощта на полицейски авторитарен режим, остатък от сръбския, макар и вече без сърбите. Северна Македония си е в действителност „бившата югославска република Македония“, това е най-точното й определение.

Та значи ако Скопие влезе в глобализиарния ЕС, дали там пък няма македонизмът да се разтопи някак от само себе си? Отговорът обаче е: Не. Защото ЕС не се интересува от демокрации и отворени общества в колониалната си периферия, където са и България, и Македония, а само от интересите на метрополиите в ядрото на империята. Ние, българите, имахме доста време да го проумеем и такъв е горчивият ни опит. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Бочко е резил!!!!!!
    Бочко е позор!!!!!!
    ОСТАВКА И ЗАТВОР !!!!!!

  2. А бе, ей хора, спрете да показвате тая отвратителна мазна мутра!Вече ни се повдига като го видим и чуем простотиите му!

  3. ГАДНА МУТРО БЪЛГАРОУБИЕЦО ИМАШ ВСИЧКАТА НИ НАРОДНА ОМРАЗА И ОТВРЪЩЕНИЕ АКО НЕ СЕ МАХНЕШ ЩЕ ТЕ РАЗСТРЕЛЯМЕ КАТО КУЧЕ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *