Велизар Енчев: Експулсирането на руските дипломати е Незаконно! + КОМЕНТАРА НА СКАНДАЛНО.НЕТ:

Решението за експулсиране на 70 руски дипломати е незаконно и нищожно. Не е било съгласувано на Министерски съвет. Взето е в отсъствието на външния министър Теодора Генчовска, която даже не е била уведомена за него от заместникът си, който го подписал и връчил на руското посолство. Оказа се, че имало само устно нареждане от страна на премиера – нито прокуратурата е била уведомена, нито пък законът на ДАНС спазен. Това коментира журналистът и бивш дипломат Велизар Енчев в свой коментар в социалните мрежи.

Коалиционните партньори на ПП не знаели, не били информирани дори и американските грантаджии от ДБ, които едва ли биха имали нещо против. Тъй като това решение няма никаква правна обосновка, а и грубо нарушава административните процедури, то най- правилното е да бъде оттеглено, категоричен е Енчев.

В Народното събрание пък станахме свидетели на следния парадокс – повечето партии осъждат едноличните действия на премиера Кирил Петков, но никой не предлага да бъдат отменени, защото чисто и просто са незаконни. Решението на Кирил Петков да експулсира 70 руски дипломати е в разрез с процедурите на ДАНС, а прокуратурата даже не била уведомена, за да предприеме действия. Подадената до руското посолство нота много лесно би могла да бъде оттеглена – достатъчно е външният министър да направи предложение на Министерски съвет, а след това новата нота да бъде връчена на руския посланик. Но няма изгледи правителството в оставка да предприеме такива действия.

За краткото си съществуване правителството на Кирил Петков всъщност изпълни поставените му от Вашингтон цели:

-напомпването на Украйна с огромно количество българско оръжие, с което се убиват руснаци

-вдигане на ветото на Северна Македония за старт на преговорите с ЕС;

-подкопаване и доразрушаване на българо- руските отношения, като реално вече сме на прага на прекратяването им.

КОМЕНТАРЪТ НА SKANDALNO.NET:

Наистина успешен, макар и кратък мандат за Кирил Петков. Но едва ли някога идеята е била това правителството да се задържи за повече от няколко месеца.

Самото назначаване на Кирил Петков за премиер от американското посолство, стана от няма и къде. Просто никой от основните политически играчи не пожела да заеме поста, знаейки каква впечатляваща каскада от национални предателства и антибългарски мерзости ще го накарат да извърши американците през следващите месеци. Първо се опитаха да нахендрят Слави, но шоуменът се оказа не чак толкова глупав и се изниза като мокра връв, предлагайки 2 безумни кандидатури за премиери и още по-абсурдна управленска програма, управлявана от българо-македонски екип космонавти. Накрая цялата американо-зависима политическа паплач от Радев през Нинова и Хр. Иванов до Борисов и Доган напомпаха полуидиота – социопат ПростоКир и го туриха на горещия стол да опере американския пешкир… срещу солидно заплащане, разбира се. Защото ПростоКир Канадски все пак е полуидиот, а не пълен такъв. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

11 коментара

  1. ВЪТРЕ В БЪЛГАРСКИЯ ПАРЛАМЕНТ ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ ДА СЕ СТРЕЛЯ

  2. БЛАГОДАРИМ НА ГОСПОД ЧЕ ВИ ИМА СКАНДАЛНО НЕТ ИМАТЕ НАРОДНАТА НИ ОБИЧ БЪДЕТЕ ПРЕБЛАГОСЛОВЕНИ БЛАГОДАРИМ ВИ ЗА ИСТИНАТА ГОСПОД ДА ВИ ПАЗИ

  3. Следващата задача за предателите-нова военна база на НАТО на морето. Кой ще я изпълни? Най-вероятно Борисов в коалиция с ПП и ДБ.

  4. Но всички в Маймунарника го играят разсеено вместо да ликвидират нотата на надрусан Киро .
    Пуделчето Наско е най-доволен .

  5. Похарчена ли е България на Турция за сметка
    на ветото за Финландия и Швеция.
    Просто питам

  6. Влизаш в афвра и ти изтриват
    всичко което е в повече от
    КОКОШИ МОЗЪК. Много жалко и
    Противно1

  7. Решението за изгонване на руски дипломати е незаконно поради факта че К.Петков не беше вече премиер след вота на недоверие и няма какво да се оправдава че решението му не е еднолично.

    • Дори да сте прав, няма да има на кого да го обяснявате. Време разделно е, който не е хайдутин, е жертва.

  8. Русофобските гейове от ДБ наистина са за съд. Особено генерал Гном и мишока Ицко

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *