КНСБ: 5 МЛН. БЪЛГАРИ МИЗЕРСТВАТ ПОД ПРАГА НА БЕДНОСТТА! Проклет да си Борисов! Виж Тук:

Нови шокиращи данни дозакопаха ГЕРБ и тяхното „мъдро и далновидно управление“.

КНСБ направи проучване, според което на 4-членно семейство са нужни 2 250 лева, за да си позволи да води нормален живот, при това без излишни разходи, а само най-необходимите. Това прави по 562 лв. на човек. Проучването е съпоставено с цените на храните, стоките и услугите в България в момента.

И внезапно се оказа, че над 5 милиона българи живеят под този праг и то доста под него. Милион и половина, или 40 % от всички пенсионери пък са много под ръба на бедността и буквално на прага на умирачката, защото им се налага да вегитират с доход под 200 лв. на месец.  

Над 70%  от трудещите се от сутрин до здрач българи пък получават минималната или под средната заплата за страната.

Само 10 % от целокупното българско население взима високи заплати. Това са хората от управленския персонал, някои от служителите в министерствата, в общините и неправителствените организации на чуждестранна издръжка, както и някои компютърни специалисти, които работят за чужди компании. Хубави пари се получават още в митниците, на летищата и на някои ключови постове в енергетиката. Добре осребряват занаята си също и лекарите-специалисти. Както и мафиотите! Но последните, кой знае защо, не са отчетени в проучването.

Всичко останало е под ножа!

Ако някой запита защо са му на едно семейство 2 250 лева не месец, веднага ще направим бърза сметка. Разходите за отопление са над 200 лева. За телевизия, интернет и мобилни телефони също общо около 200. Все пак живеем в 21 век и без това не може. Топлата и студената вода струват майка си и баща си. Горивата -също. За да отидат и да се върнат от работа с градския транспорт, родителите трябва да дадат над 100 лева, а ако до работните им место се стига само с кола – много повече. Децата също ходят с транспорт на училище, а за там им трябват и джобни пари. В съвременното българско училище непрекъснато се събират средства за помагала, за културни мероприятия, за екскурзии и какво ли още не. В голямото междучасие пък всяко хлапе си купува закуска, която не пада под два лева.

А ако едното дете е бебе, просто не можем да му изчислим разходите, защото едно сокче струва 2 лева, един памперс – също два, едно пюре – два и нещо, а лекарствата бият всякакви рекорди.

И, забележете, дотук не сме пресметнали храната, която е необходима на четиричленното семейство за да изкара месеца!

Любопитно е защо КНСБ изнася тези данни чак сега!

Дали защото докато Борисов беше на власт, синдикатите не смееха да се обадят и да обявят, че народът е бос, гол и гладен, а олигархията и политиците – прекалено облечени и обути… до степен, при която Цецка Цачева стига дотам да си поръча обяд за 1 800 лева, само за да опита ястията.

Цели 7 години Бащицата даваше ценни съвети как да се храним с картофи и филии с мас, а висшистите да пасяли овце, щом толкова много искат да пият мляко. И никой не посмя да му се опъне. Плахите опити за протест в социалните мрежи бяха прилежно забърсвани от платени админи или оплювани от пълчища наети специално за целта герберски тролове. А в публичното пространство се даваше думата само на онези платени идиоти, които хвалят властта.

При всеки опит синдикатите да поискат по-високи заплати, а опозицията- по-високи пенсии, Бай Х*й изскачаше с аргумента, че народът си живеел добре, че 1 000 блока вече са санирани, построени са магистрали и… какво повече може да иска? От Съюза на работодателите услужливо му пригласяха и обясняваха как държавата ще стигне до фалит, ако работниците поискат 430 лева минимална заплата.

В резултат на безпрецедентната наглост на ГЕРБ обаче тази зима хора започнаха да умират от глад и студ. Но до една зависимите от държавно финансиране медии бързаха да обвинят близките им, че не се грижели за тях.

Увеличи се броят на клошарите. На бедните им падна пердето, плюха си на достойнството и открито се навряха в казаните да търсят някоя обелка от картоф, или парче мухлясал хляб. Старци замръзваха в леглата си и повече не се събуждаха. Болни бяха позорно гонени от болниците, понеже не са осигурени. А не са осигурени, защото са безработни. А са безработни, защото… Всички знаем защо! Нещастници започнаха масово да мрат, докато чакат линейка или докато се доберат до някой доктор. Деца напуснаха училище, защото родителите им нямат пари да им купят учебници и дрехи.

По улиците плъпнаха армии от просяци и малолетни престъпници.

Такива са видимите резултати от управлението на Борисов… докато „ГЕРБ градеше България и имаше Волята да продължи!“. Истината е, че бедствието „ГЕРБ“ доведе 5 милиона души до ръба на отчаянието и мизерията! И сега същото това политическо бедствие иска от унизените, гладните и болните пак да гласуват за него. Що пък тия 5 милиона излишни, след като пуснат бюлетината, да не направят едно групово ритуално самоубийство, или направо да се запътят към гробищата, за да не пречат на Бащицата мъдро да управлява останалите изхърбавели от глад и скудоумие овце.

А иначе се тупаме в гърдите, че сме в ЕС! Само дето се превърнахме в нещо като Сомалия, кацнала случайно върху картата на Европа.

А европейските чиновници се правят на слепи и глухи, че една страна-членка умира от глад, студ и недоимък. Крепят Борисов, защото им е удобен. Нищо, че е некадърен и крадлив плужек! Може да е мутра, но е послушен! И е единствения управник, който в името на ЕС е готов да убие народа си. Проклет да е! Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

9 коментара

  1. Всичко това е самата истина. Не мога да си обясня обаче, защо в интернета позволяват свобода на словото, докато във всички други медии тя е силно ограничена. Дали защото тези които биха извлекли полза от подобна свобода, нямат достъп до интернета, по простата причина, че не могат да си го позволят. Все пак това е свързано с известни разходи. Предполагам, че повечето от хората които са съгласни с мнението в scandalno.net не притежават компютри.
    Истина е също, че мнозинството от останалата част от населението ненавиждат тези които са на дъното и умират от глад, а боготворят крадците и мошениците които са над тях.

  2. На нас ни трябва бунт, а не тъжни жалби в интернет. Но както казва Борисов, материалът е готов да умре от глад, но не и на площада.

  3. Ако синдикатите си мислят ,че 562лв на човек са достатъчни аз съм готов един месец дасе сменим. Аз ще живея с техния доход какъвто и да е той ,но те да живеят с доход от 562лвда ги харчат както искат.Да си купят месо от 10-12лв/кг, сирене от 10 до 18лв/кг., кашкавал от18до 22лв/кг и тн. и тн. зеленчуци ,плодове ,лекарства и от там ток ,вода данъци , винетки и др. ако успеят , ще им сваля шапка!

  4. Къв курентар, то по-горе сичко си е изписано… трепане на българската нация и предав на отманската реимперия

  5. БОЙКО МРЪСТНИКО ДА ТЕ УБИЕ ГОСПОД ТЕБЕ ВНУКА ТИ КАКА ТИ ДЪЩЕРЯ ТИ И ДЯСНАТА ТИ РЪКА ЦВЪКО ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ

  6. ДА ТЕ УБИЕ ГОСПОД БОРИСОВ ТЕБЕ ВНУКА ТИ КАКА ТИ ДЪЩЕРЯ ТИ ДЯСНАТА ТИ РЪКА ЦВЪКО И ВСИЧКИ КАДРУВАЛИ И КАДРУВАЩИ С ТЕБЕ ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ

  7. БОЙКО МРЪСТНИКО ДА ТЕ УБИЕ ГОСПОД ТЕБЕ ВНУКА ТИ ДЪЩЕРЯ ТИ КАКА ТИ ЦВЪКО ДЯСНАТА ТИ РЪКА И ВСИЧКИ КАДРУВАЛИ И КАДРУВАЩИ С ТЕБЕ В ГЕРБ ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ

  8. УПРАВЛЕНИЕТО НА МАФИЯ ГЕРБ Е СТАБИЛИЗАЦИЯ НА МИЗЕРИЯТА ОТ КОЯТО БУЛГАРСКИЯ НАРОД ТИХО ИЗЧЕЗВА КЪМ ТЕРМИНАЛ 2 И КЪМ ГРОБИЩЕТО

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *