Кадиров: Лисичанск е наш! Руската армия обгради и разсече града на две! (СВОДКА ОТ ФРОНТА НА 02.07.22 + ВИДЕО)

Чеченският президент Рамзан Кадиров съобщи, че съюзническите сили на РФ и ЛНР вече са в центъра на Лисичанск . Той заяви това в канала си в Telegram в събота. „Лисичанск е наш. Руските части се намират в центъра на града“.

Градът е в голяма степен прочистван от украински бойци като само на няколко локализирани места в него все още се водят сражения, заяви командващият спецподразделението „Ахмат“ Апти Алаудинов. Той заяви това на видеозапис, публикуван в Телеграм от самия Кадиров, предаде ТАСС.

Кадиров публикува и видео, показващо червеното знаме на победата, издигнато в централния парк на Лисичанск

С пълното прочистване на Лисичанск, руската армия и народните милиции на ЛНР вече ще контролират напълно Луганска област. Тогава те ще могат да се съсредоточат върху превземането на последните два големи града в Донбас – Славянск и Краматорск, отстоящи на около 80 километра на запад, отбелязва Франс прес. Славянск и Краматорск се намират в Донецка област, която заедно с Луганска област образува промишлено-добивния регион Донбас, чието пълно освобождаване е една от провъзгласените цели на руската Специална военна операция в Украйна.

Според Апти Алаудинов, помощник на чеченския лидер и командир на специалното подразделение „Ахмат“, Лисичанск вече е под пълния контрол на съюзническите сили и в града се провежда операция по прочистване.

По-рано беше съобщено, че в обкръжения Лисичанск се намират над 2000 от най-подготвените бойци на Въоръжените сили на Украйна и около 300 чуждестранни наемници.

В петък руското министерство на отбраната съобщи, че в рамките на три дни силите на ЛНР и Русия са установили контрол над нефтената рафинерия в Лисичанск, мина „Матроская“, както и над завода за желатин.

СВОДКА ОТ ФРОНТА НА 02.07.22 г. ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/vOHnw2yfRJc

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. ПОЗДРАВЛЕНИЯ ВЕЛИКИ РУСКИ БРАТЯ ОСВОБОДИТЕЛИ СПАСЕТЕ БЪЛГАРИЯ БРАТУШКИ

  2. Четвърти месец Путин е оплетен в калчища! Руския агресор не намира повод да се оттегли и да спре да убива мирни граждани. Целия свят се възмущава от тази агресия срещу съседна страна.

  3. Тошко Тошко, много те е наказала природата, за което нямаш никаква вина.И най-страшното е, че такива като теб у нас са стотици, хиляди.Духовната слепота е масова у нас, бъдева са дали живота си за нас руснаците, нещо, което ингилизите не правят никога.Затова си имаме и толкова ясновидци, но едно тъпо прасе не откъсва никога поглед от копанята.

  4. Глупакът Тошко решил и той да се изкаже.Тъпанар си ти и тъпанар ще си умреш.

  5. ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС РУСКИ БРАТЯ СЛАВА ЧЕЧЕНИЯ КАДИРОВ ЗАПОВЯДАЙ СКОРО В БЪЛГАРИЯ ИМАШ ОБИЧТА И НАДЕЖДАТА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ИДВАЙ БРАТ СПАСИ БЪЛГАРИЯ ПРЕБЛАГОСЛОВЕН ДА СИ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *