Китай: НАТО е Заплаха № 1 за Световния мир! Ръцете на Алианса са изцапани с кръвта на хора от целия свят

„НАТО е системно предизвикателство за световния мир и стабилност“, заяви на редовна пресконференция в четвъртък говорителят на китайското външно министерство Джао Лицзян, коментирайки новата стратегическа концепция на алианса. Ръководената от САЩ организация, макар и да се е позиционирала като отбранителен блок, всъщност не е спряла агресивно да се разширява. НАТО напредва, превзема и се намесва военно във все нови и нови области и региони по планетата, добави Лицзян. Той заяви, че „ръцете на тази организация са изцапани с кръвта на милиони хора от целия свят“.

„Искаме открито да заявим, че НАТО умишлено преекспонира така наречената китайска заплаха и това е абсолютно безполезно начинание“, отбеляза Джао Лицзян. Той призова западния военен блок незабавно да прекрати необоснованите си критики и провокативни изявления срещу Китай и да се въздържа от идеологията на Студената война и концепцията за игра с нулев резултат.

На срещата на върха в Мадрид в сряда лидерите на НАТО се споразумяха за нова стратегическа концепция, в която Русия е определена като „най-значимата и пряка заплаха за сигурността на алианса“. За първи път обаче НАТО обърна внимание и на Китай, посочвайки „системните предизвикателства пред мира, които поставя тази страна“.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. НАТО Е ЗАПЛАХА ЗА СВЕТОВНИЯ МИР И СТАБИЛНОСТ ОТНЕ МИЛИОНИ ЖИВОТИ ПО СВЕТА НОСИ СМЪРТ И РАЗРУХА

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *